Взривове разтърсиха украинската столица Киев

Преди това е имало вой на сирени в голяма част от Украйна
Обновена: 5 юни 2022 09:09 | 5 юни 2022 08:14, Елка Василева
164
Взривове разтърсиха украинската столица Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Няколко взрива разтърсиха рано тази сутрин Киев, съобщи кметът Виталий Кличко. Това е първото нападение срещу украинската столица от седмици, след като животът в града и предградията му беше започнал леко да се нормализира, предаде Ройтерс.

"Няколко експлозии в столичните райони "Дарницки" и "Днепровски", написа Кличко в чат приложението Телеграм. "Службите вече работят на място. По-късно ще има по-подробна информация."

Очевидци заявиха пред Ройтерс, че дълго след взривовете в Киев е продължавало да се издига пушек.

Най-малко един човек е приет в болница, но към този час няма данни за жертви, съобщи Кличко.

При взривовете става дума за ракетни удари, съобщи агенция Укринформ, също позовавайки се на киевския кмет, и отбеляза, че хоспитализираният човек е бил ранен при тях.

Кметът на историческия град Бровари, който се намира на около 20 км от центъра на Киев, призова хората да си останат вкъщи, тъй като има съобщения за миризма на сажди, идваща от дима.

Въпреки продължаващите руски нападения срещу Украйна и повсеместните разрушения в Киев като цяло през последните седмици нямаше никакви атаки, откакто Москва пренасочи вниманието си към източната и южната част на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Животът в столицата редовно е нарушаван от вой на сирени, но от няколко седмици по града не са нанасяни никакви по-значими удари.

Киевският район "Дарницки" се намира на левия бряг на река Днепър и се простира от покрайнините на града до брега на реката, а "Днепровски" е разположен в северната част на Киев по протежение на реката.

Олександър Гончаренко, кмет на град Краматоск в Донецка област, съобщи, че през изминалата нощ по града му са били нанесени удари, при които са причинени значителни щети, но няма жертви.

Преди това в голяма част от Украйна, включително в региона на Киев, имаше вой на сирени за въздушна тревога, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
15
 
! Отговори
До 122 преди 1 година
Не са пречупени кръстове, а " вълча кука", също ползвана от СС. Войната е резултат от Несправедливите граници на Украйна при отделянето й от СССР. И насажданата омраза в Украйна към руснаците. А са ЕДИН народ! Подобно е на БГ и МК. СТИГА ОМРАЗА!!!
93
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Донецк беше подложен на ракетен обстрел. Не че е нещо ново (от 8 години не спира) и не, че е нещо което ще трогне укрофилите. За тях цивилния живот няма стойност, ако няма парично изражение.
92
9
 
8
 
! Отговори
Висоцки преди 1 година
Добре че умрях да не гледам падението на руския народ
91
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рузвелт сгреши! Трябваше да даде рамо на Aдoлф! Нямаше да има два лагера и студена война! Сега нямаше да има комунисти, русофили и русофоби, а светът щеше да благоденства!
90
8
 
14
 
! Отговори
Коя биолаборатория преди 1 година
взривихте, урки?!? А защо населението да остане по домовете, за да ги ползвате като жив щит ли, нацията?!? Бело има ли достатъчно за Зеления...
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак високоточен удар с безаналогови ракети по някое от градските сметища
88
6
 
5
 
! Отговори
Руски алкохолик преди 1 година
Доколкото знам въпреки че съм вечно пиян Донецк не е наша територия но русофилите от неприятелска България си мислят обратното явно са по пияни и от мен
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз също не съм русофил,но също така съм антифашист и антинацист.Не мога да си затворя очите за татуировки.В момента и в България се опитват да го въведат.Ето сега ни викат фашисти,защото са сложили име на фашист на българския културен център в Македония.Някой,който е избягал покрай войната в Украйна сега е събрал армия от тpoлове и действа...
86
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тони,нацисти са.Азовците са покрити с татуировки на Хитлер и пречупени кръстове.
85
14
 
4
 
! Отговори
Toни преди 1 година
Всички новини са наклонени към страната която ги пуска-и това е нормално.Не е нормално обаче,хора които се защитават да ги наричаш нацисти и какво ли още не.Аз конкретно не съм русофил или русофоб,а българин.И след всички новини си мисля каква ли песен ще запеем ако се озовем в ситуацията на Украйна.И конкретно към русофилите-Имаме си ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО-филмът-след един период от 500 години турско.Мислите ли че ни трябват 500 години руско за да има и Време разделно 2?Просто питам.
84
2
 
27
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Ударени са складове и казарми с западно оръжие и наемници....
83
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм виждал рубли:D.Мисля,че е Ванга за китайските говори.Да сме живи и здрави пък ще видим дали е била права.
82
0
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Взривове Без жертви?!? Хм. Не знам какво да мисля. А картинките са само ИЛЮСТРАТИВНИ.
81
0
 
23
 
! Отговори
отегчен преди 1 година
Зеленски пак има да досажда от мониторите с актьорско майсторство. С ръка на сърце и в зелена тениска, ще псува европейците и ще иска пари и оръжие. После ще обясни, че ВСУ са изгубили още територия и ще заяви увереност в победата на Украйна. А цените из Европа пак ще се повишат. Омръзна ми от тази сапунка.
80
2
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 1 година
Рублите, мисля 500, също са Червени.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 114:Най-добре отиди в някой офис и говори с тях.
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А1 правят това, което Тошо със заглушители за свободна Европа. Разваляйте договора с тези комунисти, дето да ви определят какво да гледате.
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разваляйте договора с А1. Да покажем, че сме гражданско общество.
76
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за Киев...обаче тоя хитлерист,който тук пише го мразя вече и в червата си.Само някакви русофили и путинисти бълнува.Тея същите ще ни докарат война с Македония и после вместо за Киев ще четем за София.
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали знаете че тази снимка не само не е от описваната атака, ами изобщо не е от Киев? Но по някаква причина се опитват да ви накарат да мислите че е.