Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори

Москва очаквала санкциите на Запада, предприела мерки срещу тях
Обновена: 26 фев 2022 16:24 | 26 фев 2022 16:20, Веселина Йорданова
329
Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори
Снимка: БГНЕС

Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като вчера президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на преговори с Киев, които така и не са се състояли, заяви Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Както Путин, така и украинският му колега Володимир Зеленски говориха за възможни преговори вчера, но Украйна заяви, че сблъсъците с нахлуващите руски войски са продължили и снощи, и днес.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че след заповедта на Путин руските войски са влизали в сблъсъци само с "групи националисти" и не са се сражавали с редовните украински сили.

"Вчера през деня, очаквайки преговори, руският президент нареди спиране на настъплението на силите" на Москва. "Тъй като украинската страна отказа преговори, настъплението на руските сили бе подновено днес", заяви Песков, цитиран от Франс прес.

Днес правителството в Киев заяви, че руските сили атакуват редица украински градове, а в столицата са задържани руски диверсанти.

Тази сутрин руското министерство на отбраната заяви, че руснаците са превзели украинския град Мелитопол.

Песков заяви също така на брифинга си, че Русия е очаквала санкциите, наложени от Запада в отговор на инвазията, и е предприела мерки за свеждане до минимум на въздействието им върху икономиката. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво им беше на украинците при предишния президент?! Евтин газ, печалба от транзит. Без проблеми с Русия. Но някой реши, че ако влязат в нато, от чешмите ще протече мед и масло, а по дърветата ще цъфтят долари и евро. Да, ама не.
172
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омразата на някои към Путин, е предизвиката от страха им от него.
171
25
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Питам с какво съм длъжен на руските фашисти? Може би аз на 40+ трябва да издържсм някой руски тийнейджър или ?
170
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не толкова смел като Хитлер за да се самоубие. Първо ще натисне ядрения бутон.
169
8
 
19
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Атака до залавяне на еврея като Саддам :)))
168
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна наруши споразумението от Минск, какво трябваше да направи Путин? Пак да отстъпи? Е стига толкова! Всяко нещо си има граници!
167
20
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Абсолютно никой не трябва да забравя, че ако не беше Русия да спре хитлер нямаше да я има нито Франция, нито Англия, нито Европа! ----///---- И? Това ми прилича на натякванията за нашето "освобождение". С какво съм длъжен на сегашните руски фашисти?
166
23
 
18
 
! Отговори
Голямото Зло преди 2 години
Най глямото зло, което Русия причини е към човечеството. Не подценявам жертвите на Украйна, но Русия СРИНА вярата в човечеството! Че Човечеството се учи от миналото, че може да се справя с проблеми като пандемии, болести, предизвикателства от глобален характер. Да се справя с бедствено гладуване на хора(като например, в началото на миналия век Сащ изпрати флотилия от кораби с храна за гладуващите в Русия).Путин нивърна много назад, не, извади ни от релси! Срам и позор, вечно проклятие!
165
15
 
7
 
! Отговори
Richi преди 2 години
Репортерът по външна политика Джак Детч, позовавайки се на висши служители на Министерството на отбраната на САЩ, казва, че руснаците са изключително разочаровани, че не са постигнали напредък в нахлуването в Украйна. Според него САЩ имат индикации, че Русия не е поела контрол над нито един град в Украйна
164
15
 
15
 
! Отговори
izh преди 2 години
С всеки убит при инвазията Путин губи двойно. Ако е чужд-проклинат го украинците, ако е свой-проклинат го роднините. Наруши всички подписани договорни споразумения в Европа за ненакърнимост на международно признатите граници след войната и едностранно наруши Минските споразумения където Русия е страна ГАРАНТ за териториалната цялост на Украйне срещу отказ от атомни оръжия. Там стои ПОДПИСЪТ на Путин. Е, колко струва подписът на Путин??? Жал ми е за обикновените руснаци. Дълги години ще плащат
163
11
 
9
 
! Отговори
Хага ги чака! преди 2 години
Сега ще го питаме кремълския олигарх, когато хората застанат с украински знамена пред канцеларията му и го изритат от там. Инвазия ще прави. Смел.
162
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Форума, без значение на коя страна сте, тук воюва Путин, не Русия, нека да е ясно. Това са хора под пагон и тоя сатрап, ще ги избие и напълни Сибир с родата им.
161
7
 
13
 
! Отговори
Lina преди 2 години
С терористи и серийни убийци не се преговаря. Явно няма кой да се противопостави на ВлаДолф в русия. Страх. Тъжно
160
14
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
До тези, които слагаха минусите: Току що изтече информация, че Зеленски и неговото обкръжение са напуснали Украина прз един от двта гранични пункта с Полша - Краковец и Шегини.
159
2
 
6
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До АнонименКоето щеше да е по-добре за България, защото щяхме да сме на две морета и държавата С.Македония да я няма. За благодарност на българската армия, която избута германците ни обявиха за нацисти и сме сложени на страната на загубилите, за разлика от Румъния, която праща войски да се бият чак до Сталинград.
158
10
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
този руски срам има само един път да се замаже...Руските военни трябва да направят въоръжен преврат в Русия и да обесят Путин публично.. иначе ще плащат греховете си поне 100г.
157
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако не беше Русия да спре Хитлер сега Европа намаше да я има" С тия приказки ни промиваха мозъците 45 години. Русия даде живата сила - 25 милиона избити, логистиката и материялната помощ дадоха Запада и САЩ, както и втория фронт открит през 43та година в НОРМАНДИЯ.
156
13
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Путин отново е протегнал ръка, а не трябва! Лицемерните НАтО-вци разбират само от чепата гьостерица.
155
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са спрели! Лъжат! Просто видяха, че Украйна не се предава, а ги бие! И сега ще вкарат термооръжията, като оправдание и ще избият много хора! Цивилни! Според мен започне ли клане, НАТО ще се намеси и тогава...честито на всички! И на обичащи и на мразещи Путин! Но тази война я започна шизофреникът от Кремъл!
154
2
 
0
 
! Отговори
Бачи Кико каза преди 2 години
Да броим патроните... До къде сме?!??!