Руските сили поеха контрола над летище Антонов край Киев

Украинците се опитват да си го върнат
24 фев 2022 18:42, Нели Христова
198
Руските сили поеха контрола над летище Антонов край Киев
Снимка: Twitter

Руските въздушно-десантни войски поеха контрола на летище Антонов, което е на около 40 километра от центъра на Киев, Украйна, съобщава CNN. Това означава, че те са на прага на столицата на Украйна.

"Те ни позволиха да влезем и да бъдем с тях, докато защитават периметъра на тази авиобаза, където хеликоптерите кацнаха в ранните часове на деня, за да направят и извършат въздушен мост и да позволят на повече войски да влязат в страната", съобщава коренспондентът Матю Ченс.

"Войските имат оранжева и черна лента на ръката на униформите си, за да бъдат идентифицирани като руски сили", добавя журналистът.

Командирът на поделението твърди пред CNN, че е имало обстрел - вероятно с украинските военни, които казват, че организират контраофанзива, за да се опитат да си върнат това летище.

"Чуваме някакъв самолет във въздуха... Има облак черен дим, сив дим, кафяв дим, който се издига от вътрешността на въздушната база. Мисля, че има изтребители в небето над нас", казва Матю Ченс.

Руските бронирани колони постигнаха бърз напредък на юг от границата с Беларус и на север от Кримския полуостров. Какво ще правят руснаците след това?

След като създадоха оперативна база, военните вече могат да изчакат идващото по въздух военно подкрепление или да я използват за нанасяне на удари по Киев. И двата сценария могат да да се развият много скоро.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента, руснаците спокойно могат да преобърнат властта и в България, но не искам такова нещо, защото руснаците вървят в комплект с турците. Крайно време е , Русия да помисли да се присъедини към ЕС .
118
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се окаже вярна руската информация, че са свалили 4 дрона" Байрактар", язък за турските хвалби, че направили нещо изключително!То май турците никога не са имали съвестно ВПК
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА ти мислиш ли, че това не е договорено между руснаци и американци? Не се заблуждавай, със сигурност е договорено!
116
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И вие ли си мислите? _ --- _ Да, мислим си за вагнерите, какво им се случи неотдавна в Сирия!
115
6
 
23
 
! Отговори
РАШИСТ преди 2 години
Запада допусна окупацията на Кипър, Косово и какво очакваше. Сега да си сърбат попарата. А укрите са си фашяги и мразят руснаците. Ама ако не бяха руснаците щяха да са немски протекторат осеян с концлагери и газови камери. Ама те нямаха нищо против де. Нищо че и те щяха да горят. Все пак славяните бяха считани за ***. Само че наритаха арийците без да им мигне окото.
114
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БГА ти гледа ли видеото от европейския парламент, как изкараха документи, че Фон дер Лайен е давала маса европейски пари на частна фирма на Пфайзер и не искат да разсекретят договора, а нямат право да крият информация за даването на тези европейски пари, възможно е и тя да е взела комисионна от тях, а съпруга и също е свързан с фармацията! Докога лобисти ще крадат европейски пари?
113
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говедарското разузнаване отново стана за смях, не успя нито кога нито по кои направления ще удари Русия. А уж бяха обещали на Украйна че ще я пазят.
112
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още след като избраха Байдън беше ясно какво ни чака ;))
111
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега въпроса е Украйна колко територия ще загуби, ако въобще остане нещо от тази държава. Подозирам че Русия ще вземе цялата Украйна във федерацията.
110
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто руснаците са отишли да си пийнат кафе и да хапнат кекс при роднините си в Украйна. И естествено, целия свят изпада в паника. Преставам да гледам анимационни филмчета. Новините са по-забавни от най-смешната комедия.
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми не мислиш ли, че никой украинец не иска да воюва с руснаците, само някой олигарх може да опита да им се противопостави, но едва ли, те самите украинци напускаха украинската войска и минаваха на страната на рунаците в началото на войната, тези хора не искат война, особено с братята си.
108
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин подпука бандеровците по пълна програма...
107
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин закъсня с 8 години.Това, което се случва е напълно логично.Крайно време е да се премахнат нацистите от Киев.ДНР и ЛНР имат право на самостоятелно съществуване.След като за Косово може трябва за може и за ДНР и ЛНР.
106
3
 
17
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Днес разтревожен немски икономист заяви колко лоши били Руснаците,успели през последните години да се откъснат от Европа,само 2% от икономиката им била обвързана с тях и през последните години на санкции успели да заделят около 700 милиарда долара(официално),и новите санкции щели да са безполезни спрямо Русия
105
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз гледам оптимистично на това, сега ще се успокои обстановката в Черно море, няма да стоим на тръни и да се плашим дали няма да се взриви конфликт в Европа и Черно море, няма да умират деца и хора в Украйна, няма да има братоубийствена война между украинци и руснаци, те са си братски народи, дори са един народ, ще се разберат, ще настъпи мир и спокойствие, аз се моля за мир!
104
0
 
25
 
! Отговори
CNN преди 2 години
Байдън умрял. Сатаната го пуснал да посети старите си места и дъртака тръгнал. Айде, във Вашингтон в първата кръчма да пие едно уиски.Изпил уискито. Иска сметката.Барманът:- Десет рубли, моля.
103
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 135Товариш Путин, ние сме само на 500 км, чакаме ви с хляб и сол////По ще ги впечатлиш с шише водка и свалени *** и надупен.
102
2
 
23
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Цялият този грандиозен спектакъл е по споразумение между Байдън и Путин. Ковид пЛандемията се провали, икономиките са изкуствено поддържани с печатане на пари, трябва да се търсят виновни, започнаха протести. Една контролирана война решава проблема. Пак извънредна обстановка, пак печатат пари, лидерите няма да си подават оставките, мисирките ще има за какво да пишат...само дето бензина ще стане 3 лева, а няма как да протестираме понеже е война...
101
5
 
20
 
! Отговори
ЧичоТом преди 2 години
Товариш Путин, ние сме само на 500 км, чакаме ви с хляб и сол, и с нови прокурори за задействане на Народния съд...
100
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съединените американски щати ще защитят демокрацията и ще се сражават срещу Русия до последния...украинец. Само че украинците нямат никакво намерение да умират.