Зеленски не е готов да даде нито една част от Украйна за да приключи войната

Той заяви, че е наясно, че Русия няма да напусне Крим
11 апр 2022 18:23, Нели Христова
444
Зеленски не е готов да даде нито една част от Украйна за да приключи войната
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че "не е готов да даде" никоя част от Украйна в замяна на мир в страната.

Говорейки пред Скот Пели от CBS, Зеленски каза, че никога няма да признае Крим за руска територия, въпреки че полуостровът беше анексиран от Русия през 2014 г.

"Като цяло не сме готови да дадем страната си. Мисля, че вече сме дали много животи. Затова трябва да държим на своето докато можем. Но това е животът - случват се различни неща", заяви президентът в предаването "60 минути".

Зеленски заяви, че е наясно, че въпросът за признаване от страна на Украйна на някои територии за руски, ще бъде повдигнат по време на преговорите.

"Разбираме руската страна. Разбираме, че една от целите им, за която постоянно се говори, е да признаем Крим за руска територия. Аз със сигурност няма да я призная. Те със сигурност ще искат южните части на страната ни. Разбираме, че въпроси, като тези, ще бъдат повдигнати по време на преговорите. Но ние, още от самото начало, не сме готови да дадем територията си. Ако бяхме готови да дадем територията си, нямаше да има война", обяснява Зеленски.

Запитан какво означава победата за него, президентът на Украйна заявява: "Нашият народ със сигурност ще почувства победата. Те ще се върнат - завръщането на бежанците ще е кръв за тялото на Украйна. Без тях нямаме нищо. Бомбардировките ще спрат, ще си върнем територията, няма да има руски войници на нашата територия. Да, разбирам, че те няма да напуснат Крим и, че ще има спорове и преговори и за друга наша територия - Донбас. Знам точно какво трябва да се случи, за да обявим победа, но ако ми позволите, не искам да говоря за това засега."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Зеленски не е готов да даде нищо на Путин, тогава широката руска душа на Путин ще даде част от Русия на скрънзата Зеленски.
301
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По нагъл от този фашизиран евреин няма! Съсипа украинската нация и държава, постоянно ни показва евтини клипове в стил "Холивуд" и ние сме длъжни да му вярваме и да му даваме всичко което той пожелае! Слава на зеленият потник!
300
16
 
6
 
! Отговори
Русия - смях преди 2 години
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
299
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е човек посредствен, повърхностен, нечестен и лукав. Но той нищо не определя и от него нищо не зависи. Дори нацистите не ги командва. Колкото Байдън определя нещата, толкова и този клоун. Каквото му кажат, това приказва. Украина е военна колония на нато и изцяло се управлява от сащ и техните съюзници. Депутатите получават долари за услугите си
298
7
 
14
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !!!!!!!!!!!!
297
17
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако някой влезе с взлом,за да убие семейството ми и вземе имота ми,ще се боря до смърт. Така фашистите на Русия са влязли в Украйна и се води борба до смърт. Тази смърт е за руските агресори. Украйна ще победи със свръхмодерните наши натовски оръжия за отбрана. Слава на Украйна. Руснаците в Ада.
296
11
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Така трябва ! Вън руските нацистки окупатори от Украйна !
295
9
 
11
 
! Отговори
Нострадамус преди 2 години
Този "пич" - Зеленски, едно трябва да знае: Русия е създала Киев и Украйна! Русия ще ги направи пустиня!!!
294
2
 
10
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
На Зеления не му е ясно също, че колкото повече оръжия иска от запада, и колкото повече жертви дават руснаците, оня лудия ще и иска още повече териториални компенации. А територии се взимат с война. И нищо няма да върне Путин, без значение кой ги признава и кой не. Жалко за Украйна и народа и, с тоя чистокръвен украински патриот, на конци. Жалко и за България, че Путин се намества все по-близко до нас. Сигурно "победа" за Зеленски е да вкара ЕС и НАТО във войната чрез разни номера. Ужас,
293
2
 
17
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
"Ако бяхме готови да дадем територията си, нямаше да има война", обяснява Зеленски.".Ха? Ако не искаше Украйна да дава територии, нямаше да предизвикваш войната, а щеше да върнеш констицията на Украйна към първоначалния и вариант, при създаването на държавата Украйна. Ако не бяхте я променяли под натиска и парите на глобалистите, Крим щеше още да си е ваш. Нямаше да сте първата неутрална държава в Европа и ЕС- и ако просперирахте никой нямаше да ви пречи да влезете в ЕС. Но те подведоха умнико!
292
4
 
20
 
! Отговори
Кървавият Комик преди 2 години
Марионетката Зеленски ще призовава за войната на САЩ срещу Русия до поледният Украинец или докато тия не разберат,че превратаджийското правителсво ги вкара във войнаи заради тези предатели ще умрат хиляди хора.Ако Украинците искат край на войната,този комик трябва да го тикнат в една много дълбока дупка.
291
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски остави на Русия само Московското Княжество ! Останалата земя която Русия сега окупира - върни на народите на която тя принадлежи от които тя ги е заграбила !
290
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това хубаво, ама не е лошо да се евакуират цивилните от района източно от Изюм.
289
0
 
2
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Иванич, я първо научи руски и тогава говори глупости
288
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътник си зеленски
287
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така Зеленски, никакви отстъпки пред руската смрад.
286
3
 
16
 
! Отговори
Война на световете преди 2 години
Сега като пуснат сериала на Зеленски - "Слуга на народа" ще се чудим, новините ли гледаме или тази комедия.
285
15
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 години
В луганск наградиха командира на Вагнер груп за убиването на "нацисти". Много странна гледка беше, защото командира имаше две нациски напивки върху униформата си. Потърсете снимката има я. Та тея нацистват в колко дърржави вече, чудя се путин кога смята да ги денацификкира тях?
284
6
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Наркоманчето е зложник на зовци и агенти от нато и ФАЩ ,ще трепе Русия до последният Украинец за тази роля го готвиха!
283
3
 
16
 
! Отговори
Статията подвежда преди 2 години
Зеленски дословно казва в интервюто , че зазега не е готов да даде нещо и не иска да коментира , но е готов да преговаря , особено за Донбас - просто гръмки заглавия , изпразнени от съдържание:))