Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия

Такава опция не бива да бъде на масата на преговорите
25 юли 2022 08:20, Елка Василева
247
Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА.

Още по темата
Кисинджър каза пред германската държавна телевизия ZDF, че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.

Всичко това трябва да бъде направено в тандем с народа на Украйна, изтъкна бившият държавен секретар.

Кисинджър изигра основна роля във формирането на външната политика на САЩ от края на 60-те до края на 70-те години на миналия век, първо като съветник по въпросите на националната сигурност, а след това като държавен секретар. През 1973 г. той получи Нобеловата награда за мир за примирието и споразумението за изтегляне с тогавашния Северен Виетнам.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Територията е руска това е следтвие на разделението което наложи Запада над Русия кой им даде право за това но да Разделяй и владей
205
3
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Неграмотни и слабо интелигентни индивиди с предателски манталитет и обичашти Русия повече от собствената си родина коментират международна политика и дават оценка за цели държави и народи. Даже нямат скруполи да искат смъртта на цяла държава и народа и. Същите *** не си дават сметка, че всъщност руснаци не съществуват а самата Русия е съставена от завладяни и заробени народи и страни. За кремулските сатрапи Украйна е трън в окото защото дава пример на останалите. Русия е средновековна клоака
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В СССР Украйна влиза с Киев и Житомир. Източната част и е дадена от комунистите за да има пролетарско население . Западните части са взети от Полша, но тя е компенсирана с немска земя, която е правилно да върне на Германия.
203
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е била държава иче през 17-ти век, когато Богдан Хмелницки подписва договот с руския император. Украйна е била държава и при влизането си в СССР. И украинците са международно призната нация още от създаването на ООН, отделно от руснаците.
202
2
 
5
 
! Отговори
Граници 6 преди 1 година
Същевременно руската пропаганда продължава с лъжите си че в Будапещенският Меморандум не се споменавало че Украйна има граници, дори въобще Украйна не съществувала! В това споразумение обаче се споменава точно обратното. Подписан на 5 декември 1994 г. в Будапеща, Меморандумът съдържа гаранции във връзка с отказа на Украйна от ядрените си оръжия. В член 1 подписалите страни сред които русия се съгласяват да "зачитат независимостта, суверенитета и съществуващите граници на Украйна"
201
1
 
6
 
! Отговори
Граници 5 преди 1 година
русия не веднъж признава Украйна! През 1991 г. в Белавежа Елцин признава независимостта на Украйна! През 1997 г. в договора за приятелство между русия и Украйна границите на Украйна отново са признати от русия. Договора е подписан на 31 май от украинският президент Леонид Кучма и Елцин. Според член 2: "високодоговарящите се страни зачитат взаимно териториалната си цялост и признават неприкосновеността на съществуващите между тях граници" С нахлуването в Украйна Путин наруши договора.
200
1
 
4
 
! Отговори
Граници 4 преди 1 година
На референдум на 1 декември 1991 г. с огромно мнозинство украинците подкрепят отделянето си от русия. На другия ден Елцин признава независимостта на Украйна. На 8 декември 1991 г. русия, Украйна и беларус подписват Споразумението за създаване на Общността на независимите държави (ОНД), с което се утвърждават като суверенни държави. Споразумението за създаване на ОНД член 5: "...договарящи(те) страни признават и зачитат взаимно териториалната цялост и неприкосновеността на съществуващите граници"
199
1
 
5
 
! Отговори
Граници 3 преди 1 година
ООН не притежава никакви правомощия да признава нито държава нито правителство. В ООН няма "регистрация на граници" Украйна не е длъжна да регистрира границите си в ООН защото там няма такава клауза. Затова липсата на регистрация на граница не води до невалидност в случая - Украйна, която след разпада на СССР автоматично става държава според правния принцип - uti possidetis juris! Според Путин Украйна не била държава, следователно руснаците не извършвали агресия а само взимали своето! ДА ама НЕ.
198
3
 
5
 
! Отговори
Граници 2 преди 1 година
Според руската фейк пропаганда Украйна не била регистрирала границите си в ООН след 25 декември 1991 г. датата след която СССР се разпада окончателно. Затова според руснаците Украйна не била държава! Всъщност Украйна не е длъжна да се регистрира в ООН, нито пък ООН има правомощия да регистрира държави. Споменахме за принципа - uti possidetis juris - според който след разпадането на една държава провинциите получават статут на държави, така че Украйна автоматично се превръща в държава без ООН.
197
2
 
4
 
! Отговори
Граници 1 преди 1 година
Суверинитетът на Украйна е признат на международно ниво, включително от ООН и русия. Украйна и нейните граници са признати, включително от русия, това се вижда от различни международни договори. През 1945 г. УССР е сред държавите основатели на ООН. Бивш украински външен министър е бил председател на ООН. Границите на Украйна се определят по принципа - uti possidetis juris - тоест при разпадане на една държава, новите държави имат границите на административните единици, които са имали преди това.
196
1
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Пхахаха! :)))Преди два месеца Кидинджър каза нещо друго и всички русофили беха готови ръцете и гз да му целуват...
195
6
 
7
 
! Отговори
Измислена нация преди 1 година
руснаците са измислена нация! Не съществува славянско племе наименовано "руснаци" Думата "руснаци" е скандинавско име с което финландците наричат шведите! Скандинавската дума "Рус" (Ruotsi) означава Швеция. Московията няма нищо общо с Киевска Рус която е основана през 882 г. от варяга Олег (Хелгу) родственик на Рюрик вожд на викингското племе варяги поканен през 862 г.от новгородчани. Когато викингска Киевска Рус е била велика държава, московията е била само една коч _ на!
194
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем ги ние целите на нациста Путин! Отнемане на природните ресурси на Украйна! Според руските нацисти за постигането на целта - всички средства са разрешени - военни престъпления, геноцид, дезинформация, мародерство, заплахи за използване на ядрено оръжие! Как руските нацисти си мислят че Светът ще допусне това?
193
5
 
5
 
! Отговори
Какво знаеш ти преди 1 година
Украйна обяви независимостта си от русия на 24 август 1991 г. След което решението за независимост беше потвърдено на референдум. Всички украински региони гласуваха в полза на решението за независимост от русия включително Донецк с 85% и Крим макар че там преобладава руско население. На другия ден русия признава Украйна за суверенна държава, признава украинските граници такива каквито са били преди руската инвазия в Домбас през 2014 г. когато проруски бандити извършиха терористични нападения
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
206 . Коментара ти няма смисъл щом не реагираш на другите коментари. Те заслужават внимание. !?!
191
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дежурната смяна пусна бота с мемориала и цитатчика сега включва класиците. Не ви ли е неудобно. Гаджета нямате ли че се занимавате с мемориали и цитати. Ще ви бъде потърсена отговорност ако се наложи
190
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дежурната смяна пусна бота с мемориала и цитатчика сега включва класиците. Не ви ли е неудобно. Гаджета нямате ли че се занимавате с мемориали и цитати. Ще ви бъде потърсена отговорност ако се наложи
189
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия никога няма да владее тези територии.
188
5
 
5
 
! Отговори
Ото Фон Бисмарк: преди 1 година
"Никога не вярвайте на русите"
187
5
 
4
 
! Отговори
Ото Фон Бисмарк преди 1 година
Нито един договор с русия не струва дори хартията на която е написан"