Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ

Ще бъде обсъдено партньорството в областта на отбраната
9 яну 2024 07:20, Анисия Иванова
186
Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на петдневно работно посещение в САЩ. На планираните срещи в Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Конгреса на САЩ и Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността ще бъдат обсъдени въпроси на стратегическото партньорство в областта на отбраната между двете страни.

Програмата за посещението включва и срещи с представители на неправителствени организации като фондация „Джеймстаун“ и Атлантическия съвет, на Националния университет по отбрана, както и с водещи изпълнители на проектите за модернизация на Българската армия - компаниите Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems.

По време на работното посещение ще се проведат официалните разговори в държавните институции на САЩ, на които ще се дискутират широк кръг от теми, свързани със средата за сигурност, помощта за Украйна, развитието на двустранното военно сътрудничество и изпълнението на 10-годишната Пътна карта между министерствата на отбраната на двете страни, борбата с дезинформацията, сигурността в региона на Черно море, интеграцията на Западните Балкани в евроатлантическите структури, както и укрепването на Източния фланг на НАТО.

В рамките на визитата в САЩ министър Тагарев ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина. Представители на ръководството на компанията ще го запознаят с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските ВВС.

В състава на българската делегация е включен началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Отива да подпише още някой заробващ българите договор и да си прибере комисионната от предишните. Фашага мръснa.
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
на инструктаж отива украинчето антибългарин=да му кажат как се затрива българия-онова от свинефермата на депесето нали и то беше там преди да се активира
80
2
 
12
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 4 месеца
Ще има строй се преброй се. Ще правиш това което ти кажем. Оставка на този.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 88...България за да има армия , трябва да знае кого ще защитава.При всички случаи няма да сме ние българите и страната ни Ние сме единствените които сме готови да положим оръжие пред Русия.Кому е нужна такава армия и имаме ли нужда от армия.
78
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ нямат никаква изгода България да има модерна армия. Те предпочитат българите изобщо да нямат армия, а за защита да разчитат на Американски военни бази на Българска територия. Такива държави се наричат Американски протекторат. Като Пуерто Рико, Мариянските острови, Вирджинските острови и Гуам. САЩ отдавна мечтаят да имат протекторат и в Европа.
77
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имаме 15 хиляди военнослужещи И 5 хиляди полицаи...Тагарев ли е виновен за това...Българските правителства.Които се занимават с продажба на ,,ваксини" за пневмония и Корона вирус.И правят реклами на все по чудодейни разтвори и хапчета по телевизията.И играят ,,Ефбет".
76
1
 
23
 
! Отговори
haha преди 4 месеца
Мишока отива на инструктаж.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 83...Коя армия?....Я пак повтори за коя армия говориш...Имаш ли представа колко е числеността на МВР.Кокко пара се троши за поддържане състава и и чиновниците и.
74
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ имат силна икономика и имат модерна армия.България е бедна и и има само плажове отрупана със скъпи имоти на неназовани собственици.Такава ни е България.Нищо общо с онази през 1913 г.
73
4
 
18
 
! Отговори
Венци преди 4 месеца
На мене армия не ми трябва Имаме нужда от достъпни и модерни болници, пари за високи технологии, абсолютно построени и безопасни магистрали, висока добавена стойност на икономиката и много други социални нужди.Всичките пари за т.нар.армия са пари хвърлени абсолютно на вятъра.
72
1
 
21
 
! Отговори
Чудя се преди 4 месеца
Не разбирам защо на една колония и трябва вьобще армия - нали след -90 те целенасочено се закриваше армията
71
2
 
14
 
! Отговори
Той преди 4 месеца
Това много притеснително, защото това не ненормално псе ще вземе да върне казармата или нещо по въпроса с т.нар.резерв да направи и ще трябва да се вдигаме на бунт.
70
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 75...И с какво да я модернизира българската армия бе русофил зомбиран.С мушмули ли.Кажи от къде да вземем пари От пенсионерите ли?.От тебе ли .Какво даваш ти на България .Нещо скъпо произвеждаш ли.
69
1
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
Отива да търси подкрепа от господарите и да купува скъпи американски бо...ци.
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом САЩ казват, че вече нямат въоражение за Украйна, а в същото време ни продават на нас... Тогава смятай какъв скрап ни продават! Такъв дето и Украйна не го иска.
67
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагарев не може да модернизира българската армия От джоба ли да си изкара парите.Всичко струва пари.България е ограбена от безмилостно бандитско мутрински правителства за 35 години Един автобус не може си купим Една улична отсечка не можем да ремонтираме А искаме да имаме най модерните самолети и техника.Анериканците сами си ,,купуват " самолетите.Ние от кражби и нищо не произвеждаме , кой ни е виновен .Американците ли?
66
1
 
16
 
! Отговори
Чудя се преди 4 месеца
Колко комисионна , ще получи ако набута , гладният бьлгарин с още пари например за подводница на 90г от скраба на сащ - работеща с дизел или мазут
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Тагаренко модернизира българската армия с бракувана Американска техника, с отпаднала необходимос, както той казва. То тогава и България модернизира Украинската армия като и изпраща наша техника с отпаднала необходимост.
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копелете отново , ще предаде българските интереси !! Тоя го пиша вече, като базуката ..
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А ПП и ДБ защо удобно забравяш, че управляваха седем месеца с първото правителство на Кирил Петков, сега Денков направи 6 месеца, а отделно Кирил Петков беше министър на икономиката през първото служебно правителство на Радев и Асен Василев министър на финансите в същото правителство.Кого заблуждаваш.