Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори

Москва очаквала санкциите на Запада, предприела мерки срещу тях
Обновена: 26 фев 2022 16:24 | 26 фев 2022 16:20, Веселина Йорданова
329
Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори
Снимка: БГНЕС

Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като вчера президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на преговори с Киев, които така и не са се състояли, заяви Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Както Путин, така и украинският му колега Володимир Зеленски говориха за възможни преговори вчера, но Украйна заяви, че сблъсъците с нахлуващите руски войски са продължили и снощи, и днес.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че след заповедта на Путин руските войски са влизали в сблъсъци само с "групи националисти" и не са се сражавали с редовните украински сили.

"Вчера през деня, очаквайки преговори, руският президент нареди спиране на настъплението на силите" на Москва. "Тъй като украинската страна отказа преговори, настъплението на руските сили бе подновено днес", заяви Песков, цитиран от Франс прес.

Днес правителството в Киев заяви, че руските сили атакуват редица украински градове, а в столицата са задържани руски диверсанти.

Тази сутрин руското министерство на отбраната заяви, че руснаците са превзели украинския град Мелитопол.

Песков заяви също така на брифинга си, че Русия е очаквала санкциите, наложени от Запада в отговор на инвазията, и е предприела мерки за свеждане до минимум на въздействието им върху икономиката. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма потенциал да окупира цяла Украйна. Ще й струва страшно скъпо, пък и украинците не са от тези, които ще сведат глава. Руската армия няма мотивация в тази война. Час по-скоро този безумен конфликт трябва да спре. И двете страни да направят компромиси.
192
9
 
21
 
! Отговори
да, бе да преди 2 години
Нито Турция е закрила проливите, нито войниците от Змийския остров са мъртви, а напротив зиви и здрави са и след като са подписали декларации за отказ за военни действия са ги откарали у дома в Одеса. Отгоре на всичко така наречените руски диверсанти се оказаха украински войници разстреяни от своите. Защо вярвате на лъжливата пропаганда на Зеленски? Обърнете внимание кой сега обявява искане за преговори. Не е Зеленски, нали? Защо ли? Къде е той?
191
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дилема Ако дадат на Кличко само един куршум в главата дали ще го утрепе? Не, защото няма да засегне никакви жизненоважни органи.
190
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Зеленски е евреин значи няма да е никак лесно на руснаците
189
11
 
6
 
! Отговори
Дилема преди 2 години
Ако дадат на Кличко само един удар по Путин дали ще го утрепе?
188
14
 
9
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Путинофили скъпи, украинците никога няма да се откажат и предадат. Ще се бият с години ако трябва до послследния човек. Целия свят подкрепя Украйна. Путин нито има толкова пари нито подкрепа от руския народ за да удържи. След 2 седмици като блокират Русия до ниво Северна Корея и ковчезите тръгнат към Москва пак ще си говорим.
187
6
 
11
 
! Отговори
КИРО преди 2 години
ЕВРЕИНА ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ ДОНЕСЕ ЩАСТИЕТО НА СЛАВЯНИТЕ----СЛЕД КАТО ГО ОБЕСЯТ
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вкара Путин в улица без изход каквато е тая война за да го махне. Путин да потърси около себе си кой му го скрои този номер
185
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
222 Много сънуваш, а вземи се събуди. Това, че Украйна остава в руска орбита е договорено със САЩ при срещата Байдън-Путин. Затова и никой не се намесва, а само се лее възмущение. Санкциите са повече приказки за пред населението, отколкото действия със застрашителни за Русия последици. Но какво друго е договорено, в т.ч. за България, още не е ясно.
184
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужасно е че сега зареди диктатор и егоман хората се избиват помежду си. Изключително трагична и неприятна ситуация.
183
4
 
4
 
! Отговори
PANZERFAUST преди 2 години
Oh. Как ще ги заболи. От засада. До тук им бяха бронираните войски.
182
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре като идете да заредите на бензиностанцията ще видите едни санкции! Америка продължава да купува газ и нефт от Русия!
181
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холандия дарява гранатомети на Украйна, немско производство. Край с танковете на Путин!
180
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сащ са наредили на този зеления оттам откъдето се крие да има борба докрай , така стават жертвите повече и по кърваво и повече ругаят путин
179
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Русия!
178
19
 
21
 
! Отговори
Лоши новини за Путин преди 2 години
Турция закрива Босфора за руски военни кораби. Русия я изключват от СУИФТ. Путин е вбесен от безсилие и е уволнил началника на Генералния щаб на Русия . Русия губи по 20 милиарда долара във военна техника и муниции на ден. Има голям недостиг на ракети и муниции. Путинските лакеи олигарси владеещи военните заводи не могат да му доставят загубената за 2 дни в Украйна военна техника и муниции и им трябват поне 3 месеца за това. Путин не допуска никой в бункера си страхувайки се от атентат.
177
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До izh Като говориш за Минските споразумения, трябва да знаеш, че те предвиждат особен статут /автономия/ за ДНР и ЛНР. Само че такъв не бе даден, а 8 години само обстрели. Така че Украйна не изпълни Минските споразумения. Сегашната руска инвазия си е съвсем логично развитие на нещата.
176
4
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Камерите инсталирани на Майдана показват нормална вечер. Никой не ги напада и никой не ги обстрелва. Потока се предава по Ал Джазира.
175
1
 
4
 
! Отговори
комшията преди 2 години
До 215 Сата НАТОЕми то достатъчно е , че издържаш мъжът си от Ангола
174
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тук натам, Путин е политически труп, не, политическа мър ша!