Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието

Украинският президент говори на протест във Флоренция с видеовръзка
Обновена: 12 мар 2022 22:59 | 12 мар 2022 22:45, Веселина Йорданова
213
Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието
Снимка: БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха днес на демонстрация във Флоренция в подкрепа на Украйна и против войната, започната от Русия на 24 февруари. Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към множеството чрез видеоконферентна връзка, предаде Франс прес.

Още по темата
Много от демонстрантите, събрали се пред базиликата "Санта Кроче" носеха знамената на мира и на Украйна.

Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието. На прицел са взимани училища, болници, жилищни райони и "дори църкви, даже площади" като този, на който сте се събрали, каза украинският президент, чието видеообръщение бе излъчвано на голям екран.

Флоренция и Киев са побратимени градове от 60-те години на миналия век. Тогава украинската столица изпраща на италианския град помощ след опустошително наводнение, отбелязва Ройтерс.

"Руснаците са под диктатура и не могат да разберат защо дойдоха, за да разрушат нашите градове и да убиват децата ни. Не мога да ги мразя, защото сме свързани от векове", каза украинката Леся Михайленко, която е родена в Донецк и сега работи за правна кантора във Флоренция.

Във Франция, няколкостотин демонстранти се събраха днес в Париж и още няколко града, сред които Лил и Рен, за да подкрепят Украйна и осъдят руската инвазия, съобщи още Франс прес.

Агенцията отбелязва, че преди седмица в протестите в страната са се включили над 40 хиляди души, 16 хиляди от които в столицата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера "лошите руснаци" са доставили хуманитарна помощ - храна , лекарства ,дрехи в Бердянск. Но нито една медия не отрази тази новина.
118
15
 
2
 
! Отговори
Тъмния преди 2 години
Пълно е с неадее кватници и атеисти. Лъжци. Крадци шпиони. Нещаа стници които живеят в 2.7к процента инфлация заради нечие озлобление завист и изкривено самочувствие. По нищо не се различават от сталин и хитлер.
117
3
 
40
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Тези протестират, а много украинци се метнаха на колите, подкупват на границата( за мъжете има мобилизация, и е им забранено да напускат страната си), и бягат извън Украйна. Взимат квартира в БГ и започва луд купон, въобще не им дреме за войната и зеления. Какво се получава на практика- някои повярваха на краварите, и сега обикновеният човек страда, а богаташите, както винаги се провират между закона.
116
28
 
12
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Вилиза съжаление...Русия е в колапс...и това не осъзнавате дори,"некадърното ме"обедини Украйна направи ги уважаван Народ...какъвто руският вече не е...Света ни...децата на бягащите плачещи деца на Украйна никога няма да простят на русия...геноцида извършен от дядя вова...ако още е ..с тези авери чеченци и сирици може да се прекръстил на абу джалил ал убиец,ал бин на дявола...невиждан позор в Историята извършва русия и путин...убиват православни жени и деца...с чеченци и сирийци,позор!
115
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До европески гном Не го казва той това, а ООН. ООН работи само с информация, която до този момент може да бъде проверена. За хилядите жертви избити в различни украински градове под обсада въобще не може да бъде проверено. Ако рибарския сезон беше свършил Лъжливото джудже от Кремъл отдавна да се е скрило.
114
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вили "Страната ти е в колапс заради некадърната политика която водиш!" Страната му е в колапс, защото не иска да падне под ботушана един психясал диктатор. Русофилите/путинофилите наричат това "недалновидна/некадърна политика" - символ на собственото им робско самозъзнание.
113
3
 
17
 
! Отговори
европески гном преди 2 години
е кка бомбрадирана 24 часа пък казваш имате 560 загинали цивилни -рибарския сезон свърши
112
3
 
25
 
! Отговори
Вили преди 2 години
Страната ти е в колапс заради некадърната политика която водиш!Само че всичките ще ти плащаме сметката а адържавата ти години наред ще изнася само бежанци!
111
19
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и призовавам службите...спрете руските ***...ананимна...диана...вие ги знаете...ако ви е страх напуснете,манипулират обществото...дпс-гроб-бсп активисти,агенти на русия,кибер армията им,пУтриоте...службите свършете си работата или напуснете...да служиш на дявола не е ценност...да работиш за копейки срещу България е престъпление...спрете руските ***...все едно как!!!закривайте сайтове,вестници,тв-та...всичко което работи за убиеца путин...война е приятели!!!
110
20
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимен"този" превърна Украйна в уважавана Държава,обедини Народа си...спечели възхищението на Света ни...с изключение на кандидат императорите и руските ***...страхотен пич на когото симпатизираме и подкрепяме всякак...уби каин...опитващ се да прави ток-шоу със...стюардеси...грозни при това!!!
109
4
 
6
 
! Отговори
Нрб преди 2 години
България европейска държава. Ние никога не можем да станем такава след санкциите базирани както на армии така и на манипулации. Крадете унижавайте обаче реалността не можете да скриете зад парите си. Операция война може и нищо да не е. Българина не е расист. Това го Запомнете
108
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този обърна президентството на ежедневно токшоу.
107
1
 
4
 
! Отговори
Dj dance machine преди 2 години
Затова другарчето под мен купон прави проспериращ бизнесмен свои хора свои идеали за тоя ние сме ничии е господин Средков ще видиш че сме прави ама много правиИскрено твои
106
3
 
13
 
! Отговори
Dj dance machine преди 2 години
Господа политици мислете за тая държава че токувиж станало е нещо олио 9 лева опашки като през комунизма връзките ли да слагаме а другари.полити.Всеки един Зе да разбира от политика музика и мачове позамислете вижте хората как живеят какво работи и ка работи щее късно господа сбрали ми се на сбор едни да сте се замисляли че други движеха нещата не.Е от мен толкова акъл не давам мислете за тая държава
105
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко солидарни трябва да сме.А намерете изход не бе пандемия не бе воина на 9 маи ли да чакаме края
104
15
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
несправедливо е г-н Зеленски...немските агенти на щази винансират армията на адолф путин като купуват от него газ и нефт...строят му потоци...зависими ***,но не позволяват достойните и страдали Поляци да дарят самолетите си за армията Ви...немските от щази...са троянски кон от десетилетия...водят Светани към....да финансират убиец...само защото им е давал подкупи...ама в това превърнаха света ни...меркел и компания,хората го виждат и няма да им простят..Света ни ви подкрепя въпреки щази
103
14
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Няма прошкаи на манипулатори не случихте...ВСВ без САЩ...без помощта на САЩ...помагаха ви с оръжия,с ресурси,с технологии,неблагодарни и лицемерни коп.лета сте ресияните...сега Света ни го видя никои никога няма да повярва на руснак!сори...никой и никога повече...та вие убивате братята си ...безцелно...това е...чудовщно е за бога...каин е възкръснал в русия...Нато спрете го...диктаторите не спират...най евтино ще е да го спрете в Украйна...ще е скъпо...но да платим цената,щази не позволяват
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, всички сте отворковци, но сладките приказки свършиха. Ще става каквото има да става, жалко за Украйна и Русия.
101
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрогата не прощава на хер Зеленски. Преди няколко часа разправя, че убили 10 пъти повече руснаци, сега пак реве за нещо си... Спрете му фейса, излага се
100
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живот без Фейсбук и без айфон - озъбено жестоко куче