Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието

Украинският президент говори на протест във Флоренция с видеовръзка
Обновена: 12 мар 2022 22:59 | 12 мар 2022 22:45, Веселина Йорданова
213
Зеленски: Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието
Снимка: БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха днес на демонстрация във Флоренция в подкрепа на Украйна и против войната, започната от Русия на 24 февруари. Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към множеството чрез видеоконферентна връзка, предаде Франс прес.

Още по темата
Много от демонстрантите, събрали се пред базиликата "Санта Кроче" носеха знамената на мира и на Украйна.

Страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието. На прицел са взимани училища, болници, жилищни райони и "дори църкви, даже площади" като този, на който сте се събрали, каза украинският президент, чието видеообръщение бе излъчвано на голям екран.

Флоренция и Киев са побратимени градове от 60-те години на миналия век. Тогава украинската столица изпраща на италианския град помощ след опустошително наводнение, отбелязва Ройтерс.

"Руснаците са под диктатура и не могат да разберат защо дойдоха, за да разрушат нашите градове и да убиват децата ни. Не мога да ги мразя, защото сме свързани от векове", каза украинката Леся Михайленко, която е родена в Донецк и сега работи за правна кантора във Флоренция.

Във Франция, няколкостотин демонстранти се събраха днес в Париж и още няколко града, сред които Лил и Рен, за да подкрепят Украйна и осъдят руската инвазия, съобщи още Франс прес.

Агенцията отбелязва, че преди седмица в протестите в страната са се включили над 40 хиляди души, 16 хиляди от които в столицата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така 24 часа ,нали ужким им свалихте самолетите и руснаците губят войната :)))
138
1
 
24
 
! Отговори
24 часа преди 2 години
По 26 часа искал да каже че го обстрелват, но редакторите от Пентагона му обяснили че денонощието е само 24 часа.
137
5
 
24
 
! Отговори
До Путин преди 2 години
Давайте братушки. С вас сме. Чакаме ви и в цяла Европа. Изтикайте тия гадове и изринете *** до океана. Прочистете континента от джендърите американофили. Бой, бой и само бой!
136
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямото джудже на Расия се изложи като кифладжия
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият соц тръгва от европа. Изненада!
134
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден реве от американски бункер,а укаринския народ бяга,виси по мзетата,умира,студува,стои без вода и храна. Това същество заслужва брутално наказание,за да бъде пример на останалите соро оски политически пудели как не трябва да правиш народа си заложник,и да го избиваш за кинти.
133
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този като, че е ръководител център фалшиви новини. Всъщност, той няма преки впечатления понеже е дълбоко под земята. Подозирам, че като си измисля речите, си пуска въображението на пълни обороти. Естествено, че обича да и му харесва да е център на внимание.нали и професията, която си е избрал, е шут. Преди му е ръкопляскала публиката, но тя поне не е ставала на крака. А европейските "политици", му ръкопляскат прави. Жъне блестящи успехи на сцената и вече не на местна, а на международна.
132
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от къде реве, мой си седи на топло и задоволен с всичко. Горкия народ, той е подложен на всичко лошо заради него. На филм нещата са много различни и вече е време този да се осъзнае какво причини на народа си, все пак е на 40+ и се очаква да осъзнава ситуацията.
131
4
 
22
 
! Отговори
kireza преди 2 години
До Zzz ИНТЕРЕСНО,ЗАЩО ГАДНИЯТ НАРКОМАН И ПЕДЕРКЮР ЗЕЛЮ НЕ КАЖЕ ЗА 14 ХИЛЯДИ УБИТИ ЖЕНИ И СТАРЦИ И 2000 УБИТИТЕ ДЕЦА НА ДОНБАС....ТАМ ИМА АЛЕЯ НА АНГЕЛЧЕТАТА,КАКТО В ЮЖНА ОСЕТИЯ...
130
5
 
19
 
! Отговори
kireza преди 2 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ СА РЕШИЛИ ДА УБИЯТ ТОЗИ ПЕДЕРКЮР,НО ИСКАТ ДА ОБВИНЯТ ПУТИН ЗА СМЪРТТА МУ...ИМЕННО АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ГО ПАЗЯТ ЗА ДА НЕ ИЗБЯГА В РУСИЯ,КЪДЕТО ИМА ЖИЛИЩЕ В ЦЕНТЪРЪТ НА МОСКВА И ОГРОМНО ЖИЛИЩЕ В ЯЛТА,ЗА КОЕТО РЕДОВНО СИ ПЛАЩА РАЗХОДИТЕ СИ И ДАНЪЦИТЕ СИ!!! А ИМА И МИЛИОНИ ДОЛАРИ В ОФШОРНИ ФИРМИ!!!ПЪЛЕН НЕЩАСТЕН ПЕДЕРКЮР
129
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атлантиците нямат Родина, а местоживеене. Справка Соломон Паси и Росен Плевнелиев. И затова трябва да бъдат изривани.
128
4
 
18
 
! Отговори
Zzz преди 2 години
Странно този наркоман дали прави друго освен да иска нещо си. А за тези дето пращат оръжие на нацистите може да се каже,че омразата им към Русия е замъглила чувството за самосъхранение. Богатите навсякъде са си добре.например войната е за бедните,а не за бежанците със скъпите коли. Побъркан свят.
127
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да товори този фашистки клоун украйна ще бъде прегазена и той ще се наложи да избяга или да му резнат зелката
126
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да, нарича се "война"... от къде го намериха тоя...
125
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мобилизация на деца 16 годишни които се използват като щит ,ЕС и САЩ ,и нашето правителство защо никой не поставя въпроса за това голямо нарушение на зеления ,къде са тия институции от ЕС за правата на децата ,и телевизии и медии си траят ,включително и нашите
124
0
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Урок по история, я взимак да дъвчеш вратовръзката
123
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американска слуга ,хвърли народа си в война
122
23
 
4
 
! Отговори
Урок по история преди 2 години
До Анонимен До специалиста по Флоренция и сесесерето - а за ГОЛОДОМОРА в Украйна да кажеш нещо? Нали е било СССР? Рушкофилииите не са промити мозъци - няма как да промиеш нещо, което го няма. Много голям "залък" го папкат брататушките ти - *** лер им прибра париците, преди още да изчезне храната при тях. "Можем и без макдоналдс и без икеа" - да можете дорогие, но в хазната ви ги няма данъците от тях и стотици хиляди оставате без работа. Щели да национализират - на босия цъ р вули те! ПНХ
121
23
 
4
 
! Отговори
До "Вчера.... преди 2 години
До Анонимен Явно се осведомяваш само от центральное телевидение?!? Подобно театро разиграха рашистите и в Херсон - получиха един хоров отговор ПНХ. Обаче са такива дървеняци, че снимайки "помощите" в близък план се вижда, че опаковките и етикетите на стоките са украински. Цял свят ги освирррка. Иначе казано - ограбват украински складове и магазини и после се снимат, все едно даряват пластмасови капачки. Резил! КЪСОКРАКОТО ДЖУДЖЕ - В ЧУВАЛА!
120
2
 
14
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Страната ми е по-добра от страната тЬи................