Взривове разтърсиха украинската столица Киев

Преди това е имало вой на сирени в голяма част от Украйна
Обновена: 5 юни 2022 09:09 | 5 юни 2022 08:14, Елка Василева
164
Взривове разтърсиха украинската столица Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Няколко взрива разтърсиха рано тази сутрин Киев, съобщи кметът Виталий Кличко. Това е първото нападение срещу украинската столица от седмици, след като животът в града и предградията му беше започнал леко да се нормализира, предаде Ройтерс.

"Няколко експлозии в столичните райони "Дарницки" и "Днепровски", написа Кличко в чат приложението Телеграм. "Службите вече работят на място. По-късно ще има по-подробна информация."

Очевидци заявиха пред Ройтерс, че дълго след взривовете в Киев е продължавало да се издига пушек.

Най-малко един човек е приет в болница, но към този час няма данни за жертви, съобщи Кличко.

При взривовете става дума за ракетни удари, съобщи агенция Укринформ, също позовавайки се на киевския кмет, и отбеляза, че хоспитализираният човек е бил ранен при тях.

Кметът на историческия град Бровари, който се намира на около 20 км от центъра на Киев, призова хората да си останат вкъщи, тъй като има съобщения за миризма на сажди, идваща от дима.

Въпреки продължаващите руски нападения срещу Украйна и повсеместните разрушения в Киев като цяло през последните седмици нямаше никакви атаки, откакто Москва пренасочи вниманието си към източната и южната част на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Животът в столицата редовно е нарушаван от вой на сирени, но от няколко седмици по града не са нанасяни никакви по-значими удари.

Киевският район "Дарницки" се намира на левия бряг на река Днепър и се простира от покрайнините на града до брега на реката, а "Днепровски" е разположен в северната част на Киев по протежение на реката.

Олександър Гончаренко, кмет на град Краматоск в Донецка област, съобщи, че през изминалата нощ по града му са били нанесени удари, при които са причинени значителни щети, но няма жертви.

Преди това в голяма част от Украйна, включително в региона на Киев, имаше вой на сирени за въздушна тревога, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
24
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
Е какви са тия взривове в милионен Киев, при които Няма и 1 жертва?!? По поляни ли са стреляли?!
53
6
 
28
 
! Отговори
Сърп и чук преди 1 година
През ден укрите бомбандирт Донецк посред бял ден и то по мирни граждани,в резултат на което има ранени и убити.Пазари ,училаща и домове.Това е от безсилие.Руснаците им отвръщат веднага с ракети по Киев.Брутални изпълнения в 21 век между два народа които говорят един език.
52
0
 
16
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
Това щях да пиша точно. Ама тук нещо не се споменава това.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Динев - абе фамилията ти от "диня" ли произлиза? Столицата винаги се бомбардира при война. Туй, дето го изписа, колко ти платиха за него?
50
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е заради вчерашните обстрели на Донецк, които за разлика от тези в Киев бяха разрушителни, с много пострадали.
49
26
 
7
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Е те рашистите трябва да си покажат рогата някаде,то да чуеш някаква позитивност от към Русия кога е било,само неща свързани с насилия и конфликти,и паради и филми да се фукат с тяхните псевдо аналогови армия и оръжия цялата им история е такава обаче нашите русофилчета не им познават историята само водката ги обидинява
48
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДНР са пее ераси думнали 5 от тях няма проблем. с тях без тях света няма ореве орталъка.без туй за никакъв уи не стават,неписмени,проклети,злобни файда от тях няма
47
25
 
7
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
Комплексарът в безпомощния си гняв, не можейки да победи по-умния и силния от него, си го изкарва на по-слабите и беззащитните. Така прави и бункерния вова стиснал масичката, за да не се строполи от болестта, която злобата му е създала в него. Но да беше чел философия или психология, за да се осъзнае..., не вова е чел инструктажите в КГБ и биографията на дивака Иван Грозни, към чиито велики постижения се числи и опожаряването на Москва от Хан Девлет I Гирай.:) "Непревземаемата Москва":)))
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До64 69....Tи снощи си бил в Украйна ,та знаеш кой каого ударил...
45
18
 
6
 
! Отговори
58 преди 1 година
Те рашките щото въобще не се бъркат в цял свят...където са минали все конфликти и мизерии. Забрави ли 2018г в България какво стана? Кризата с горивата? Дето Путин натисна Герб за Южен поток? Стигнахме до национален протест и правителството почти падна.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете,че са почнали да плащат на коментаторите да пишат под всяка тема за Македония и да ни настройват за война с тях.Това са същите от крайно десния фронт,които тук подкрепяха Украйна,пишеха как герой е Хитлер и т.н.Сложили са име на фашист на културния център и сега вкарват напрежение.Гадни нацисти и сатанисти...искат война и смърт!!!
43
0
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Не е изненада при липса на мир.
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
едно време ,хановете за това се избрали тази земя са далеко от алкохолизирани азиатски изчадия тва просто азиатско племе тез руснаци и украинци оставете българите на мира ве алкохолици прости неписмени
41
21
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧИСТОТО ЗЛО СА СЪУЧАСТНИЦИ НА РЕЖИМА В МОРДОРСКВА!! ИЗОБЩО НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ И ТЯХ
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
язък за жертвите гледах статистика само в тубата на клипове които са качени изчлисляват загубата на над 20 000 руски воиничета, има стотици клипове на унищожени руски танкове.даже последния клип дето гледах някакво руско войниче показва среден пръст на дрoн и след 5 сек. бомбата ги унищожи 6,7 живота ей така за секунди
39
24
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ИЗБИВА АРМИЯТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧИСТОТО ЗЛО И ТО НЕ САМО НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА И ТО МНОГО ПО ИНТЕНЗИВНО!
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние ако спрем тока на макетата, ще се върнат в каменната ера, но не го спираме, явно сме много толерантни към тех :))
37
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Я стига си ни наричал рубладжии, бе ......! Ти доларджия ли си, що ли? Ходиха по нервите на Русия, притискаха я как ли не, то бази къде ли не, то НАТО, ли, а войните с милионите жертви, дето любимците ви водеха до скоро, пък и в миналото? Ах, невинните те, защитавали си интересите, но само и само те трябва ги защитават! Все пак да спират бойните действия и на масата за преговори!
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45. И като се събудиш, краката ти голи на студа. Чугунени глави просташки!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 53С омраза не се постигат работите мен, иначе за макетата съм съгласен, все пак ни гориха знамето, но те са неандерталци :))