Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ

Ще бъде обсъдено партньорството в областта на отбраната
9 яну 2024 07:20, Анисия Иванова
186
Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на петдневно работно посещение в САЩ. На планираните срещи в Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Конгреса на САЩ и Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността ще бъдат обсъдени въпроси на стратегическото партньорство в областта на отбраната между двете страни.

Програмата за посещението включва и срещи с представители на неправителствени организации като фондация „Джеймстаун“ и Атлантическия съвет, на Националния университет по отбрана, както и с водещи изпълнители на проектите за модернизация на Българската армия - компаниите Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems.

По време на работното посещение ще се проведат официалните разговори в държавните институции на САЩ, на които ще се дискутират широк кръг от теми, свързани със средата за сигурност, помощта за Украйна, развитието на двустранното военно сътрудничество и изпълнението на 10-годишната Пътна карта между министерствата на отбраната на двете страни, борбата с дезинформацията, сигурността в региона на Черно море, интеграцията на Западните Балкани в евроатлантическите структури, както и укрепването на Източния фланг на НАТО.

В рамките на визитата в САЩ министър Тагарев ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина. Представители на ръководството на компанията ще го запознаят с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските ВВС.

В състава на българската делегация е включен началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въобще не съм притеснен , че Русия не ни допуща.И ни има за враг.По скоро съм притеснен и аз като Радеф.Че Европа не ни допуща И аз като Радеф , русофил двуличен , гледам интереса.
101
2
 
21
 
! Отговори
от БАН преди 4 месеца
Дъртото зомби отива на инструктаж. Сега ще го подлъжат, че ще вземат синковеца в Уест Пойнт и он, Тагарюк, ще предаде де що има за предаване.
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой ни демилитаризира ? Кой купува нърфове американски ? Е тоя.
99
0
 
6
 
! Отговори
До 96 преди 4 месеца
До АнонименИма начин, ама е сложен, а и несигурен зом си българин!Отиваш в държава, която не е обявена за вражеска и оттам ти издават виза!Ама в Русия има строги закони!
98
2
 
15
 
! Отговори
taschunka witko преди 4 месеца
ТАГАРЕНКО НА ИНСТРУКТАЖ ПРИ ГОЛЕМИЯ БЯЛ КУКУ.ЩЕ ПОЛОЖИ МАНЕРКА БОЙНА ПРАЗНА .
97
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагъреф е руски двоен агент.
96
1
 
16
 
! Отговори
Дзивко преди 4 месеца
Отива за заводски настройки, или как да купим нещо което никой не ползва като Страйкър
95
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 101...Това да не ти е правителството на Иван Костов и Бойко Борисоф бе.Да отидат в Сибир да крадът.За това не ни пушат никъде Защото освен далавери и кражби , нищо не изнасяме..А Русия се моли на САЩ и Япония за техника и машини Русия пуща Западна техника , а не обратното Свери си часовника русофил зомбиран.Защото Русия без Запада е нищо.Едни голи полета и гори.
94
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 101...Това да не това правителството на Иван Костов и Бойко Борисоф бе.Да отидат в Сибир да крадът.За това не ни пушат никъде Защото освен далавери и кражби , нищо не изнасяме..А Русия се моли на САЩ и Япония за техника и машини Русия пуща Западна техника , а не обратното Свети си часовника русофил зомбиран.Защото Русия без Запада в нищо.Едни голи полета и гори.
93
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес няма как да идеш в Русия колкото и да искаш. Не издават визи на граждани на държави обявени за вражески. Инъче отдавна да съм заминал там.
92
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това че нямаме армия сега , бе означава че сме нямали армия в миналото Тая територия а какво сме я придобили.С ходене на екскурзия ли.Византия да не би да са ни я подарили Обаче русофила негоден, плюе безумно България.Ама не отива да живее в ,,богатата " Русия.
91
1
 
10
 
! Отговори
До 101 преди 4 месеца
В Сибир искат да ходят всички западни държави да крадат, ама не ги пускат завалиите :)
90
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе , бе съм чул българин да ходи на почивка в Русия... Руснаци идват на почивка в България .Ама българин да заминава на почивка в Сибир не съм чул....Което показва кой каква страна има .И коя страна е по хубава за живеене.Обаче русофила плюе безумно страната си Която има хилядолетна история , изпълнена с битки и защита на земята си.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България....Украйна 2... Територии готови за заселване..
88
3
 
11
 
! Отговори
Ко преди 4 месеца
Го дири в Сащ тос кавал ве?? Инструкций ли че получава?Предател умрял и загубен.
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да ходи да се кланя на господарите си
86
2
 
12
 
! Отговори
С какво преди 4 месеца
Ще пътува Тагареа до САЩ? Има ли нещо, което не може да се обсъди в посолството?Лошо Тагарев!
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Майка му и баща му са го кръстили на Тодар Живков а сега сигорно се въртят в гроба като го гледат какъв предател са отгледали
84
2
 
12
 
! Отговори
Смях преди 4 месеца
Че досега не е ли обсъдено това парктньорство?Хахаха за нещо друго ще е. Подпалиха му фитила под краката и той беж при тате!
83
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 88...Тука си прав..България може да няма армия , но има територия на важно място...Обаче не мислиш, как сме я придобили...Със молене и плачене ли.? Със преговори и далавери ли?...Я погледни българската история и миналото ни...С войни и много победи от ...БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ..русофиле..Никой не ни е подарявал тази територия.А с армия , която трябва да се гордеем А не да плюем като време русофил на Русия.