Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ

Ще бъде обсъдено партньорството в областта на отбраната
9 яну 2024 07:20, Анисия Иванова
186
Тодор Тагарев заминава на петдневно посещение в САЩ
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на петдневно работно посещение в САЩ. На планираните срещи в Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Конгреса на САЩ и Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността ще бъдат обсъдени въпроси на стратегическото партньорство в областта на отбраната между двете страни.

Програмата за посещението включва и срещи с представители на неправителствени организации като фондация „Джеймстаун“ и Атлантическия съвет, на Националния университет по отбрана, както и с водещи изпълнители на проектите за модернизация на Българската армия - компаниите Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems.

По време на работното посещение ще се проведат официалните разговори в държавните институции на САЩ, на които ще се дискутират широк кръг от теми, свързани със средата за сигурност, помощта за Украйна, развитието на двустранното военно сътрудничество и изпълнението на 10-годишната Пътна карта между министерствата на отбраната на двете страни, борбата с дезинформацията, сигурността в региона на Черно море, интеграцията на Западните Балкани в евроатлантическите структури, както и укрепването на Източния фланг на НАТО.

В рамките на визитата в САЩ министър Тагарев ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина. Представители на ръководството на компанията ще го запознаят с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските ВВС.

В състава на българската делегация е включен началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофила е най големия българимразец. Няма народ в Света , който така да не мрази българина както Русия.Русофила дава мило и драго България да я няма.
121
1
 
25
 
! Отговори
Жйн преди 4 месеца
Ще иде да си получи комисионната ,да подпише още неизгодни сделки за България да ни унижиш да ни вкара в в още по голяма зависимост да ни закопае ,,НЕГОДНИК
120
1
 
30
 
! Отговори
Тук преди 4 месеца
всички коментират, че тагаренко отивал да получи инструкции. Не е вярно. Инструкциите си ги получава сутрин заедно със закуската. Това е ексурзия от благодарност за доброто изпълнение и раболепно старание.
119
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слугата отива при менторите си, да се отърка, да оближе ръката, която го храни и да го надъхат за нови "подвизи" по закопаването на България?
118
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слугата отива при Господаря си.Ще се кланя и ще моли за прощка.
117
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слугата отива да дава отчет на господаря си.Така трябва
116
1
 
29
 
! Отговори
Км преди 4 месеца
Русия иска да демилитаризира Украйна,а то какво стана,нашите без.р,о д.ни.ц.и доброволно демилитаризираха българската армия.
115
0
 
18
 
! Отговори
Фичката преди 4 месеца
Да докара ЕФ шеснайските ако янките са ги сковали.Ако ще ги правят още 100 години Толупа и Шкембе Воевода да връщат милионите .
114
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофила още не може да повярва , че ние сме партньори А не слуги.Той , русофила е свикнал да го мачкат и унижават Смята , че е както в Русия.Напкашен е , и с право
113
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 112...Отиди тогава в Русия .Там те молят да отидеш на фронта.
112
3
 
26
 
! Отговори
Км преди 4 месеца
Викат го за регулярно сапунисване и промиване на мозъка.
111
3
 
33
 
! Отговори
Какво следва преди 4 месеца
Ще получи инструкции там, и след като се завърне, се предполага че ще обяви нашите зенитни ракети за остарели и ще ги изпрати подарък на Украйна. Както съм писал и друг път, Тагарев е най-голамата заплаха за националната ни сигурност.
110
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Ще бъде обсъдено партньорството в областта на отбраната" Да видим като се върне какво ще трябва да си купим спешно за армията :) Или колко излишни и "негодни" оръжия ще даваме на Украйна .САЩ продава ,България подарява .Ей затова са тия ходения ,да не вземе някой тук да се разколебае да подарява .
109
2
 
28
 
! Отговори
Тежка зависимост ! преди 4 месеца
До Анонимен 111Тагаренко не отива за инструкции ами за получаване на ЗАПОВЕДИ, които той и другите лакеи най-покорно ще изпълнят. Ето на това се казва пълна загуба на държавен суверинитен.
108
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 110.Верно е.Инструкции има във всяка организация.Дори и в НАТО...Учудва ли те това?
107
4
 
21
 
! Отговори
ФашингтЪн : преди 4 месеца
Магаренко пристига за следващи инструкции!
106
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За Русия , Тагарев е ,,безродник"...Не е верен на Русия....
105
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв безродник е Магарев? Отде знаете че е Българин, то и тайсон фюри е със английски паспорт ама каза че е Ром. Ама магарев бил Хамелион бивш БКП е ами те 99% в Бг политиката са или бивши или деца и внуци на БКП ици. Расим, желю, българчето белият Иван, паси, бялата надежда Михайлова, много са има и още, ся са пребоядисаа, дано някой ден им се потърси отговорност за Хамелионството немй да си Хамелион или си бял или ч. ре. н две положения няма
104
2
 
16
 
! Отговори
гост преди 4 месеца
предателят тагаренко отива на инструкций
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв безродник е Магарев? Отде знаете че е Българин, то и тайсон фюри е със английски паспорт ама каза че е Ром. Ама магарев бил Хамелион бивш БКП е ами те 99% в Бг политиката са или бивши или деца и внуци на БКП ици. Расим, желю, българчето белият Иван, паси, ся са пребоядисаха, дано някой ден им се потърси отговорност за Хамелионството