Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС

Рогозин призова те да бъдат отменени
157
Санкциите към Русия може да доведат до падане на МКС
Снимка: БГНЕС

Санкциите, наложени на Русия от Запада, може да доведат до падането на Международната космическа станция (МКС), заяви Дмитрий Рогозин, директор на руската космическа агенция Роскомос и призова те да бъдат отменени, предаде Франс прес.

Според Рогозин работата на руските космически кораби, които извършват доставки на МКС, ще бъде нарушена заради санкциите. Това ще засегне руския сегмент на станцията, който отговаря за коригиране на орбитата на структурата, което се извършват средно 11 пъти годишно, включително за избягване на космически отпадъци.

Вследствие на това може да се стигне до “приземяване или приводняване на МКС, която тежи 500 тона”, предупреди Рогозин, който редовно изказва в социалните мрежи подкрепата си за руската армия в Украйна, отбелязва АФП.

Директорът на Роскосмос публикува карта на света, показваща къде може да падне станцията, и посочи, че Русия почти не е изложена на опасност. Но населението на други страни би трябвало да се замисли за цената на санкциите, наложени на Роскосмос”, предупреди той, определяйки като “безумни” тези, които са взели решение за налагането им.

На 1 март НАСА заяви, че търси решения за запазване на станцията в орбита, без помощта на Русия, припомня АФП.

Космосът е една от последните сфери на руско-американско сътрудничество. В началото на март Роскосмос заяви, че има намерение да приоритизира изграждането на военни сателити, поради засилващата се изолация на Русия вследствие на конфликта в Украйна.

Рогозин вече заяви, че Москва няма да доставя на САЩ двигатели за американските ракети Атлас и Антарес. “Нека излитат в Космоса на метлите си”, коментира той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя чете времето по бичиви.
93
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В името на благоденствието на народа един човек може да пожертва себе си, но не е нормално да жертваме цял един народ (украинския) за благоденствието на един развратен старик( путин).
92
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За руските фашисти милост не трябва да има
91
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции до дупка. Мизерия и пълна изолация за Русия. С диваааците трябва да се отнасяш дивашки.
90
1
 
7
 
! Отговори
Индиец преди 2 години
Да пада като ще пада, без това на железуту бакьра аломина цените вече са доста високи, можем да се доверим че братята ромлянни с космическа бьрзина ще се притекат на помощ.
89
3
 
12
 
! Отговори
334 преди 2 години
Не заплашвай! Дълго време никой няма да иска да има нищо общо с Русия - главно заради декоративното петле Путин.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пада и без това вървим към края на света.
87
21
 
28
 
! Отговори
Тролове преди 2 години
Гледам тече рекламна кампания на рашките по-надолу, що не кажете как изтриха Николаев, Ирпин и Мариопул от картата, барабар с хората и децата. Няма прошка за такива ни на тоя ни на другия свят. Да дава заден чудния им лидер, че той е следващия, МКС и без това е морално остаряло, китайците да го развиват, на тех да се обади шефа от статията, нали са френдове.
86
12
 
23
 
! Отговори
Безработен преди 2 години
Заплашва а, като падне, ще сте дотам - край с тъпата ви програма и държава, квото било било
85
4
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Ами естествено че няма мърда не. Да пада
84
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рaшките, вече са сериозно притеснени, защото нищо не им се получава в тази война... А нямат и никакъв полезен ход... 50% от хората в Украйна са рускоезични и също са потърпевши или жертви.
83
9
 
7
 
! Отговори
Киро Питков преди 2 години
Ленчето направи разионален аналлиз и това което анализирахме и имаме международна подкрепа да продължаваме да анализираме е че руската част да пада, важното е, което се уверихме от проверките на място питайте транспортния министър за доказателство ще ви даде фактура за комисия София - МКС - Русе - София е че международната част на станцията може да си лети. Убедихме се, че русия е още по-малка бензиностанция от космоса, представете си каква изглезда от Луната или Маркс.
82
2
 
9
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Бердямск не е,ли в Украйна?
81
6
 
11
 
! Отговори
googlena преди 2 години
Супер а дано
80
15
 
21
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
Санкциите към МКС може да доведат до падането на Русия
79
9
 
17
 
! Отговори
Иконопис преди 2 години
Мъск: Досега само ми се бъркаха!!!
78
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно с какво ще фъркат"Високо-технологичните"говедари,знае ли човек може и да се обърнат към оня къде яде трева Кимчо,да им удар едно рамо!
77
15
 
24
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 2 години
Голям праз! Гледайте за чеченците пари да има, че иначе ще ти падне свинската глава и не само твоята! Все едно в България да въоръжат (ц) турци и да се опитват да ги пращат срещу Македония, рано или късно оръжието ще се обърне! Така е когато дадеш властта на малък татаро - монголски ***, издигнал се с пълзене!
76
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя тиkвеник не беше ли същия който каза че американците щели да ходят в космоса с батут ?
75
9
 
14
 
! Отговори
Този е идиотЪ преди 2 години
с батута....