Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна

Историята ни гледа, заяви президентът
158
Байдън нападна Тръмп в годишната си Реч, призова за подкрепа на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън превърна снощи годишната си Реч за състоянието на Съюза в оживено аргументиране за втори мандат, като разкритикува Доналд Тръмп, който подкрепя "възмущението, отмъщението и възмездието" и застрашава свободата у дома и в чужбина, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че в речта си от подиума на Камарата на представителите, произнесена само осем месеца преди да се кандидатира за преизбиране, Байдън се опита да успокои избирателите за своята възраст и работата си, като същевременно засили контраста с Тръмп, който почти сигурно ще участва в двубоя с него през ноември.

Повишавайки глас, Байдън се обърна към своя предшественик с обвинението, че не е подкрепил американските съюзници в чужбина и е възприел антидемократични идеи в САЩ.

"Свободата и демокрацията са подложени на атака както у дома, така и в чужбина по едно и също време", каза Байдън, като призова Конгреса на САЩ да подкрепи усилията на Украйна да се защити от руското нахлуване. "Историята ни гледа", добави американският президент.

Байдън бързо постави в центъра на вниманието заплахите у дома, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., организиран от поддръжници на Тръмп, които през 2020 г. се опитаха да анулират резултатите от изборите. Американският президент отправи призив да се противодейства на заплахата за демокрацията.

"Моят предшественик - и някои от вас тук - се опитват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя", каза Байдън.

"Това е момент да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една проста истина. Не можеш да обичаш страната си, само когато печелиш", подчерта президентът на САЩ.

"Моят живот ме е научил да приемам свободата и демокрацията", каза Байдън. "Бъдеще, стъпило на основните ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство. Да уважаваме всички. Да даваме на всеки справедлив шанс. Да не даваме подслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат различна история - американска история на обида, отмъщение и възмездие. Аз не съм такъв", посочи Байдън.

Президентът на САЩ обърна внимание на своите постижения в областта на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да одобри повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на лекарствата. Той също така се опита да напомни на избирателите за ситуацията, която наследи, когато встъпи в длъжност през 2021 г. сред бушуваща пандемия и свиваща се икономика.

Осемдесет и една годишният президент бе наблюдаван внимателно не само заради посланието си, но и заради това дали ще успее да го предаде енергично и уверено, отбелязва Асошиейтед прес./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: речДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЛАВА НА ПРЕЗИДЕНТ БАЙДЪН! ВТОРИ МАНДАТ!
22
4
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Сащ са съучастници в геноцида и убийствата в Газа.
21
3
 
9
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Тази марионетка е позор за САЩ.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДВЕ КРЕСЛИВИ ТЪЛПИ
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Не за пилоти не е говорил, каза че ще се погрижи за правото на аборт на всяка жена и всеки да може да си сменя пола. Е разбира се и дежурното за Украйна че ще осигури унищожаване на всеки украинец и Тръмп е зло, а той е почти младеж.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Казал ли е нещо за пилота, който се самозапали в знак на протест?
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байдън изнесе Новогодишната си реч. Не закъсня много, само осми март е. Направо алц-светкавица
16
2
 
23
 
! Отговори
Да бе преди 2 месеца
Демократите в САЩ и в България разбират демокрацията както дявола Евангелието.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прочетете в bloombergtv.bg: Кандидат президентът на САЩ и бивш нейн президент MR Trump е нападнал ЕС и НАТО -публикация на преподавател в Американския университет - Благоевград. Това е достатъчно НАТО и ЕС да изреват на умряло! Защото е ясно, че военна помощ само от ЕС е недостатъчна за победа на Украйна. а това означава над 50% заплаха за ЕС, ЕК и Урсула от Германия.
14
3
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
В САЩ в момента двама партийци един от Републиканската партия Майк Галахър и един от Демократическата партия Раджа Кришнамурти са внесли законопроект за забрана на платформата Тикток в САЩ. Според тях чуждестранните социални мрежи представлява заплаха за американските граждани, заплаха от контрол и наблюдение над американците чрез чуждестранните соц. мрежи. Браво! Ето това е истинска демокрация, най голямата в света!
13
2
 
17
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 2 месеца
Тръмп е доволен.Американците на първо са поставили проблема с мигрантите,а на второ,което е обичайно е било преди на първо проблема с пълните си джобове.От мигрантите явно са в шок,за да изместят те паритено си държат и на парите.Тръмп от радост танцувал два часа рок енд рол!
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байдън не помни какво е казал преди 5 минути. Тръмп печели изборите с лекота.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този изкрейзил старец иска още един мандат и положи неистови усилия да вкара съперника си в затвора! Оказа се, че има съюзници и три щати не искат Мр Тръмп да се кандидатира в техните щати! А двама прокурори ако не се лъжа от Чикаго изработиха над 30 обеинения срещу Тръмп! Нашите бивши спецпрокурори ряпа да ядат!
10
2
 
22
 
! Отговори
_-_ преди 2 месеца
Аха за какво равенство говири тоя .Клошари и цър-ни дали са с равни права .Дали всички американци подкрепят милиардите за укРайНа след .
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А подкрепа за Газа ?Уж против агресорите а за едните може за другите не.двулични влечуги.
8
3
 
23
 
! Отговори
Умореният демократ преди 2 месеца
Започнаха предизборните маневри. Явно нямат по-голям коз и ще вадят на преден план щурма на Капитолия. Факт е, че по време на управлението на Байдън американската политика претърпя множество провали в международен план. От безспорен световен лидер се превърна в световен полицай в шпагат. Започнаха войни, позорно бягство от Афганистан. НАТО е куха фраза. S&P 500 се крепи на добрите резултати на високотехнологичните компании. Другото е зле. Байдън е слаб управляващ.
7
0
 
18
 
! Отговори
сусо преди 2 месеца
Едно си знае баба, едно си бае...
6
3
 
23
 
! Отговори
до 5 преди 2 месеца
бай пешо, да ти обясня кратко и ясно - борбата там е за донбаския басеин, едно от най богатите находища на суровини, а те са двигател на икономиката! зеленски е разпродал една трета от земята на запада и янките, но тези области са исконна руска територия от векове, и русия няма да я даде с цената на всичко! да не мислиш че някой се е загрижил за някакво племе украинци......айде, дай парите!
5
2
 
25
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
абе, тоя изкукуригалия, да не е роден в украйна бе, раздаде милиарди и оръжие на тия укрофашисти! сигурно е с двойно гражданство!...американците обаче няма да допуснат да оглозга страната като нашия тагаренко!...лу-ди хора! путин си играе с тях като котка с мишки!
4
3
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
до Бай Пешо. Те ти искам парите, но все пак да ти обясня. Путин е опасен, защото ако завладее Украйна, тогава с лекота ще завладее и Европа и после най-важното ще завладеее Бразилия и Мексико а това е опасно за САЩ, защото ще имат обща граница със САЩ. Веднъж завладеят ли Мексико руснаците лесно ще прилапат и щата Тексас и после ще се задейства ефекта на доминото и т.н. Затова САЩ се бои толкова много от Русия. И затова както каза Киру Украинеца трябва да си пращаме заплатите на украинците.