Байдън: От двамата кандидати за президент, един е психически негоден, другият съм аз

Той отклони критиките, че паметта му е мъглява и изглежда объркан
213
Байдън: От двамата кандидати за президент, един е психически негоден, другият съм аз
Снимка: БГНЕС

Голямата новина тази седмица, каза президентът Джо Байдън през уикенда във Вашингтон, беше, че двама кандидати спечелиха номинацията на своята партия за президент. Но единият е твърде стар, твърде психически негоден за работата, каза държавният глава. „Другият съм аз“, пошегува се Байдън, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

На годишната тържествена вечеря на престижен журналистически клуб президентът продължи да напада републиканеца Доналд Тръмп. Байдън отклони продължаващите критики, че паметта му е мъглява и изглежда объркан, като същевременно припомни моменти, когато 77-годишният Тръмп също е правил гафове.

„Не му казвайте, той си мисли, че се кандидатира срещу Барак Обама, той това каза“, каза 81-годишният Байдън, като се пошегува, че стои буден далеч след времето си за лягане.

Още по темата

За първи път Байдън присъства на давана от тази организация вечеря откакто е президент. Тази година вечерята съвпадна с нажежаването на предизборната кампания за изборите тази есен и наближаването на реванша между Байдън и Тръмп.

Байдън обаче бързо стана мрачен, подчертавайки онова, което вижда като реална заплаха за демокрацията, ако Тръмп – който продължава невярно да твърди, че изборите през 2020 г. са били откраднати – се върне в Белия дом. В речта му имаше отглас от предизборните му коментари, отбелязва АП.

„Преживяваме безпрецедентен момент за демокрацията“, каза той. „Безпрецедентен момент за историята. Демокрацията и свободата са буквално атакувани. Путин е предприел поход в Европа. Моят предшественик му се кланя и му казва „прави каквото си искаш, дявол да го вземе“.

След това Байдън представи украинския посланик Оксана Маркарова и естонската министър-председателка Кая Калас.

"Ние няма да се преклоним. Те няма да се преклонят, и аз няма да се преклоня", каза президентът.
Тази ежегодна вечеря има репутацията на събитие, преминаващо под знака на двупартийно веселие, и на нея присъстваха множество политици. Сред тях бяха вицепрезидентката Камала Харис със съпруга си Дъг Емхоф, най-малко осем членове на кабинета, най-малко петима членове на Конгреса, петима губернатори и поне петима посланици. Ирландският премиер Лио Варадкар, който е в града за Деня на Свети Патрик, също беше там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: ТръмпБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
15
 
! Отговори
Чакаме Тръмп преди 1 месец
Чакаме Тръмп. Той ще отреже парите за Украйна и ще каже на Урсула, Барозу и дружинката им: "Щом искате войната в Украйна да продължи, плащайте вие за това". И всичко ще си дойде на мястото. А войната ще свърши.
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЮжно африканци които ги избраха преди 4 г,нябаьда гласуват за Байдън ноември ,той за това бърза да подарява милиарди за Украйна защото Тръмп и един патрон няма даде ,украинските фашисти
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката не е за плказване
109
5
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
Дядо Байдън поне е забавен.
108
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
133, Сложилите ти минуси дали могат смислено да се аргументират за това?
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БАБА Нали се сещаш,че нищо не зависи само то него.Покрай него има десетки съветници и т.н.Отделно Сената решава накрая.Путин си е едноличен диктатор.
106
4
 
9
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 месец
До Анонимен 133: Путин е политик от световен мащаб и е добре западните политици да обръщат сериозно внимание на това, което той говори. Да си припомним и това, че преди началото на войната Путин поиска писмени гаранции от САЩ и НАТО че край границите на Русия няма да се разполагат нападателни оръжия и че Украйна и Грузия няма да влизат в НАТО. Какво той получи в отговор? Нищо смислено. А им обясняваше, че и те са се подписали под договори, че сигурността на една държава не може да се гради върху несигурността на друга.
105
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия е същата работа един кандидат психопат и който е със сигурна победа гарантирана му овчия руски народ и трима заслужили артисти играещи ролята на алтернативни кандидати.
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкият човек. Напълно е объркан и е изгубил представа за реалността, а вместо да се погрижат за него, те го използват като чyчело. Жал ми е за него.
103
1
 
23
 
! Отговори
БАБА преди 1 месец
И този ще застане срещу Путин. Смях.
102
19
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Корекция === Много хубав въпрос си задал. Само че не важи за САЩ, а за любимия ти Пyтлepистан. От 150 милиона крепостни селяни Пyтьo ли е най-доброто което можаха да изберат и ги мачка вече четвърт век?Трябва да ти е жал за тях, не за американците, защото Байдън може и да не го изберат, ама онова кърваво джудже ще бъде несменяем докато е жив
101
1
 
7
 
! Отговори
17 преди 1 месец
Миии, никой не му спори на човека, че другият психически негоден е той.
100
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преживяваме безпрецедентен момент за демокрацията Не съвсем, преживяваме безпрецедентен момент на фашизъм, когато всички неудобни мнения/позиции се остракират, с тенденция да ги обяват извън закона. Успяха да надминат комунистите по цензура и пропаганда.
99
1
 
21
 
! Отговори
Корекция преди 1 месец
Байдън е "две в едно"-ментално увреден и абсолютно негоден. От 350 милиона той ли е най-доброто, което САЩ намериха за Президент? Жал ми е за тях.
98
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом е запазил чувството си за хумор значи е добре. Относно Тръмп е напълно прав - хлопа му дъската и това е.
97
0
 
3
 
! Отговори
форса джо преди 1 месец
Джо е най великият Президент в историята на Америка .Особено след като го форсираха ( преди седмица когато крещеше и заплашваше изглежда дозата е била много) стана различен . Не напразно казва -аз не съм момче но не и старец а само на определени възраст и съм пълен с энергия за работа. .
96
0
 
17
 
! Отговори
Байдън преди 1 месец
Сигурен съм, че френския ми колега и настоящ президент на Митеран ще се съгласи с мен. Да живее кралицата!
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо нещо е раздвоението на личността - "... един е психически негоден, другият съм аз"... Всеки народ заслужава управляващите го, включително и САЩ.
94
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не плашете хората с този отвратителен дявол!!
93
1
 
12
 
! Отговори
Км преди 1 месец
Насрания се присмял на напи кания!!!!!!!!