Херсонска област с референдум за влизане в Руската федерация

Днес беше създадена избирателната комисия
Обновена: 23 юли 2022 21:46 | 23 юли 2022 21:45, Александър Попов
150
Херсонска област с референдум за влизане в Руската федерация
Снимка: БГНЕС/ЕПА

С указ на военно-гражданската администрация на Херсонска област днес беше създадена избирателна комисия за провеждане на референдум относно влизането на областта в състава на Руската федерация. Тя ще има седем членове, съобщи пресслужбата на администрацията.

Мандатът на членовете е три години и с указа се обявява и прием на кандидатури, се казва в съобщението. Уточнява се, че комисията се сформира включително и за провеждането на референдум за влизане на Харсонска област в състава на Руската федерация.

Обществени сдружения, организации и други форми на граждански организации могат да изпращат кандидатури за членове на избирателната комисия.

Днес ръководителят на администрацията на Запорожка област Евгений Балицки също подписа указ за създаване на избирателна комисия за провеждане на референдум за присъединяване към Руската федерация.

Херсонска област е разположена в южната част на Украйна и граничи с Крим. В средата на март руското министерство на отбраната заяви, че регионът е под пълния контрол на руските войски. В края на април в региона е създадена гражданско-военна администрация. Властите на региона заявиха, че искат да станат част от Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Херсон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
22
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВСИЧКИ РЕФЕРЕНДУМИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА СА БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА СТОЙНОСТ ВЕЧЕ !!! И ПУТИНИСТИТЕ ОКУПАТОРИ В УКРАЙНА ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ И РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАН!
91
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-голяма кочиина от руската. Освен да заграбват територии северноазиатските руски диваааци друго не могат...
90
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властите в региона заявиха че искат Какви власти? Брадатия Ахмет Кадиров? Или бурята с автомата
89
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко във фашистка Русия се крепи на лъжи, манипулации и убийства... Този "референдум" ще бъде направен с една камера и масовка пред нея.
88
21
 
13
 
! Отговори
Ааа, не! преди 1 година
"Херсонска област е разположена в южната част на Украйна и граничи с Крим." .... Тия си правят сметката без кръчмаря и май не са чули че патротичния кръчмар Зеленски е набрал милионна армия от старци, деца и еднорози/лгбтч/, специално за да ги изгони позорно навлеците. Щото истинска войска не му остана.
87
13
 
30
 
! Отговори
Т преди 1 година
Референдум в Русия е оксиморон. Палячовци.
86
28
 
11
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
България, също трябва да направи спешен референдум за пресъединяване към Руската Федерация! Това е спасението, Фашистка Европа ще падне под руски флаг!
85
1
 
3
 
! Отговори
До Зеленски преди 1 година
Оффф... Груйо, ти ако си Зеленски, то сигурно Ердоган е папата ит Рим !
84
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон беше казал на Путин в разсекретения телефонен разговор преди началото на войната: " Не ни пука какви условия са поставили сепаратистите! Ние ще преговаряме само с легитимно избраното правителство!" (т.е с украинците,) Така ще е и с насилствено завзетите нови територии от Русия .
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Германец 104. Знаят, че Мордор не е там, където си мислиш, а на едно друго място.
82
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 107. Това, че Западът няма да ги признае, ги вълнува по-малко.
81
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нали властите в тази област са сложени от Русия, от проруските сепаратисти! Как няма да искат референдум като знаят, че ще го спечелят?! Само че западът няма да го признае никога!
80
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време беше!
79
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако тази статийка я прочете украинския посланник, чакайте утре кофи с мръсотия за Русия, а редакцията - обаждане от Хамерика за Булгериа.
78
12
 
10
 
! Отговори
До Гледайте преди 1 година
Благодаря за линка, за съжаление русофилите не могат да сметнат 2 плюс 2. След като Стрелков говори за това, че частитите са силно недоокомплектовани по отношение на личния състав, и че операция подобна на настъплението на Северодонецк в момента е невъзможна, какво означава това? Ами означава, че доста руснаци са убити и ранени. Това означава.
77
16
 
22
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Скоро и други области. Добре дошли обратно в родината.
76
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека позная 110% за влизане в Русия.
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блажев, пак се изявяваш като Атила в коментарите, ама тоя път като ти почукат от ДАНС на вратата няма да лежиш 10 месеца, а 10 години. Ясно ли ти е???
74
7
 
17
 
! Отговори
Путьо Путев преди 1 година
Вчера и аз си направих един референдум. Сложих една обява на входната врата на блока че правя референдум и който не дойде да гласува, се счита че е съгласен. А който дойде означава че ме подкрепя. Та в този референдум се гласува напълно демократично че Слънчев Бряг минава под моя власт. Също така Солунската митница вече доброволно е моя за вечни времена, като ще ми плаща по един милион всеки месец. Имаше представител от Одрин който каза че всички там искат да се присъединят към моята империя.
73
7
 
6
 
! Отговори
До Morski преди 1 година
Колега, да не сте се черпили от материала на Зелето ве?