Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС

Рогозин призова те да бъдат отменени
157
Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС
Снимка: БГНЕС

Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до падането на Международната космическа станция (МКС), заяви Дмитрий Рогозин, директор на руската космическа агенция Роскомос и призова те да бъдат отменени, предаде Франс прес.

Според Рогозин работата на руските космически кораби, които извършват доставки на МКС, ще бъде нарушена заради санкциите. Това ще засегне руския сегмент на станцията, който отговаря за коригиране на орбитата на структурата, което се извършват средно 11 пъти годишно, включително за избягване на космически отпадъци.

Вследствие на това може да се стигне до “приземяване или приводняване на МКС, която тежи 500 тона”, предупреди Рогозин, който редовно изказва в социалните мрежи подкрепата си за руската армия в Украйна, отбелязва АФП.

Директорът на Роскосмос публикува карта на света, показваща къде може да падне станцията, и посочи, че Русия почти не е изложена на опасност. Но населението на други страни би трябвало да се замисли за цената на санкциите, наложени на Роскосмос”, предупреди той, определяйки като “безумни” тези, които са взели решение за налагането им.

На 1 март НАСА заяви, че търси решения за запазване на станцията в орбита, без помощта на Русия, припомня АФП.

Космосът е една от последните сфери на руско-американско сътрудничество. В началото на март Роскосмос заяви, че има намерение да приоритизира изграждането на военни сателити, поради засилващата се изолация на Русия вследствие на конфликта в Украйна.

Рогозин вече заяви, че Москва няма да доставя на САЩ двигатели за американските ракети Атлас и Антарес. “Нека излитат в Космоса на метлите си”, коментира той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
9
 
10
 
! Отговори
Хи хи тя рушия падна преди 2 години
та мкс няма.
73
7
 
15
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Какво розовобузесто прасенце.
72
9
 
20
 
! Отговори
До 14 - Мисирка преди 2 години
До MisirkaЯвно наистина си мисирка. Първо - единственият митинг в Атина е срещу Русия. Еденствените митинги в подкрепа на Русия са в Белград, ама това е разбираемо - изпитват съжаление, че тъпо създадените им федеративни империи са на бунището на историята Благодарение на съдбата и късмета ние сме се опазили от писъединяването към такива измислени федерации. Както Георги Димитров искаше да ни пришие към Югославия и правешкия селянин да ни прави 16 република. Мисирке, пий една студена вода
71
13
 
17
 
! Отговори
ББ преди 2 години
настоявам службите спрете руските *** тровещи обществото ни с манипулации и лъжи,ако сте неспособни потърсете помощ от съюзниците ни,отказа ще го приемем като съучастие ...приятели путин има кибер армия манипулираща обществата ни,насаждат лъжи и манипулации...путин е агент на кгб от времето на СССР...съвременник на гьобелс и копира похватите му...довели го до ...позор и смърт...повтарят похватите на хитлер, службите...спрете ги или сте съучастници и агенти!!!
70
10
 
16
 
! Отговори
Стьопа преди 2 години
Ще падне в Москва
69
8
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и да не наложилите санкции или подкрепящите режима на ***...Света ни ще го презре...и ще помолим САЩ и Съюзници за безкомпромисни..все едно дали е китай или мианмар..все едно дали ще преживеем трета световна..няма да ставаме съучастници като германските щази във финансирането на..адолф путин обявил война на Света ни..Света ни е във война..путин не ви пита..кое не разбирате за бога г-жо меркел..бесен е за подкупите явно,време е да говорим истината..смъртта е нейзбежна..обаче позора е ..избор
68
19
 
20
 
! Отговори
ББ преди 2 години
тотално изтрещяхте...руснаци доставящи двигатели...от лада най вероятно...за ракети на САЩ...минахте гьобелс...САЩ гражданите вече ходят на екскурзии в Космоса бре...докато вие убивате православни жени и деца в Украйна...безбож.ици руски
67
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези мантри с демокрацията в Украйна имат само една цел, разширение на нато. Никой не му дреме за Украйна и украинците. Всички трескаво смятат с калкулатора кой какво ще отмъкне от патакламата. Няма демокрация. Това са приказки за наивници, защото ако имаше щеше да има баланс на осите и силите. Идва нов световен ред.
66
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, защо не пишете, че още тогава (защото това е новина от ЕДНА СЕДМИЦА) му бе отговорено, че СпейсЕкс ще направи доставките??? В момента СпейсЕкс-а чупи рекорди 10 седмици са минали от началото на годината и имат 10 успешни изтрелвания!!! Но да, санкциите ще ПРИКЛЮЧАТ така или иначе умрялата руска космическа програма!
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77. Що се пениш толкоз,става дума за руската совалка Буран,която сега може да е в някой музей,но до колкото писаха сякаш някой се беше заел да я възстановява само заради туй,че наистина е произведена в един брой и за един полет е използвана,като не е пътувала празна с няколко души екипаж и с тоз тонаж на борда можеше да излети доколкото си спомням,че много отдавна писаха за нея,не съм бил космонавт та да споря,но едва ли се отнасяло за 50 тона товар за такава реактивна тяга да откара до там.
64
1
 
5
 
! Отговори
Хубава новина преди 2 години
.
63
6
 
15
 
! Отговори
Маручо преди 2 години
Добре загладен господин , явно обича да си угажда и да се харесва на Путин за по-добър стандарт на живот.
62
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой не му пука вече за вашите заплахи,омръзна ни,да пада където ика.Айдееееееееее аман
61
3
 
9
 
! Отговори
Дин дзън преди 2 години
Да я продадат на Мъск той обича с такива шантави джаджи да се занимава.
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вбесен!........Леле, ако ти намажа изхода с една люта чушка, как ще ти мине!
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71=====***, значи още не знаеш, че совалките са повече от десетилетие по музеите? Какво да ти обяснявам? За 500-те тона товароподемност? Не, лягам си!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
do 72китайците копират от американците
57
4
 
8
 
! Отговори
Хасанчо преди 2 години
Русия ше ползва китайаски части за ракетите си. И китайския трябва да учат школниците в Русия за да имат шанс за реализация, защото в китайците ще е хляба и ножа за рашките. Ще тече евтин газ и петрол към китай, а те ще им пращат високи китайски технологии.
56
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо имат санкциите със станцията,ако тя е стара вече трябва да я разглобят и на совалка да е докарат без жертви както сочат,че даже да е 500 тона и широка,дълга с коридори,като се скачи совалката в единия край за нея,нали така са я монтирали чрез точно скачване и са я разширили,сега трябва да е стеснят или по-новите модули със съвсем нови да скачат или демонтаж-монтаж,е малко ще си поиграят,но имаха совалка издигаща точно 500 т. на един път за 1 излитане значи толкоз може да върне с екип
55
0
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Господа, моля ви се някой по млад да награби тая самотна майка че ми омръзнаха тия съобщения!