Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС

Рогозин призова те да бъдат отменени
157
Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС
Снимка: БГНЕС

Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до падането на Международната космическа станция (МКС), заяви Дмитрий Рогозин, директор на руската космическа агенция Роскомос и призова те да бъдат отменени, предаде Франс прес.

Според Рогозин работата на руските космически кораби, които извършват доставки на МКС, ще бъде нарушена заради санкциите. Това ще засегне руския сегмент на станцията, който отговаря за коригиране на орбитата на структурата, което се извършват средно 11 пъти годишно, включително за избягване на космически отпадъци.

Вследствие на това може да се стигне до “приземяване или приводняване на МКС, която тежи 500 тона”, предупреди Рогозин, който редовно изказва в социалните мрежи подкрепата си за руската армия в Украйна, отбелязва АФП.

Директорът на Роскосмос публикува карта на света, показваща къде може да падне станцията, и посочи, че Русия почти не е изложена на опасност. Но населението на други страни би трябвало да се замисли за цената на санкциите, наложени на Роскосмос”, предупреди той, определяйки като “безумни” тези, които са взели решение за налагането им.

На 1 март НАСА заяви, че търси решения за запазване на станцията в орбита, без помощта на Русия, припомня АФП.

Космосът е една от последните сфери на руско-американско сътрудничество. В началото на март Роскосмос заяви, че има намерение да приоритизира изграждането на военни сателити, поради засилващата се изолация на Русия вследствие на конфликта в Украйна.

Рогозин вече заяви, че Москва няма да доставя на САЩ двигатели за американските ракети Атлас и Антарес. “Нека излитат в Космоса на метлите си”, коментира той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
БАЙ-БАЙ БАЙДАН преди 2 години
Хубаво ще е да ти падне на главата, с която явно личи, че не мислиш много.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 125 Един Българин, неук, без образование, преди всичко липса на знания по физика, но раздава космически съвети! България изгуби суверенноста си да се изхранва сама! Не мога да разбера как един балкански *** се гордее с някакви постижения на американци на десет хилади километра далеч от него, като неговия принос е Нула! Американците имат право да се гордеят, така както и руснаците, а ти сърбащ сополите си пикльо с какво можеш да се гордееш? С това, че плюеш върху тези, които първи излетаха в
112
8
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Нийл Армстронг стъпи на Луната на 25 юли 1969 г. и не е летял на метла, а на недостистижимата ракета Saturn V. Какво постигнаха руснаците през годините, освен, че станаха шерпите, т.е. носачите в космоса. За тази работа американците им заплащат. Мъск вече предоставя своите ракети. А простащината на Рогозин е типична за руснак и не учудва никого!
111
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 1 март НАСА заяви, че търси решения за запазване на станцията в орбита, без помощта на Русия, припомня АФП._________________ Ще вземат двигатели от Стартрек с кристали!
110
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще е нещастие,разбира се.Хубавото ще е, ако падне върху Кремъл.
109
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 140, мда, реципрочно е. Икономическото джудже Русия налага санкции на на така наречения Западен Свят, въх уплашихме са няма да караме лади и няма да ползваме руски смартфони и компютри. Въх кош прайм ся!
108
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако може да падне върху Путинския бункер или в краен случай-този на Шоугу с Лавров.
107
12
 
10
 
! Отговори
До 140 преди 2 години
Законите на физиката са различни от законите на човешкото общество, но рублопитиците не го разбират това.
106
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковчезите със загинали руснаци се изпращат у дома с код ,,товар 200,,. 200кг. А сега-мобилни крематориуми изпращат. А вие казвате,че две християнски страни се бият. Антихристи са руските, а не християни. На майките не позволяват децата си да почетат в последния йм път.
105
3
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До ! // Как де не може ,та нали казват някои квартални "специалисти",че той сръчно и умело ги "чипира",та една космическа станция няма на поддържа..Някой "отворко" като налага санкции,нека знае ,че те са реципрочни.Нещо като политико-икономически Трети закон на Нютон-всички го знаят от 7-ми или 8 клас.По вероятно 7-ми ""Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие""
104
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А руските айфони ще имат задължителна функция- да пращат СМС в партийния комитет всеки път,когато абонатът праща Путин на майната му. На определено от Партията време ще прибират абоната,за да му коpигират чипа. На абоната, не на айфона . Освен това айфонът на всеки кръгъл час ще пуска клип с викове ,слава на путин,, и ,,аве,путин,отиващите да умрат за теб и любовниците ти , те поздравяват.,, Айфонът ще се казва Z-nazi
103
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А руските айфони ще имат задължителна функция- да пращат СМС в партийния комитет всеки път,когато абонатът праща Путин на майната му. На определено от Партията време ще прибират абоната,за да му копигирилат чипа. На абоната, не на айфона . Освен това айфонът на всеки кръгъл час ще пуска клип с викове ,слава на путин,, и аве,путин,отиващите да умрат за теб и любовниците ти , те поздравяват. Айфонът ще се казва Z-nazi
102
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя за падане, ще падне. Интересно е дали ще падне в точното време на точното място.
101
12
 
5
 
! Отговори
РР преди 2 години
Той за МКС се тревожи, а те ще доведат до падането на Русия.
100
13
 
11
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Другарю Рогоскин жалък сте! Нужен е повече интелект и по-малко злоба.
99
17
 
15
 
! Отговори
! преди 2 години
Илан Мъск каза че ако му разрешат той ще подържа МКС и без руска помощ, той го може!
98
11
 
9
 
! Отговори
Съвестен читател: преди 2 години
Разбрах,че Русия не дава ,,метлите,, си. Сама щяла щяла си лети на тях.
97
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво плаши гаргите тоя. Нали иска да ползва атомни бойни глави. Да пукнат до един милитаристи нещастни. В ръцете на кадировците предадоха стопанисването на АЕЦ.
96
12
 
4
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 2 години
Аз съм Васко Далавератс гастарбайтер тираджия и дано не вземе това чудо да ми падне на камиончо за милиончо защото аз отивам да возя Април месец. Аз поддържам Русия зашото украинската власт е фалшива и се осведомявам от Стив Търли и Саня Руснака от Флорида, така че аз черпя от правдоподобни източници.
95
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пада! Само че ако може да падне точно на главата на Путин и Кремъл ще призная, че съществува космическа справедливост... 😉