Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ

Ще бъде обсъдено партньорството в областта на отбраната
9 яну 2024 07:20, Анисия Иванова
186
Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на петдневно работно посещение в САЩ. На планираните срещи в Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Конгреса на САЩ и Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността ще бъдат обсъдени въпроси на стратегическото партньорство в областта на отбраната между двете страни.

Програмата за посещението включва и срещи с представители на неправителствени организации като фондация „Джеймстаун“ и Атлантическия съвет, на Националния университет по отбрана, както и с водещи изпълнители на проектите за модернизация на Българската армия - компаниите Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems.

По време на работното посещение ще се проведат официалните разговори в държавните институции на САЩ, на които ще се дискутират широк кръг от теми, свързани със средата за сигурност, помощта за Украйна, развитието на двустранното военно сътрудничество и изпълнението на 10-годишната Пътна карта между министерствата на отбраната на двете страни, борбата с дезинформацията, сигурността в региона на Черно море, интеграцията на Западните Балкани в евроатлантическите структури, както и укрепването на Източния фланг на НАТО.

В рамките на визитата в САЩ министър Тагарев ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина. Представители на ръководството на компанията ще го запознаят с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските ВВС.

В състава на българската делегация е включен началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
Нац.пр. за бир.капач преди 3 месеца
А така , отиваш там и внимателно слушаш Какво ти се казва да правиш. И го правиш щото на портала след теб чакат още петима , за твоето място. И те още по-гладни мама , за пет пъти по-малко ще го продават тоз народ. Затова гледай ти да си добре, каквото ти кажат там слушай внимателно и го прави. Иначе що ще чиниш мама?
161
0
 
1
 
! Отговори
Кашев преди 3 месеца
Магарев вместо да бъде турист трябва да договори със САЩ за безвизовото пътуване на българите. Защото със скъпите изтребители станахме спонсори на САЩ. Но България нищо хубаво не получава от тях.
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще иде да му покажат гайка от самолетите ни за сметка на което ще трябва да обещае да купи още някой чертеж
159
0
 
1
 
! Отговори
До 141 преди 3 месеца
Не си написал какво означава "Превъзходно темпо". За сега това е само чертежи, обещания, и плащания за ретро въоръжение. Материално нищо не е получено. А дали България въобще ще получи нещо не се знае, което ме навежда на мисълта, че някои родоотстъпници ще получат комисионни.
158
0
 
2
 
! Отговори
До 153 преди 3 месеца
И Бело за Зеления, просто си пропуснал да го напишеш.
157
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 месеца
На другаря Тагарчук не му стигат заповедите от ПОСОЛСТВОТО и за това е тръгнал на инструктаж при господарите си.
156
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво, винаги със САЩ.
155
0
 
5
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
Тагарев предателя,е вече с отпаднала необходимост,сега шефовете му ще му наместят чарковете,а ние трябва да сме готови за следващите му антибългарски постъпки.,.........обръщение към цензуриращите.спрете с цензуратаза да станат коментарите по колоритни
154
1
 
5
 
! Отговори
мдааа... преди 3 месеца
Е то не може само в ПОСОЛСТВОТО да се ходи съсСВАЛЕНИгащи...оно си требе и да се кланяш на килимчето пред бай Дрън....оти сглобката не е БОГОПОМАЗАНА во веки веков...
153
0
 
3
 
! Отговори
Упсььь... преди 3 месеца
Адмирал Емо и Тошко Магаренко на гости при гОООлемия бял брат...очаква се да си дойдат с по дълги езици и по разхлабени халкиНАдупетата....
152
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 3 месеца
Ще правиСвиркиНа ляво и на дясно........това поне му се отдава!
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да му свалят самолета над Атлантика дано!
150
0
 
4
 
! Отговори
SciNews преди 3 месеца
След купчината чертежи които ще получи Магарев, срещу нов договор, ще му бъдат пуснати Междузвездни войни - като ще бъде уверен, че това чакан в технологичен план българската армия. Бай Дън с огранените от България парички ще си купува яхти вили и самолети.
149
0
 
4
 
! Отговори
SuperNews преди 3 месеца
Бай Дън е наредил Дисни да изготви нови чертежи за самолети, пейтриъти и космически кораби. На Магарев е наредено да пуснат ТопГън като това ще е представено за военни учения. С блясък в очите щастлив, но болящ го език от *** на подметки, Магарев ще се върне с куп чертежи на бъдещо въоражение.Веднага ще теглим нов заем от няколко милиарда, а зз Сащ това ще струва няколко принтер катриджа и няколко часа на индийски дизайнер. Бай Дън доволно ще потрие ръчички !
148
1
 
4
 
! Отговори
Тагарев преди 3 месеца
Като се върна и ги почвам руснаците!
147
0
 
8
 
! Отговори
Кардо преди 3 месеца
Ако някога получим изтребителите ще трябва да ги бракуваме или да ги подарим на някоя братска държава. Тогава ще се сетят че трябва да купуват по скъпите Ф 35.
146
0
 
11
 
! Отговори
Кацо преди 3 месеца
Заради не съществуващите изтребители и прахосаните милиарди, ще получи милиони комисионни. Затова купуват изтребителите на двойна цена. Важно е да става далаверата. Нали САЩ трябва да си пласират старото не годно оръжие.
145
2
 
9
 
! Отговори
Бг преди 3 месеца
Магаренко ще излезе позиция от визитата, обсъждахме списъка Магнитски и Шиши ще клекне. А Магаренко ще излъска с език обувките на задокеанските господари и ще удря с чело американската земичка !
144
2
 
9
 
! Отговори
Полет преди 3 месеца
За визитата Магаренко си е излъскал езика, готов да ближе подметки !
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАЩО НЯМА СТАТИЯ ЗА СЪДБАТА НА СРЪБСКИТЕ НАЕМНИЦИ В РУСКОФАШИСТКАТА АРМИЯ? КАК ПО БРАТСКИ СА ИМ ПУКНАЛИ ГЛАВИТЕ ОТ БОЙ И СА ГИ ПРАТИЛИ ПОСЛЕ ЗА ЖЕНИ НА КАДИРОВЦИТЕ? ЦЕЛИЯТ ИНТЕРНЕТ Е ЗАЛЯТ СЪС КЛИПОВЕ ОТ ВОЯ НА БИТИТЕ И ЕНЕСЕЧЕТЕ СЪРБИ???