Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна

Историята ни гледа, заяви президентът
158
Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън превърна снощи годишната си Реч за състоянието на Съюза в оживено аргументиране за втори мандат, като разкритикува Доналд Тръмп, който подкрепя "възмущението, отмъщението и възмездието" и застрашава свободата у дома и в чужбина, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че в речта си от подиума на Камарата на представителите, произнесена само осем месеца преди да се кандидатира за преизбиране, Байдън се опита да успокои избирателите за своята възраст и работата си, като същевременно засили контраста с Тръмп, който почти сигурно ще участва в двубоя с него през ноември.

Повишавайки глас, Байдън се обърна към своя предшественик с обвинението, че не е подкрепил американските съюзници в чужбина и е възприел антидемократични идеи в САЩ.

"Свободата и демокрацията са подложени на атака както у дома, така и в чужбина по едно и също време", каза Байдън, като призова Конгреса на САЩ да подкрепи усилията на Украйна да се защити от руското нахлуване. "Историята ни гледа", добави американският президент.

Байдън бързо постави в центъра на вниманието заплахите у дома, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., организиран от поддръжници на Тръмп, които през 2020 г. се опитаха да анулират резултатите от изборите. Американският президент отправи призив да се противодейства на заплахата за демокрацията.

"Моят предшественик - и някои от вас тук - се опитват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя", каза Байдън.

"Това е момент да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една проста истина. Не можеш да обичаш страната си, само когато печелиш", подчерта президентът на САЩ.

"Моят живот ме е научил да приемам свободата и демокрацията", каза Байдън. "Бъдеще, стъпило на основните ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство. Да уважаваме всички. Да даваме на всеки справедлив шанс. Да не даваме подслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат различна история - американска история на обида, отмъщение и възмездие. Аз не съм такъв", посочи Байдън.

Президентът на САЩ обърна внимание на своите постижения в областта на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да одобри повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на лекарствата. Той също така се опита да напомни на избирателите за ситуацията, която наследи, когато встъпи в длъжност през 2021 г. сред бушуваща пандемия и свиваща се икономика.

Осемдесет и една годишният президент бе наблюдаван внимателно не само заради посланието си, но и заради това дали ще успее да го предаде енергично и уверено, отбелязва Асошиейтед прес./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: речДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПРЕИЗБЕРЕ ЛИ СЕ ДЖО БАЙДЪН РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ДОКАРАНА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА! ДОСЕГА БЕШЕ ДОБРЕ АМА СЕГА ВЕЧЕ Е МНОГО ЗЛЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩОТО ХАРЧАТ С ПО 13 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО ИЗКАРВАТ! НЯМА ПРИХОДИ ОТ ПЕТРОЛ ,А ПРИХОДИТЕ ОТ ПРИРОДЕН ГАЗ НАМАЛЯВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ. РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОБЯВИ, ЧЕ ДО КРАЯ НА 2024-ТА ЩЕ РАЗПРОДАДЕ ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ ЗА ДА ПОКРИЕ БЮДЖЕТНИЯ ДЕФИЦИТ. КАК ЩЕ ПЛАТЯТ 10 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА ФАЛИРАЛАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ.
42
15
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
БРАВО НА ДЖО БАЙДЪН ЖЕЛАЯ МУ ПОБЕДА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ СРЕЩУ СЛУГАТА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИН КАНДИДАТА ЗА ЗАТВОРА ТРЪМП!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп ще продаде Аляска и Източна Европа. Стига Китай и Русия да дадат добра цена. При него всичко е въпрос на пари.
40
11
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
До USA SUPER КИРО НОФБИЙ КОМУНИСТИТЕ! БЪЛГАРИЯ С АМЕРИКА БИЕ КОМУНИСТИ!
39
4
 
1
 
! Отговори
Ф16 преди 2 месеца
ИМА ЛИ КОМУНИСТИ ДОЛУ БЕ? БАНГ, БАНГ, ФОЙЪР ФРАЙ!
38
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
БИЙ КОМУНИСТИТЕ АМЕРИКА, АМЕРИКА, АМЕРИКА! БИЙ, БИЙ, БИЙ КОМУНИСТИТЕ АМЕРИКА, АМЕРИКА, АМЕРИКА!
37
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
ДЕМОКРАЦИЯТА УБИВА КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМИ
36
1
 
14
 
! Отговори
След думите преди 2 месеца
Не знам дали обърнахте внимание. Успях да видя във Телеграм какво се е случило в Париж след думите на Макрон. Многохилядни протести против воената риторика на делегитимирания мосю президан де Франс. Ще го изкарат от Елисейския дворец и на гилотината. Няма как да обясни на шовинистичните французи, че трябва да отидат да *** в някаква държава в Източна Европа. Европейският елит ще бъде изринат от народа. Тука Тагаренковците ако ни подкачат на тая тема ще бъдат пометени от нас за норматив!
35
1
 
0
 
! Отговори
карибско питие преди 2 месеца
Учителя Йода се е ядосал и иска да подкрепи империята на злото и да отстрани джедая?
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най - позорния американски президент. Корумпе и откачалник
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп ще смачка стария Маразматик, дори с изборни шмекерии на демкратите!
32
3
 
6
 
! Отговори
Годишната реч преди 2 месеца
За САЩ или за Украйна е държал??
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байдън - най опасният за здравето и живота на американците президент. Тотален провал и срам за американците.
30
2
 
13
 
! Отговори
експерт преди 2 месеца
Човече, не знам какви ги бръщолевиш, но по времето на Тръмп нямаше нито една война! Дали е *** обувките на Путин, дали е спал с него все ми е тая. Но е факт, че Путин не мръдна и сантиметър напред. Дойде ти и се започна. За нас българите най-важно е да няма война на няколкостотин км от нашата граница, но ти си гарант за това. Ти ни водиш към световна война, съответно ние българите ще се молим да не си повече президент. Върви си и остави на Тръмп да се оправя. Най-слабия президент си!
29
2
 
7
 
! Отговори
Реч за положението преди 2 месеца
На нацията пък думичка не обели за главния проблем- нелегална миграция!!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байдън - измамникът, задето чрез изборни измами си осигури един мандат като президент. Това ще се помни от поколение американци. Цял свят видя.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дъртият Байдън има много кръв по ръцете си. Ще остане в историята като "кървавия Джо" и единствения президент опитал да отстрани конкурента си чрез използване на съдебната система.
26
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Още един мандат на Байдън и край с света.
25
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джо Байдън ще има още един мандат!
24
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БАЙДЪН СКОЧИ ТРЪМП ПАДНА