Украйна си e върнала 53 населени места в Херсонска област

Киев провежда мащабна контраофанзива, за да си върне териториите
3 авг 2022 11:52, Елка Василева
176
Украйна си e върнала 53 населени места в Херсонска област
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна си е върнала 53 населени места в окупираната в по-голямата си част от Русия Херсонска област, съобщи във вторник регионалният губернатор, цитиран от агенция Ройтерс.

Още по темата
Русия превзе обширни територии в Южна Украйна през първата фаза на инвазията, започнала на 24 февруари.

Сега Украйна обещава да проведе мащабна контраофанзива, за да си върне териториите и използва западни оръжия с голям обсег на действие, за да удари руските линии за доставки.

"Към настоящия момент 53 населени места са потвърдени като освободени", заяви изпълняващият длъжността губернатор Дмитро Бутрий пред националната телевизия.

Това число е с девет населени места повече от броя, който той обяви в понеделник, което изглежда показва ускоряване на темпото на украинските успехи в региона, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еваларка, бой на Туршия да им дойде акъла! Тази война ще е безкрайна! Всъщност РазПутин ако пукняса може да дойде нормален човек и да настъпи мир! Все едно ние да обявим война на Сърбия, Гърция и Румъния, че ни държат територии. Гати ***, като може да си ходим там само с лична карата и да си пием биричката
44
16
 
7
 
! Отговори
Става по-интересно преди 1 година
Американците одобриха 75 хиляди снаряда 155мм допълнителна военна помощ за Украйна, а сега доставките се извършват бързо и ще има още бая освободители дезинтегрирани на кварки, жалко за роднините че нямя да получат обезщетение - няма тяло, няма денги е правилото. А РСМ праща 31 Т72ки, конвоя с танковете вече е засечен да се движи към Украйна, а щом и макетата се включват, на рушняка му е спукана работата.
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те под населено място имат предвид изгорял автомобил, окоп, изгоряла бензиностанция и тн.
42
7
 
15
 
! Отговори
Лъжи преди 1 година
Кои са тези 53 места в Херсонска област бе? Защо поне едно не изброите?
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои са тези 53 населени места? И от кога са ги освободили от 24 Фебруари до сега?
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен05222 49 Ти няколкото европейски държави и САЩ за всичките държави в света ли ги имаш.... а къде са другите....
39
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен.....Зозо запиши се доброволец...... Аз мойто съм си го отслужил, вече съм дрът за такива работи :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
38
2
 
10
 
! Отговори
северомакедонец преди 1 година
Четете оригиналните сведения на Въоръжените сили на Украйна - хората си ги публикуват всеки ден по два пъти независимо от обстановката редовно -например - https://zsu.gov.ua/new_page/62ea060b4909af00136d4b28, че то не са компютри, а компоти -резил журналистически
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега си обясних новината - влезли са в село с 53 къщи и всяка се брои като освободено населено място.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53 зозо може да се записва само на прайдове!
35
13
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
тавариши , всичко това е фейк и западна пропганда, Киев бе превзет на третия ден и украйна е капитулирала отдавна,а зелснки е в тюрмата, но има пълна информационна завеса и затова тази истина не достига до нас . НЕ е възможно втората армия в света да буксува 6 месеца и да се хвали само с 2-3 превзети града и няколко села. Руската армия е много по мощна от тази на хитлер, а както знаем той за 3 месеца е стигнал почти до Москва.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зозо запиши се доброволец в окрайна и ни оттърви от присъствието си.
33
5
 
7
 
! Отговори
Strgosekretno e преди 1 година
Исках да си продала мисалтъ.....та Путин е избягал от Кремъл и са крий в Северна Корея...дано не го хванат и там без страшните украински герои-терминатори. Просто е мега секретно и ще излезе и по медийте тия дни. :))))))) :)))))))))) :)))))))
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак лъжат като миналият път.
31
19
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааааа, бяха качили във фейса снимка от билборд в Блатная за набиране на доброволци: "Сегодня наркоман, завтра патриот" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Нещо свършиха бурятите с дръпнати очи и брадатите чеченци :))))))))))))))))))))
30
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен05222 преди 1 година
Бяс е обхванал русофилските задни части. Каквото и да се случи от тук нататък става ясно каква е силата на Русия. Каквито и ракети да имат военните спецове казват, че не мине ли пехотата победа няма. Путин добре разбира ситуацията и за това плаши с ядрена война. Нека само опита. Тогава целият свят ще се надигне и линча му ще е неизбежен.
29
4
 
21
 
! Отговори
11 преди 1 година
Бреееййй, че то няма толкоз населени места ве?!
28
4
 
23
 
! Отговори
Лъжи преди 1 година
Кои 9 населени места са освободили последнити два дни??? То бива лъжи бива, но чак толкова!
27
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен до Алекс преди 1 година
Дечко само преди два дни бяха думнати 2 HIMERS в Харков на един път оказа се, че тези оръжия се оказаха доста безполезни. Руснаците яко мачкат. Не знам нашите медии как могат да пишат такива глупости при условие, че има Телеграм канали.
26
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бухааа всичко си върнаха ама само в тяхните представи