Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна

Историята ни гледа, заяви президентът
158
Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън превърна снощи годишната си Реч за състоянието на Съюза в оживено аргументиране за втори мандат, като разкритикува Доналд Тръмп, който подкрепя "възмущението, отмъщението и възмездието" и застрашава свободата у дома и в чужбина, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че в речта си от подиума на Камарата на представителите, произнесена само осем месеца преди да се кандидатира за преизбиране, Байдън се опита да успокои избирателите за своята възраст и работата си, като същевременно засили контраста с Тръмп, който почти сигурно ще участва в двубоя с него през ноември.

Повишавайки глас, Байдън се обърна към своя предшественик с обвинението, че не е подкрепил американските съюзници в чужбина и е възприел антидемократични идеи в САЩ.

"Свободата и демокрацията са подложени на атака както у дома, така и в чужбина по едно и също време", каза Байдън, като призова Конгреса на САЩ да подкрепи усилията на Украйна да се защити от руското нахлуване. "Историята ни гледа", добави американският президент.

Байдън бързо постави в центъра на вниманието заплахите у дома, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., организиран от поддръжници на Тръмп, които през 2020 г. се опитаха да анулират резултатите от изборите. Американският президент отправи призив да се противодейства на заплахата за демокрацията.

"Моят предшественик - и някои от вас тук - се опитват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя", каза Байдън.

"Това е момент да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една проста истина. Не можеш да обичаш страната си, само когато печелиш", подчерта президентът на САЩ.

"Моят живот ме е научил да приемам свободата и демокрацията", каза Байдън. "Бъдеще, стъпило на основните ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство. Да уважаваме всички. Да даваме на всеки справедлив шанс. Да не даваме подслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат различна история - американска история на обида, отмъщение и възмездие. Аз не съм такъв", посочи Байдън.

Президентът на САЩ обърна внимание на своите постижения в областта на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да одобри повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на лекарствата. Той също така се опита да напомни на избирателите за ситуацията, която наследи, когато встъпи в длъжност през 2021 г. сред бушуваща пандемия и свиваща се икономика.

Осемдесет и една годишният президент бе наблюдаван внимателно не само заради посланието си, но и заради това дали ще успее да го предаде енергично и уверено, отбелязва Асошиейтед прес./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: речДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Сърдитото старче пак се плюнчи.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, к.117 Главни букви на съществителните имена се използуват в официалните английски публикации.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Историята не ви гледа, но с помощта за Украйна обеднявате вашите поданици, изплащайки големи суми на Зеленски и увеличавате гнева на рашъните, на които в някой момент може да им падне пердето и да отговорят на безкрайните дърпания на опашката на мечката с атомен удар. Оставете на държавите от ЕС да се бият с руснаците и те първи да изпитат отговора на Русия.
100
0
 
1
 
! Отговори
до онзи под мен преди 1 месец
Защото статиите откъм политика на днесбг никога не са авторски а подложки и са копи пейст от западни издания най-често немски, там съществителните са с главна буква.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо думичката "реч" в заглавката е с главна буква?
98
0
 
0
 
! Отговори
Хе хе преди 1 месец
До Не е честно! Ясно ! Завършил си помощно училище .
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мумията си отива, от филма похитители на изчезналия ковчег.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И двамата не се знае колко ще живеят ! Президентит еса просто говорещи празни глави. Всичко във всяка страна се решава от мега корпорациите те налагат правилата и нормите! Блекрок Блекрок търсете и ще разберете ...
95
0
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
Джото Байден в обращението си се занимаваше по-голямата част с Тръмп и виновността на Тръмп в кризиса в Америка,а това е грешка на Джото и няма да бъле преизбран за президент.
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдрън иска подкрепа за Ус-рана защото всичката земя е продадена на Американски и Израелски корпорации находищата на природни изкопаеми са разпределени между САЩ Израел и Канада . Газопреносната систена пренасяща газ от Русия за Европа е собственост на сина на Байдън ми как няма да исак подкрепа за Ус-райна ???? А усрайнци вече почти няма едните са в големи могили другите са в бардаците на ЕС
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американската избирателна система е недемократична. Гражданите сами не вярват на резултатите. Щурма на Капитолия беше за това. До избори отиват двама от две партии, като обикновено печели тоя партийните избори, който е получил най-много пари от корпароциите. После как няма да прави всеки президент без Тръмп войни, ами трябва да върне жеста.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не би ли трябвало американския президент най-вече да се интересува за подкрепата за собствения си народ а не за Украйна, защото чрез Украйна подкрепя единствено американските оръжейни корпорации, включително и чрез препродажба на българпски и всякакви други оръжия за войната там.
91
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън се проваля. Виктория Нолан нешо подаде оставка, а тя е двожеща сила зад реше ията довели до двугосишната война в Украйна. ВЕФ стана за смях и половин Европа се отдръпва от ЕС бавно, но сигурно и промяната е неизбежна.
90
6
 
13
 
! Отговори
Речта на Джо преди 1 месец
Путин лош! Тръмп лош! Джо добър! Слава Украини! Да живее кралицата!
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 136 - Това решение бе отмене от Висшия съд. Все едно, общинския в Сливен да реши, че някой не можело да се кандидатира за президент на България. Ти да видиш.
88
1
 
14
 
! Отговори
До 136 преди 1 месец
Върховния съд вече реши, че Тръмп ще бъде допуснат до изборите! Образовай се малко..
87
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова лъжи и самохвалство в една реч не бях чувал...
86
18
 
2
 
! Отговори
Не е честно! преди 1 месец
Байдън ще победи в президентските избори,само защото бизнесменът-авант.юрист Тръмп няма да бъде допуснат на изборите от решението на съда.
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спрете да давате оръжие на Украйна и всичко ще приключи.Украйна от 50 млн. население вече е под 25 млн.БВП на Русия расте въпреки така наречените санкции.
84
1
 
14
 
! Отговори
до 115 "в годиш преди 1 месец
си Реч". Приятел, не се нервирай! Журналистиката в БГ-то умря много отдавна. Вече са само "***", които работят за интереса на този, който ги храни. Просто се забавлявай с писанията им. Забавно е понякога, но в никакъв случай не си струва човек да се ядосва заради тях, камо ли да ги приема насериозно.