Путин е единственият руснак, с когото Зеленски би се срещнал

Без Путин не може да бъде взето решение за слагане на край на войната
24 май 2022 07:03, Елка Василева
216
Путин е единственият руснак, с когото Зеленски би се срещнал
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир Путин е единственият представител на Русия, с когото би се срещнал, за да обсъди как да бъде сложен край на войната, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Президентът на Руската федерация решава всичко", каза лаконично Зеленски на събитие по време на годишната среща на Световния икономически форум в Давос. Той подчерта, че без Путин "не може да бъде взето" решение за слагане на край на войната.

Организирането на каквито и да било преговори обаче стана по-трудно заради престъпленията, извършени от руски войници в окупирани украински територии, каза в същото време Зеленски, който говори снощи чрез видеоконферентна връзка.

Русия отрича да взима на прицел цивилни по време на своята т. нар. "специална военна операция" за намаляване на военния капацитет на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Зеленски призна, че украинците плащат огромна човешка цена за войната. Нашите въоръжени сили постигат победи, особено край Харков, но "ситуацията остава най-кървава в Донбас, където губим твърде много хора", посочи президентът на Украйна.

Той отбеляза, че връщането със сила на Крим - украинския полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., би струвало живота на стотици хиляди хора.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно фашистка Русия не признава, че Кирил и Методий са българи, а ги обявява за македонците.
30
0
 
8
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Късно ще разбере, защо го оставиха за края.
29
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 Срам за българите е човек, който използва един от най-важните български празници, за да *** в полза на руснаците.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 "защото на негово място щях да кажа, че Путин е единственият руснак, с когото "НЕ БИХ ИСКАЛ" да се срещам!" Това ви е проблема на руските роби - или мислите, че останалите са с вашето мислене, или ви се ИСКА да е така. Кофти, че нито едно от двете не е част от реалнността. Хората всъщност имат гръбнак.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, бе Днес, БГ! Тропосали сте Зеленски на първа страница при наличието на най- българския празник 24 май. Разкарайте го от терасата на Редакmора!!! Този цирkаджия е срам за човечеството!
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26 "Уау, тоя пидер е на първа страница пред новината за честването на 24ти май... Какво наистина гнусно начало на празника на българската култура и писменост. Елетчо, тук в България разрешено ли ни е да говорим на български или?" И кой ти е забранил да говориш на български, или да празнуваш 24ти май? На първа страница има статия посветена на празника, какъв ти е проблема?
25
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само русофил или мозъчен инвалид би си помислил, че феодална Русия може да се противопостави успешно на САЩ и Запада в тази война с Украйна. Колко време ще издържи Мордор на тези санкции и войната, а русофилчета жалки? Само 15% от компонентите в руската промишленост са тяхно производство... Дори гвоздеите си внасят от чужбина.Никакви преговори с кремълския Хитлер!
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В YouTube e пълно с клипове на дезертьори от руските сепаратисти, които масово се предават или бягат в Русия." - прозяв, също е пълно и с украински дезертьори, които тичат в посока Русия, но за тях нищо не казваш, нали? И са кво, аз те наричам глупаф, слагате ми 5 чинуса и ме пишете русофил, при положение, че не съм русофил, а съм укрофоб. Прозяв. Елементарник.
23
1
 
5
 
! Отговори
Стар диване боец преди 1 година
Не се предавай жив Зеленски, евакуира се!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност Зеленски има сериозни проблеми с концентрацията и логичната мисловна връзка, защото на негово място щях да кажа, че Путин е единственият руснак, с когото "НЕ БИХ ИСКАЛ" да се срещам! Но ...докато все още Путин е легитимният президент на Русия ...да, той просто няма избор да преговаря с друг, макар че с диктатори не се преговаря.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В YouTube e пълно с клипове на дезертьори от руските сепаратисти, които масово се предават или бягат в Русия.
20
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уау, тоя пидер е на първа страница пред новината за честването на 24ти май... Какво наистина гнусно начало на празника на българската култура и писменост. Елетчо, тук в България разрешено ли ни е да говорим на български или? Зеленски ние благодарихме ли ти, че елитните военни на Киевския режим изпотроши паметника на Кубрат в Малая Перешчепина? А политиците ни благодариха ли ни, че Киевската Хунта забрани на българи да учат на български в български училища в "Украйна"?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажа на мама.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там около него няма ли руснаци или са все с немски ген
17
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви преговори с кремълския пcиxoпат!Само бой по мaнеpките на руснаците е решението.
16
15
 
13
 
! Отговори
Разпад преди 1 година
В ютуб има клипове на Украйнски воени който отказват да се бият изоставени от командирите си и Киев да умират.Цели взводове на Територията отбрана напускат фронта пред очите на ВСУ.
15
2
 
20
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
14
2
 
25
 
! Отговори
хахахахааа......... преди 1 година
Азовци се предадоха, а не евакуираха
13
1
 
6
 
! Отговори
АНАКОНДА преди 1 година
крайно ВРЕМЕ е да се сложи КРАЙ на ВОЙНАТА и да има МИР
12
2
 
7
 
! Отговори
По чо сан преди 1 година
Май с баба си ще се среща!