Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори

Москва очаквала санкциите на Запада, предприела мерки срещу тях
Обновена: 26 фев 2022 16:24 | 26 фев 2022 16:20, Веселина Йорданова
329
Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори
Снимка: БГНЕС

Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като вчера президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на преговори с Киев, които така и не са се състояли, заяви Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Както Путин, така и украинският му колега Володимир Зеленски говориха за възможни преговори вчера, но Украйна заяви, че сблъсъците с нахлуващите руски войски са продължили и снощи, и днес.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че след заповедта на Путин руските войски са влизали в сблъсъци само с "групи националисти" и не са се сражавали с редовните украински сили.

"Вчера през деня, очаквайки преговори, руският президент нареди спиране на настъплението на силите" на Москва. "Тъй като украинската страна отказа преговори, настъплението на руските сили бе подновено днес", заяви Песков, цитиран от Франс прес.

Днес правителството в Киев заяви, че руските сили атакуват редица украински градове, а в столицата са задържани руски диверсанти.

Тази сутрин руското министерство на отбраната заяви, че руснаците са превзели украинския град Мелитопол.

Песков заяви също така на брифинга си, че Русия е очаквала санкциите, наложени от Запада в отговор на инвазията, и е предприела мерки за свеждане до минимум на въздействието им върху икономиката. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да заеме килията на Милошевич, това е.
152
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой знае ли къде е Путин? плефнелиеф го търси да го напляска
151
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма грешка от Украйна да откаже преговори. С Путин шега не бива. Сега и да му се съблече и надупе все тая. Голям бой ще ядат
150
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Володимир Зеленски дори няма идея какво става в Украйна както ясно показват изказванията му ,че няма преки наблюдения , човека си почива и няма никакво намерение да се връща в Украйна за някакви си преговори.
149
13
 
23
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Абсолютно никой не трябва да забравя, че ако не беше Русия да спре хитлер нямаше да я има нито Франция, нито Англия, нито Европа! Щатите до последно продаваха и на хитлер и на съюзниците и правеха кеш. В последния момент се включиха на страната на съюзниците. После спечеления от чуждото нещастие кеш щатите го дадоха в заем на Европа и я поробиха. Ако не дълбок поклон, то поне елементарна благодарност всички без изключение дължим на руснаците. Да е ясна ситуацията!
148
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го казва? Путин, Захарова или Лавров! Видяхме как са спрели! С ракети по жилищни сгради! Това правеха и в Сирия, но там нямаше кой да снима престъпленията им! След като вчера казаха, че са превзели няколко града, днес виждаме десетки унищожени руски танкове и пленени войници! Включително командири! И нека за кажат защо са нацисти! Щото мразят Путин ли? Ами то значи целия свят са нацисти! Украйна защитава земята си! Лъжците в Кремъл защитават властта си!
147
4
 
13
 
! Отговори
До 188 преди 2 години
А знаеш ли колко похарчиха руснаците в Афган? А Абхазия, Грузия, Чечня, ... една ли са, две ли са, да ги изброя. Украйна ако щеш? И как се изнесоха руснаците от Афган, славно? Питай майките на загиналите! Бяха с черни одежди на шевствието, много бяха.Зловещо беше.Всяка вйна е зловеща, тази на Путин също.
146
16
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Това се очакваше от патологиччният лъжец Зеленски. Вчера с увъртанията за преговори си спечели време да се качи на единствения излетял самолет и да се скрие в Лвов, където го пази неонацисткия Десен сектор. Позор за тази страхлива мишка, която захвърли в кървава война нещастните украинци, лъжейки ги че е с тях в Киев. И това нещо изисква да бъде екстрено прието в ЕС? Европейските лидери трябва да са си изгубили ума за да му удоволетворят "скеомното желание"
145
12
 
9
 
! Отговори
FMC преди 2 години
180, не четеш цялата статия, а си подбираш това, което ти изнася. Русия е спряла настъплението САМО СРЕЩУ РЕДОВНАТА УКРАИНСКА АРМИЯ! Срещу така наречените фашистки формирования, няма заповед за спиране на огъня! Поне четете малко де...дори да ви се струва невярно, невъзможно, измислено, трoлско...
144
6
 
19
 
! Отговори
Вероломно! преди 2 години
До Сряда вечерта Путин, Лавров, Песков и Захарова отричаха всеки ден, по цял ден, даже се заливаха от смях, колко били смешни опасенията на Света че ще нападнат. В Четвъртък, 05:00 часа нападнаха! Което прави нападението какво? Вероломно! Това е думичката която те винаги прикачваха, говорейки за нападението на Хитлер. Което ми напомня какво? Хитлер!
143
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин много се надяваше на преговори. Ама до сега не са превзели нито еин по-голям град. Навсякъде срещат яростна съпротива от тези за които мислеха, че ще ги посрещат с цветя.
142
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кеде Роско Плевнелиев ,дето щял да напляска Русия
141
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците похарчиха 2 трилиона за войните в Ирак и Афганистан и накрая се изнесоха позорно. Разбраха, че няма смисъл. Русия не може да си позволи такива разходи. Самите руснаци са планирали инвазията до 2 март. Ако дотогава не овладеят Киев и не поставят марионетно правителство работа за тях става дебела... Украинците са на своя земя и партизанската война ще източи кръвта на руските "освободители"!
140
9
 
19
 
! Отговори
не се заблуждавай преди 2 години
Руснаците няма така лесно да спрат тази братоубийствена война. Нарекоха Путин диктатор и агресор, а Байдан и неговата администрация какъв е?...За мене от американската администрация и американците едвали има по- голям рекетьор и агресор в света.... и Путин не може да се мери с тях. Па да вземат руснаците да ''преместят" кранчето на газа в Белия дом и може и да се разминем с трета световна война и пак не е сигурно. Газа, господа, газа е важен не Украйна с нейните желания и мечти за ЕС и НАТО
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще излезнем с декларация ..
138
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро в рАша ще има бунтове, настъплението ще е към Мордор!!! А в Украйна, руските кърлежи се предават на укрите! И реват със сополи
137
4
 
17
 
! Отговори
Санкциите ще победят преди 2 години
ЕС ще спре износа на швепс и лимонада за Путин и той ще капитулира!Уж война с Русия,а търговийката на газ и нефт си върви.Също като в Сирия,години бомбиха пустинята и нито една камила не пострада!
136
10
 
14
 
! Отговори
Големи лъжци преди 2 години
Чак пък спрели настъплението ?! Никой не им вярва на руснаците вече - нали нямаше да нападат Украйна, Западът хистерчел, те мирно си правели само учения . . . и сега така спрели настъплението !
135
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО- вското въоърежение ,нещо издиша..
134
10
 
12
 
! Отговори
Ястребителят преди 2 години
Путин ако не може да установи контрол и да пацифизира украинската съпротива до 2 седмици (което е невъзможно!) очаквайте големи размирици във великата Россия! Украинската авантюра на Путин може да му струва не само живота, но и да започне процеса на разпадането на руската федерация, който процес ще започне пак от Чечения. *** на Рамзан Кадиров ще е много по-жестока от тази на Путин.