Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието

Украинският президент говори на протест във Флоренция с видеовръзка
Обновена: 12 мар 2022 22:59 | 12 мар 2022 22:45, Веселина Йорданова
213
Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието
Снимка: БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха днес на демонстрация във Флоренция в подкрепа на Украйна и против войната, започната от Русия на 24 февруари. Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към множеството чрез видеоконферентна връзка, предаде Франс прес.

Още по темата
Много от демонстрантите, събрали се пред базиликата "Санта Кроче" носеха знамената на мира и на Украйна.

Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието. На прицел са взимани училища, болници, жилищни райони и "дори църкви, даже площади" като този, на който сте се събрали, каза украинският президент, чието видеообръщение бе излъчвано на голям екран.

Флоренция и Киев са побратимени градове от 60-те години на миналия век. Тогава украинската столица изпраща на италианския град помощ след опустошително наводнение, отбелязва Ройтерс.

"Руснаците са под диктатура и не могат да разберат защо дойдоха, за да разрушат нашите градове и да убиват децата ни. Не мога да ги мразя, защото сме свързани от векове", каза украинката Леся Михайленко, която е родена в Донецк и сега работи за правна кантора във Флоренция.

Във Франция, няколкостотин демонстранти се събраха днес в Париж и още няколко града, сред които Лил и Рен, за да подкрепят Украйна и осъдят руската инвазия, съобщи още Франс прес.

Агенцията отбелязва, че преди седмица в протестите в страната са се включили над 40 хиляди души, 16 хиляди от които в столицата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ги гонят от цяла Европа и САЩ. Ще се прибират в родината да воюват и работят в Сибир в заводите. Плачат, че нямат Фейсбук, Туитър и Инстаграм. Ще имат лопата, струг, кирка. Путин ще им даде работа. Ще се научат отново да работят.
78
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото хубаво е, че идват украинци-русофоби. По-добре е на тях да даваме помощи, отколкото на продажните русофили. Продажните русофили трябва да бъдат оставени да измрат от високите цени и сметки. Дано цените на основните хранителни продукти и горива да се вдигнат още, а всички помощи да отиват за украинците. В дългосрочен план това ще е добре за България.
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладът който ги чака на запад без руските ресурси май ще провокира нова революция тип френската.
76
0
 
5
 
! Отговори
лол преди 2 години
от същото на укито на ким на айдън и т.н.
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако му предложат кока и мета пред украйна познайте кое ще избере
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко хиляди? На снимката на преден план се виждат деца, кой знае защо и флага на Литва...Не сте убедителни!
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оня не е лош но с шестоъгълник и полумесец на глава не са излиза лесно ако му преустановиш коката и метата тогава ще го сломиш
72
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийците на жени и деца в момента са фашукрите! Но най-големите са американците!Някой помни ли ОПЕРАЦИЯТА "Пустинна буря"? Как се хвалеха с томахавките си! Една от тях влезе в скривалище с деца и изпари огромен резервоар с вода! В парата мигновено се свариха 200 дечица! ОТВРАТИТЕЛНО, но нямаше приказки за Хага, лицемерният Запад аплодираше US-технологиите!
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека ви кажа какво ще стане. Западняците ще продължат да купуват руски суровини, а ние като богаташи няма да можем за да сме солидарни с фашистите. После ще се чудим защо сме бедни.
70
1
 
19
 
! Отговори
Дядо Джо преди 2 години
След 5 години Русия ще оправи окрайна, а ние ще сме още по-голема клоакъ.
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ББ запада умира еднополюсния свят свърши краденето на ресурси от западни фирми в Русия приключи само ти ли не си го разбрал
68
1
 
20
 
! Отговори
Полковник преди 2 години
Докато зеленчука е на власт ще ги бомбардират по 36 часа в денонощието
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиреч сегашните цени са при продължаващи доставки от Русия смятайте какво ни чака, ако ги прекратят.
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Град на културата, на разума, а да повярват на второкласно комедийно актьорче! Лошо!Значи светът е изперкал съвсем!
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Shell is contracted to buy liquefied natural gas from Russian projects until 2035 and has given no timescale for its planned phased withdrawal from this. BP has pledged to quit its stake in Rosneft, the Kremlin-backed oil company, but is contracted to buy fuel from Rosneft in Germany and has said only that it is reviewing its commitments. Буахахахах :-) Тук говорим за уникално лицемерие дори по западните стандарти.
64
12
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименто скоро и китайците ще товарят ама на цени с които няма да можете да си купите...свещи,не е започнало...два месеца и свършвате...още санкции ще има...и върху китай ще има ако направят грешни движения...подценявате Света ни,щази агентите в германия опитват съпротива...няма начин да финансираме армийте на убиец на жени и деца...
63
0
 
0
 
! Отговори
чьорнии влоки преди 2 години
uriah heep - dreams EXTENDED
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига рива, заради грешните то управленски решения я бомбардират.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
And it's not just industrial commodities: the Middle East and Africa depend on exports of Russian wheat.
60
9
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименне мога да разбера...има ли още агенти на щази които се обаждат на адолф путин?лицемерието на Ес политическата е безгранична...финансират армията на путин ...да не си развалят комфорта...от десетилетия строят нов СССР с парите на европейските данъкоплатци...хората го виждат и няма да ви простят,ще платим и спирането на путин...диктаторите никога не спират сами...САЩ е нужен...ЕС заседаващите вземащи подкупи от путин да го обслужват са му съучастници...спрете го в Украйна,или Берлин..