Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието

Украинският президент говори на протест във Флоренция с видеовръзка
Обновена: 12 мар 2022 22:59 | 12 мар 2022 22:45, Веселина Йорданова
213
Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието
Снимка: БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха днес на демонстрация във Флоренция в подкрепа на Украйна и против войната, започната от Русия на 24 февруари. Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към множеството чрез видеоконферентна връзка, предаде Франс прес.

Още по темата
Много от демонстрантите, събрали се пред базиликата "Санта Кроче" носеха знамената на мира и на Украйна.

Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието. На прицел са взимани училища, болници, жилищни райони и "дори църкви, даже площади" като този, на който сте се събрали, каза украинският президент, чието видеообръщение бе излъчвано на голям екран.

Флоренция и Киев са побратимени градове от 60-те години на миналия век. Тогава украинската столица изпраща на италианския град помощ след опустошително наводнение, отбелязва Ройтерс.

"Руснаците са под диктатура и не могат да разберат защо дойдоха, за да разрушат нашите градове и да убиват децата ни. Не мога да ги мразя, защото сме свързани от векове", каза украинката Леся Михайленко, която е родена в Донецк и сега работи за правна кантора във Флоренция.

Във Франция, няколкостотин демонстранти се събраха днес в Париж и още няколко града, сред които Лил и Рен, за да подкрепят Украйна и осъдят руската инвазия, съобщи още Франс прес.

Агенцията отбелязва, че преди седмица в протестите в страната са се включили над 40 хиляди души, 16 хиляди от които в столицата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
2
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
Имаше десетки възможности да седнеш и да преговаряш, но ти избра да задоволиш егото си и менторите отвъд океана. Клоунското ти поведение, иронизиране, шегички, подмятания, подигравки и закани, доведе до смъртта на много невинни хора. Това ще тежи на съвестта ти, докога си жив, и дори "белото" няма да те спаси от кошмара в който ще влезеш. Подведе народа си и ги направи пушечно месо. Украинците умират от недалновидността и алчността на управляващите Украйна!
158
0
 
3
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Кой го предизвика всичко това?Ти фашиста Зеленски.Само 2 бомби стигнаха да унищожат най голямата военна база.в Украйна.Сега ще замислят всички тези които ти помагат в това убийство над украинци, руснаци бес. българи.Поляците се *** На 30 кл.от базата земята е треперила и най вече всички тези от чуждестранни легионери (наемници убийци)с техните непобедими оръжия..
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато можеше с преговори да се спре ужаса на случващото се , защо се правехте на велики ?Сега също се опитвахте да диктувате положението , но не сте вече в състояние да настоявате да е вашето.Циреят сега ще бъде изрязан , да не се повтаря никога гибелта на невинни от зверове като вас !Свастики , фашисти , трябва да се изкореняват и да не се появяват никога повече .Пострекателите снабдяващи ви с оръжие добре да помислят кого обслужват .
156
3
 
3
 
! Отговори
До 178 преди 2 години
Абе човек...кви са тия безумни хипотези.кви са тия бълвочии..нищо общо .много си елементарен
155
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами това си е война, не е като на комедия, тук таме по някоя шегичка! Да ходи на лекар, артист!
154
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски чака нареждане кога да сдаде поста Как ли не се въртя как ли не се усуквакак ли не лъга ,само и само да се намери някой да му уйдиса.
153
1
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Зеленелски,твоите нацисти избиваха населението на Донбас цели 8 дълги години!Сега вий на умряло,верицата ти.
152
1
 
4
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Хипотетичен вариант - България има протести които свалят правителството. За 6 месаца излиза от НАТО и ЕС. Водят се преговори с Русия, но няма нищо подпосано. Започва се кампания която дискриминира мюсулмани и прозападни граждани. Турция и други членове на НАТО нападат България за да я демократизират. Сега заменете България с Украйна и НАТО с Русия.
151
1
 
15
 
! Отговори
Другарят Путин преди 2 години
Предайте се или ще бъдете унищожени! Съпротивата е безсмислена, атаката е самоубийство!
150
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофили знаете ли че само се правите на силни.В YouTube има много видеа със стрелби срещу вашите танкове.Знаете ли само вчера колко танкове и хора от вашите отидоха в ада?Ще си имате поводи да пиете водка смешници.И най-важния въпрос :Колко време ще издържи руския войник без водка?
149
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След смъртта на Путин гражданската война в Русия е неизбежна.. Същия е болен от рак и му остава малко.
148
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофили отивайтр при Путин в ковчека Русия.Не ни трябяате тук продажници.Имаме си праг на търпимост .
147
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт на Путин!!! Всички ,които са за Путин им пожелавам същото!!!Тези,които спекулират с цените ще ги последва същото,само ще се чака момента!!!Народа трябва от роб и манипулиран,трябва незабавно да се промени!!!Време е да станем като Украинците смели и силни!!Дали е Путин или мутрите на Бойко е едно и също.Трябва да се борим срещу мафията в БГ.Тя е на Путин.Дали се нарича БСП,ГРБ или ДПС(Възржадане) е едно и също.
146
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоуби се и спаси хиляди хора ! Направи го за славна Украйна
145
5
 
23
 
! Отговори
babakit преди 2 години
На американците не им пука, какво ще се случи в тази войн! Дори самите те прогнозират, че до броени дни руснаците ще си изпълнят мисията. За американците е важно краха на Русия, но нали хитрите евреи са виновни за гибелта на толкова народ от едната и другата страна.Те само гледат сеир и се радват на случващото се. Украинци спрете се и сключете мер, че после пак ще плачете, че Путин е разрушил Украйна и е изтрепал толкова невинни! Не той, а Байдън е виновен.
144
2
 
21
 
! Отговори
babakit преди 2 години
Еврейчето Зеленски дспуша е прави това, което му нареди Байдън. Но после ще обвинят Путин за това
143
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя само реве като бебе
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е така направи нещо, Зеленски. Защо позволяваш да бонбандират страната ти? Седиш си мирно и слушаш какво ще ти наредят.
141
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този след няколко дена магически ще се окаже "изведен от Украйна"
140
0
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
И ти, кво????