Зеленски не е готов да даде нито една част от Украйна за да приключи войната

Той заяви, че е наясно, че Русия няма да напусне Крим
11 апр 2022 18:23, Нели Христова
444
Зеленски не е готов да даде нито една част от Украйна за да приключи войната
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че "не е готов да даде" никоя част от Украйна в замяна на мир в страната.

Говорейки пред Скот Пели от CBS, Зеленски каза, че никога няма да признае Крим за руска територия, въпреки че полуостровът беше анексиран от Русия през 2014 г.

"Като цяло не сме готови да дадем страната си. Мисля, че вече сме дали много животи. Затова трябва да държим на своето докато можем. Но това е животът - случват се различни неща", заяви президентът в предаването "60 минути".

Зеленски заяви, че е наясно, че въпросът за признаване от страна на Украйна на някои територии за руски, ще бъде повдигнат по време на преговорите.

"Разбираме руската страна. Разбираме, че една от целите им, за която постоянно се говори, е да признаем Крим за руска територия. Аз със сигурност няма да я призная. Те със сигурност ще искат южните части на страната ни. Разбираме, че въпроси, като тези, ще бъдат повдигнати по време на преговорите. Но ние, още от самото начало, не сме готови да дадем територията си. Ако бяхме готови да дадем територията си, нямаше да има война", обяснява Зеленски.

Запитан какво означава победата за него, президентът на Украйна заявява: "Нашият народ със сигурност ще почувства победата. Те ще се върнат - завръщането на бежанците ще е кръв за тялото на Украйна. Без тях нямаме нищо. Бомбардировките ще спрат, ще си върнем територията, няма да има руски войници на нашата територия. Да, разбирам, че те няма да напуснат Крим и, че ще има спорове и преговори и за друга наша територия - Донбас. Знам точно какво трябва да се случи, за да обявим победа, но ако ми позволите, не искам да говоря за това засега."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще направят провокация към натовска страна. Нямат друг шанс, но с това ще унищожат много повече човешки животи
281
3
 
17
 
! Отговори
Ми да преди 2 години
Случват му се на комедианта разни неща, той като на филм си гледа как народа му мре, *** не бил готов да даде никоя територия. Накрая ще има една територия без народ, която зеления ще съзерцава от бункер в Полша. А EU ще го награждава през ден за героизма му.
280
3
 
7
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Пустите московци станали чеченци, а възрожденци - донски батаци.
279
3
 
26
 
! Отговори
Z преди 2 години
Приключва съпротивата и на другия фашистки батальон Азов в Мариупол. Голяма част от останалите 2-3 000 фашиста в завода Азовсталь са без боекомплект, нямат храна и вода, над половината от тях са ранени или извън строя.Провалиха се всички опити за тяхната евакуация. Командват се от британци и висши френски военни.
278
5
 
20
 
! Отговори
Z преди 2 години
Днес е бил унищожен базовият лагер на фашистката организация Десен Сектор до с. Новогродовка, Донецка област. Това е най-екстремистката и престъпна групировка в Донбас отговорна за смъртта на мад 14 000 цивилни в Донецк, Луганск и областта.Конкретния повод за ликвидацията на фашистите е неспиращият вече трети ден обстрел на град Донецк и конкретно на Павловския район на града.
277
4
 
9
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До Просто,точно,ясноНаистина така го е описал. Сякаш му е бащината нива. А че там живеели някакви хора .. на кой му пука. Ще ги избием, изгоним или поробим,но земята трябва да е на Украйна.
276
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази страна украинците по какъв начин са я създали,имали са преобладаващо население и СССР им я даде.Сега вече воюват за нея наистина и за първи път.Но ми се струва,че объркаха,кой им е противник и кой приятел.Когато станат послушни роби,като нас,можещи само да слушат и да се подчиняват,ще разберат грешката си мо ще е късно
275
3
 
8
 
! Отговори
Късмет? преди 2 години
Да палиш свещи, че Ленин не е излязъл от мавзолея. Но духът му. Лоша новина е, че духът на Сталин е излязъл.
274
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък кой го пита??? Все едно Хитлер да не си дава концлагерите. Когато си установил фашистка диктатура не разрешаваш на хората да говорят на майчиния си език и изгаряш живи тези, които се осмелят да протестират, с фашистката ти държава е свършено!
273
17
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Преди месец и нещо беше готов. Ама сега защо да прави компромиси? Видя се че руснаците са гола вода. Западната военна индустрия работи за него. Агресорите загубиха оперативната инициатива. Сега той може да поставя условията.
272
1
 
3
 
! Отговори
Ами да бяхте преди 2 години
Ако не бяхме готови
271
17
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Прав е Зеленски.Земя не се дава.За земя се воюва.Украинците показаха,че могат да набият кофите на рашистите.
270
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е исконна руска земя след окупацията на княз Светослав. За това Путин ще я денационализира, ще срие София, Варна, Бургас, Шумен и Каспичан, ще изтрепе всичките българи и ще даде българките на китайците. Но ще запази Пловдив [Филипополис] за посебните антички македонци от където дойде руската култура и азбука.
269
4
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Наивник, в напреднала възраст !
268
4
 
11
 
! Отговори
тогава преди 2 години
щом не искаш мира, нати секира.........украйна е била руска земя и сега пак ще бъде...а можеше да бъде неутрална страна като австрия!....за пръв път виждам евреин без мозък!
267
7
 
15
 
! Отговори
Руски трол преди 2 години
Зеленски и да си придава важности на здравомислещите хора им е ясно, че нищо не зависи от него. Създаденият му от западната пропаганда образ на герой, милеещ за родината си, е нескопосан опит за заблуда на западняците и буди само насмешка. Но така е - "кучето (Зеленски) си лае, керванът (Русия) си върви".
266
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаш не искаш хората ще си върнат земята обратно..
265
2
 
6
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Хубава страна беше.
264
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски,самоубий се!
263
6
 
14
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Зелен паЛЛЛячо, Крим ти е най-малкият проблем, губиш източна Украйна...