Русия иска преговори в Беларус, Украйна - в Полша, Унгария, Турция

Зеленски заяви, че Беларус е причастен към руското нахлуване
27 фев 2022 10:56, Елка Василева
146
Русия иска преговори в Беларус, Украйна - в Полша, Унгария, Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Руска делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс, като се позова на информационната агенция Интерфакс.

Още по темата
Песков каза, че делегацията включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Руската делегация е готова за преговори в беларуския град Гомел и очаква пристигането на украински представители, каза Песков, цитиран от БТА.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли днес руското предложение за преговори в Беларус, като заяви, че Беларус е причастен към руското нахлуване в Украйна, предаде Ройтерс. Въпреки това украинският лидер изтъкна, че е готов да води преговори на друго място.

„Ние желаем да се срещнем, ние желаем край на войната. Варшава, Будапеща, Истанбул, Баку – всичко това сме предложили на руската страна, а и всеки друг град е приемлив в страна, от чиято територия не летят ракети“, заяви Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нощеска събудих баба ми и викам ставай че руснаците дойдоха,тя почна да вика от радост и кат разбра че е бъзик пак заспа кат бебе..
37
8
 
10
 
! Отговори
Sostin преди 2 години
Ушанките нещо не им се получава и сега киснат в Беларус с искане за преговори...
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдейки по факта, че във воплите на путинските *** се прокрадват обвинения към Запада за хуманитарната му помощ, която не е съвсем "хуманитарна", войната на Путин не върви според неговите планове.
35
1
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Да ама Украинците са отказали НЕ ИСКАТ В беларус
34
7
 
7
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Русия ще чака Украйна за преговори до 15.00 часа / московски време/ в белоруския град Гомел. Часовникът тиктака. Мир или още разрушения и жертви? Обикновените граждани на Украйна се питат колко е цената на "демокрацията"?
33
8
 
12
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Разбира се, че трябва да окажем всякаква хуманитарна помощ на украинците, това е наш дълг те са наши братя, НО не трябва да заставаме по никакъв начин срещу Русия, защото и руснаците са наши братя, също като сърбите, македонците, молдовците. България трябваше като близка и на двата народа и като държава в ЕС да предложи да посредничи чрез мирни преговори в София или Варна. Пак изтървахме възможност... До кога?
32
6
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кремълската пу.ка никога няма да поиска преговори, ако войната му върви добре. Ако войната му върви добре, ще мачка до смърт. Вариантите в случая са два: 1) Недобра подготовка за войната, подценяване на противника, непредвидени загуби, изчерпване на боезапаса, тоест има нужда от малко време, за да придвижи още войска и техника. 2) Предстои навлизане в градовете и иска да припише неизбежните цивилни жертви на "твърдоглавия" Зеленски.
31
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДНЕС РАЗБРАХ, ЧЕ УКРАЙНА БИЛА 44 МИЛИОНА , МИСЛЕХ СИ , ЧЕ СА МНОГО ПО-МАЛКО! НА ДЖУДЖИ НЯМА ДА МУ Е НИКАК ЛЕСНО!
30
12
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До АнонимеН 33. А Украйна може ли да даде такива гаранции. Спазиха ли споразумението от Минск??? Много правилно е казано в един коментар по-долу, Украйна в момента е една марионетка на САЩ! Зеленски няма мнение и не решава! Прави се на мъж и че мисли за народа си, само че народа му страда, а той не прави нищо, само приказки от бункера. Вярно е, че да се предаде е твръде унизително, но запзването на живота на хората е по-важно от неговото лично его!
29
11
 
16
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
А сащ изобщо не искат мир и не дава на Зеленски да преговаря.
28
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не вярва на кремълската върхушка шайка разбойници.Теглото ще падне върху обикновения руснак.
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще приберат бандеровците(Вафен-СС) и си тръгват.
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандааа, не Русия, Украйна иска преговори, и се случва в момента в Беларус, от няколко часа.
25
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали щяха да преговарят само, ако предадат оръжията си. А и Медведев каза, че на Русия дипламатически отношения не и трябват. Или планът за скоростна война и предаване не сработи и сега трябв да мисли нещо друго. май не очакваха западът да се организира и да наложи мощни санкции. Явно руският троянски кон - Германия не издържа. А и 100 000 армия не стига за градски боеве и контрол на тази голяма територия. Украинците не се огънаха и цената на войната за Русия вече стана много голама.
24
8
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ НИКАКВИ ГАРАНЦИИ , ЧЕ НЯМА ДА НАРУШАВА ПОДПИСАНИТЕ УСЛОВИЯ!!! ТЪЙ, ЧЕ ТЕЗИ ПРЕГОВОРИ СА БЕЗСМИСЛЕНИ!
23
16
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Преговорите ще започнат, когато Украйна узрее за тях. Всеки ден носи непоправими щети и страдания за държавата и народа на Украйна, а Кличко все още си мисли, че е боксов мач или компютърна игра. Какво ще стане, ако днес сложат оръжие? Вярно, ще има марионетно правителство на Путин, но ще се запази народа и държавата. Да, ама не! Защото американците не го искат. Това е война между САЩ и Русия, а не между Украйна и Русия.
22
8
 
8
 
! Отговори
До Алооу преди 2 години
И какво като има ядрен отговор, да не мислиш че си вечен на този свят,стига с тези заплахи тип путин, я ни кажи после какво ще последва
21
13
 
16
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Жужето, ниското кремълско комплексарче, изобщо не е в позиция, да предлага преговори. Още седмица, да се задържат украинците и половината ви армия, ще е дезертирала в Полша.
20
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преговори с раша само в Нюрнберг или Хага. Докато не капитулират никакви преговори. Русия трябва да бъде разоръжена като Германия 1945. Тогава ще има мир. Аз съм за световно разоръжаване. Вкл. САЩ, Китай и т.н.
19
1
 
8
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Като се преговаря не трябва ли да имаш нещо?