Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори

Москва очаквала санкциите на Запада, предприела мерки срещу тях
Обновена: 26 фев 2022 16:24 | 26 фев 2022 16:20, Веселина Йорданова
329
Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори
Снимка: БГНЕС

Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като вчера президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на преговори с Киев, които така и не са се състояли, заяви Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Както Путин, така и украинският му колега Володимир Зеленски говориха за възможни преговори вчера, но Украйна заяви, че сблъсъците с нахлуващите руски войски са продължили и снощи, и днес.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че след заповедта на Путин руските войски са влизали в сблъсъци само с "групи националисти" и не са се сражавали с редовните украински сили.

"Вчера през деня, очаквайки преговори, руският президент нареди спиране на настъплението на силите" на Москва. "Тъй като украинската страна отказа преговори, настъплението на руските сили бе подновено днес", заяви Песков, цитиран от Франс прес.

Днес правителството в Киев заяви, че руските сили атакуват редица украински градове, а в столицата са задържани руски диверсанти.

Тази сутрин руското министерство на отбраната заяви, че руснаците са превзели украинския град Мелитопол.

Песков заяви също така на брифинга си, че Русия е очаквала санкциите, наложени от Запада в отговор на инвазията, и е предприела мерки за свеждане до минимум на въздействието им върху икономиката. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Градския бой е много коварен ! При него няма ясно изразена фронтова линия. Стреля се от всеки прозорец,мазе,*** ! Командирите това го знаят и не си рискуват живота на хората! Призовават се гражданите да напуснат при осигурени безопасни коридори ! После града се подлага на масирана бомбардировка и артилерийски обстрел !След разрушенията следва втора вълна със запалителни бомби и снаряди .След това навлизат бойни отряди от няколко страни. След тях настъпва армията! Така се прави !
132
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да тракате по клавиатурата да се бяхте записали доброволци в помощ на Украйна. Вече тече набирането им, не е трудно да се информирате къде са путктовете.
131
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е една огромна ДЪРЖАВНА мафия !
130
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин трябва да бъде убит с камъни от руското общество !!! Той е истински диктатор !! Ако в С Корея у обшеството работи пропагандата и манипулацията още от ранна възраст,в Русия работи страха !! Имам близък роднина там и много приятели полуруснаци тук -в Бг ,от които знам,че никой не харесва Путин,нито режима,нито нищо.Но страха е всеобщ !Страх от агресия и също така по икономически причини,защото властта,ресурсите и бизнеса в Русия е собственост и лобирана от олигарси.
129
11
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
С това развитие на войната нищо чудно скоро да има гражданска война в самата Русия. *** е пътник.
128
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе тия статистики все в полза на украйна, да не ги е правил червен кольо?!
127
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на ВСВ на СССР му трябват почти 2 години за да освободи от Вермахта територии с размерите на днешна Украйна. Путин много се е заблудил, че за няколко дена ще подчини страната. Вчера скимтеше украинските военни да направят преврат, защото усети, че това което започна няма да е разходка до Киев, нито ще бъде посрещнат с цветя и червени килими. Градската война е най-големият кошмар за всяка армия, а украинците са се подготвили точно за такава.
126
8
 
16
 
! Отговори
Руски лъжи преди 2 години
Те няма да преговарят. Не се интересуват от това. Никога не е било част от плана . Путин каза, такава държава няма! Останалото са лъжите на Песков. Крайната цел е пресъздаване на ссср ама няма да стане! Да живее обединена Европа. Скоро и с Украйна! Поне нормалната част от нея!
125
9
 
9
 
! Отговори
8 преди 2 години
Едно вече е сигурно-чака ни продължителна война до нас, а може би и с нас,,която ще изсмучи и последните жизнени сили на една слаба икономически държава като България!Не ни чака нищо добро в следващите години-мизерия, бедност,зависимост и пълно обезкървяване на страната.Всичко годно ще избяга!До това ни докараха знайно кои!
124
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би не е трябвало да спират настъплението. От един евреин-комик какво да очакваш, освен шегички и лъготене.
123
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са срещу путин,Светът е срещу путин,Китай дори призова за мир,само шепа изкуфели бг русофили ръкопляскат на джуджето !!!Абе,н?астници,някога били ли сте в Русия,познавате ли руски граждани ? А знаете ли,че не СССР ви е освободил от турско робство,а Царска Русия,същата,която предлествениците на Путин унищожиха и превзеха ! Много сте пр()сти и ограничени !!Бг русофили= предатели !!
122
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язък за мадите момчета от Руската армия..
121
18
 
10
 
! Отговори
Ястребителят преди 2 години
Имам чувството, че този път Путин настъпи украинската мотика. Украинският ген-щаб казва че руските загуби са над 3000. Руският ген-щаб пък твърди, че нямат дори един човек загуба. Някой лъже тука, кой ли?? Загубите на руската армия в жива сила е около 900 убити към сутринта на 26'и февруари. За първи път, украинците започнаха да ползват Байрактарите през изминалата нощ и резулатите са катастрофални за руснаците.
120
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах видео с един пленен руски войник и украинците се разбират с него на един език. Това говори достатъчно.
119
15
 
14
 
! Отговори
брей преди 2 години
Много руски ***. Значи не му върви "операцията" на джуджето. Украинците има за какво да се бият, а руснаците вече са деморализирани - деца от наборната армия, които ниското психопатче е пратило да *** за него. Руската армия ще се обърне срещу Путин и кликата му в един момент...подобни "лидери" не са добре приети в 21-ви век.
118
8
 
14
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Изглежда че украйнците имат топки и не са седнали да обсъждат фактите в Фб. Интересно ми е половината тука дето се бият в гърдите какви мъже са зад монитора дали ако стане нещо подобно ще имат същите топки, ама се съмнявам..
117
17
 
13
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Да смажеш фашистката гадина в Украйна завинаги. Другарят Сталин ги съжали. И повече от всички Хрушчови.
116
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага да се изгонят руснаците от нашето черноморие и в тяхните апартаменти да се настанят бежанците от Украйна
115
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да организираме български баталион(и) от доброволци, които искат да отидат и да се бият срещу кремълския агресор! Трябва да се организира транспорт за желаещите да помогнат на украинците. Аз съм желаещ, също и няколко познати, как да се организираме и оборудваме?
114
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция си гледа интереса. Сега е пълно с фалшиви новини и една от тях е, че Турция затворила Босфора за руските кораби.