Байдън: От двамата кандидати за президент, един е психически негоден, другият съм аз

Той отклони критиките, че паметта му е мъглява и изглежда объркан
213
Байдън: От двамата кандидати за президент, един е психически негоден, другият съм аз
Снимка: БГНЕС

Голямата новина тази седмица, каза президентът Джо Байдън през уикенда във Вашингтон, беше, че двама кандидати спечелиха номинацията на своята партия за президент. Но единият е твърде стар, твърде психически негоден за работата, каза държавният глава. „Другият съм аз“, пошегува се Байдън, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

На годишната тържествена вечеря на престижен журналистически клуб президентът продължи да напада републиканеца Доналд Тръмп. Байдън отклони продължаващите критики, че паметта му е мъглява и изглежда объркан, като същевременно припомни моменти, когато 77-годишният Тръмп също е правил гафове.

„Не му казвайте, той си мисли, че се кандидатира срещу Барак Обама, той това каза“, каза 81-годишният Байдън, като се пошегува, че стои буден далеч след времето си за лягане.

Още по темата

За първи път Байдън присъства на давана от тази организация вечеря откакто е президент. Тази година вечерята съвпадна с нажежаването на предизборната кампания за изборите тази есен и наближаването на реванша между Байдън и Тръмп.

Байдън обаче бързо стана мрачен, подчертавайки онова, което вижда като реална заплаха за демокрацията, ако Тръмп – който продължава невярно да твърди, че изборите през 2020 г. са били откраднати – се върне в Белия дом. В речта му имаше отглас от предизборните му коментари, отбелязва АП.

„Преживяваме безпрецедентен момент за демокрацията“, каза той. „Безпрецедентен момент за историята. Демокрацията и свободата са буквално атакувани. Путин е предприел поход в Европа. Моят предшественик му се кланя и му казва „прави каквото си искаш, дявол да го вземе“.

След това Байдън представи украинския посланик Оксана Маркарова и естонската министър-председателка Кая Калас.

"Ние няма да се преклоним. Те няма да се преклонят, и аз няма да се преклоня", каза президентът.
Тази ежегодна вечеря има репутацията на събитие, преминаващо под знака на двупартийно веселие, и на нея присъстваха множество политици. Сред тях бяха вицепрезидентката Камала Харис със съпруга си Дъг Емхоф, най-малко осем членове на кабинета, най-малко петима членове на Конгреса, петима губернатори и поне петима посланици. Ирландският премиер Лио Варадкар, който е в града за Деня на Свети Патрик, също беше там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: ТръмпБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
7
 
! Отговори
Тодор до 149 преди 1 месец
Може и 200 дела да има,но има и нещо друго,което е много важно- презумпция за невиновност.С други думи,трябват влезли в сила присъди,за да влияят делата на изборите.Няма ли влезли в сила присъди,нищо няма.Така е в САЩ,за разлика от РБ-то!!!
131
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Хахахаха...
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Личи си!
129
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докара страната си до просешка тояга и пълен хаос, ама другият бил политически негоден? Леле, тоя няма никакъв срам. Изкара 40% от мандата си на почивка и с политиките си съсипа всичко, *** Тръмп бил негоден.
128
4
 
18
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Като му гледам опулената и озъбена физиономия ми става веднага ясно кой е психически негоден.
127
3
 
22
 
! Отговори
Колчо Слепеца преди 1 месец
Хората не са слепи и виждат много ясно какво беше при управлението на Тръмп и какво е сега при байДън. Дори само това че при Тръмп нелегалната емиграция беше до 400 хил мигранти годишно а при байДън е 2,3 мил. по миналата година и 2,7 мил миналата година е достатъчно. НюЙорк е на път да се разбунтува че беше обявен за град-убежище за мигранти а Тексас изгониха федералните и разчитат на своите рейнджъри. А МИЛИАРДИТЕ дето вмсто да отидат за подобряване живота на хората ги дадоха на Укропитеците?
126
0
 
12
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
Ха-ха-ха.
125
0
 
3
 
! Отговори
Губещ преди 1 месец
Писна ми!...........Замислям да си обявя война за да я спечеля!
124
0
 
12
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
" казаха в слушалката на устройството, което мисли , вместо мен".Трагедията на бай GUN идва, когато трябва да се оттегли от сцената и се здрависва с несъществуващи хора. Не е смешно, трагично е.
123
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САМО ТРЪМП !!!
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ама верно ли бре
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Дъно пети ден се чуди какво ли може да означава това, дето е прочел. Кой ли е тоя "единият"? Сигурно Нео. Нео е единственият. Фродо го носеше отвреме на време, Сам го пробва само веднъж. Щом е единствен, значи е сам. Като Гонзо. Сам не може да чете, поне няма Перука. Без Перука не мога да чета, значи. Не ми махвайте перуката, че идат избори и трябва да симулирвам психиатрично едва ли не здраве. Сетих се! Единият е Ам-гъл! Май Прешъс!
120
16
 
4
 
! Отговори
Бедата! преди 1 месец
Бедата на Тръмп не е в това, че може да има психически проблеми или влошена памет, а това, че текат 4 дела срещу него и се водят 92 следствия за нарушения на законите. Абсурдно е да се предполага, че заради тези причини Тръм ще бъде допуснат до участие в президентските избори.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помниш ли какво каза преди 2 минути,, а? Леко да не се спънеш. ЛЕКООООООООООООО
118
5
 
9
 
! Отговори
Имат ли избор в САЩ? преди 1 месец
С какво са по-добри манипулираните избори в САЩ, в които само две партии имат пълен контрол върху това кой може да се кандидатира, а се маргинализират гласовете на всички кандидати от трети партии, така че реално не може да се проведе интелигентен дебат по всички идеи, които американските граждани искат да бъдат обсъдени. Тъжното е, че повечето американци са били накарани да вярват, че двупартийната система е блестящият пример за демокрация в света.
117
2
 
7
 
! Отговори
Чешки генерал каза преди 1 месец
"Оръжията и войниците печелят битки, но индустрията и логистиката печелят войни. Това е всичко. Въпросът е какво наричаме военна и какво невоенна победа. За двете години на този въоръжен конфликт Русия увеличи производителността на своя военно-промишлен комплекс 15 пъти. Ние, разбира се, не сме способни на това", каза бившият началник на военното разузнаване на Чехия генерал Петър Пелз.
116
1
 
13
 
! Отговори
Къде има жертви преди 1 месец
По време на специалната операция на САЩ в Ирак и Сирия за жертви изобщо не се говореше. По-точно, според западната пропаганда жертви сред мирното население имаше само в Алепо, който беше превзет от правителствената армия с подкрепата на руски части. А в Ракка, която беше срината до основи с американски бомбардировки жертвите някак си бяха изчезнали. И в Украйна е същото. Украинската армия обстрелва жилищни квартали в Донбас далеч от фронтовата линия, а жертви сред населението няма.
115
0
 
16
 
! Отговори
Кой печели и кой не преди 1 месец
Може САЩ да са дали 75 милиарда долара помощ на Украйна но като че ли по-голямата част от тях са останали във военнопромишленият комплекс на САЩ. Докато европейските държави доставят своето оръжие на Украйна, а след това купуват ново оръжие откъде? Пак от САЩ.
114
6
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Що, бе Баба (131)? путин по ли е добре с това, което ти и подобните ти мислите, че у другия липсва или е увредено? Дали е така? Единият е убивал и продължава. Другият - не. Това натежава особено много в негова полза (на другия).
113
0
 
0
 
! Отговори
Ха преди 1 месец
Иска ли питане?!