Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна

Историята ни гледа, заяви президентът
158
Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън превърна снощи годишната си Реч за състоянието на Съюза в оживено аргументиране за втори мандат, като разкритикува Доналд Тръмп, който подкрепя "възмущението, отмъщението и възмездието" и застрашава свободата у дома и в чужбина, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че в речта си от подиума на Камарата на представителите, произнесена само осем месеца преди да се кандидатира за преизбиране, Байдън се опита да успокои избирателите за своята възраст и работата си, като същевременно засили контраста с Тръмп, който почти сигурно ще участва в двубоя с него през ноември.

Повишавайки глас, Байдън се обърна към своя предшественик с обвинението, че не е подкрепил американските съюзници в чужбина и е възприел антидемократични идеи в САЩ.

"Свободата и демокрацията са подложени на атака както у дома, така и в чужбина по едно и също време", каза Байдън, като призова Конгреса на САЩ да подкрепи усилията на Украйна да се защити от руското нахлуване. "Историята ни гледа", добави американският президент.

Байдън бързо постави в центъра на вниманието заплахите у дома, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., организиран от поддръжници на Тръмп, които през 2020 г. се опитаха да анулират резултатите от изборите. Американският президент отправи призив да се противодейства на заплахата за демокрацията.

"Моят предшественик - и някои от вас тук - се опитват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя", каза Байдън.

"Това е момент да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една проста истина. Не можеш да обичаш страната си, само когато печелиш", подчерта президентът на САЩ.

"Моят живот ме е научил да приемам свободата и демокрацията", каза Байдън. "Бъдеще, стъпило на основните ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство. Да уважаваме всички. Да даваме на всеки справедлив шанс. Да не даваме подслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат различна история - американска история на обида, отмъщение и възмездие. Аз не съм такъв", посочи Байдън.

Президентът на САЩ обърна внимание на своите постижения в областта на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да одобри повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на лекарствата. Той също така се опита да напомни на избирателите за ситуацията, която наследи, когато встъпи в длъжност през 2021 г. сред бушуваща пандемия и свиваща се икономика.

Осемдесет и една годишният президент бе наблюдаван внимателно не само заради посланието си, но и заради това дали ще успее да го предаде енергично и уверено, отбелязва Асошиейтед прес./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: речДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
6
 
! Отговори
gogo преди 2 месеца
Бидето да не се качва в самолета ми, да ми се качи на оная работа - ще му дам сили
62
3
 
17
 
! Отговори
Не засегна преди 2 месеца
Нито една тема която интересува американския народ! Баси речта към нацията!
61
0
 
9
 
! Отговори
жорето преди 2 месеца
Я да видим основните ФАЩ ценности:честност - айде стига беепорядъчност - аман от вашата порядъчностдостойнство - един достоен такъв би трябвало да ходи и изживява старините сиравенство - хехехехехехе
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тази катастрофална деменция изобщо знае ли кой е Тръмп и къде се намира Украйна, че да й помага?
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо не спомена за икономиката, нелегалната имиграция, огромная дълг итн..само за Путин и Тръмп!
58
0
 
16
 
! Отговори
Реч към коя нация е? преди 2 месеца
Към Американската или украинската..че се обърках!
57
2
 
13
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
В речта си към нацията говори 2 часа за вътрешните проблеми на Русия, икономиката и какви мерки ще предприеме за подобряването на положението, Байдън само за Украйна!
56
2
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Ни думичка не каза за САЩ!Украйна над всичко!
55
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оранжевият орангутан в зоопарка!!
54
2
 
17
 
! Отговори
Мдааа... преди 2 месеца
Какво да прави дъртата деменция. Все пак той е марионетка на дълбоката американска държава, а не е тайна, освен за шепаИдиотиФоби, че блекрок са си напазарували доста обработваема земя от територия дето може да се окаже и чужда и така ще заминат в историята милиарди, ако не и трилиони. Така че, "трябва да спасяваме това дето изчезва пред очите ни".
53
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оранжевият клоун е опасен не само за Америка, но и за целия свят!!
52
2
 
3
 
! Отговори
100 преди 2 месеца
100
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това беше реч на Адолф Хитлер! С тази разлика, че този Хитлер е твърде немощен за да вика, крещи и жестикулира. Но същата ярост, злоба, злост, ненавист, лъжи, манипулации...и разбира се пак обърка няколко имена. И това е лидерът на "свободния свят" и "кошмарът на Путин"....!!
50
1
 
15
 
! Отговори
........ преди 2 месеца
Сигурно има назначен човек, да му казва през половин час основните факти - как се казва, семейно положение, позиция, пол и др. Защо се гаврите със старчето, той не е и за продавач в бакалия
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само с репресии над белите американски и даване избирателни права т н демократи в САЩ могат да останат на власт. В момента либералната диктатура навсякъде по света се тресе по шевовете. Вчера и Урсулата взе да плюе по нормалните партии, които вече ще са с мнозинство в Европейския Парламент и корумпираните псевдодемократични партии вече няма да могат да командват в Европа.
48
2
 
11
 
! Отговори
Памперс Байдън преди 2 месеца
Въпросът е дали при тази теч Байдън си е сложил памперса или е рискувал да се напикае пак пред всички като на онази реч в Ню Джърси?
47
15
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
БЪЛГАРИЯ, БРИТАНИЯ, ДЕМОКРАЦИЯ! МОР НА КОМУНИСТИ!
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Успех на Доналд Тръмп, желая му успех на изборите!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мощна атака трябва да има по демокрацията в целия свят, това е система на издевателство и терор над обикновения човек!
44
8
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До ПУТИНКЪ КИРО НОФ/ НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛА ИМАМ 222 НИКА АЗ СЪМ ВСИЧКИ :D ГЛЮПАВА ПУТИНИСТКА ЗА ТВОЕ НАКАЗАНИЕ ТРЯБВА ДЖО БАЙДЪН ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАН КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ГОДИНА.