Украйна си e върнала 53 населени места в Херсонска област

Киев провежда мащабна контраофанзива, за да си върне териториите
3 авг 2022 11:52, Елка Василева
176
Украйна си e върнала 53 населени места в Херсонска област
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна си е върнала 53 населени места в окупираната в по-голямата си част от Русия Херсонска област, съобщи във вторник регионалният губернатор, цитиран от агенция Ройтерс.

Още по темата
Русия превзе обширни територии в Южна Украйна през първата фаза на инвазията, започнала на 24 февруари.

Сега Украйна обещава да проведе мащабна контраофанзива, за да си върне териториите и използва западни оръжия с голям обсег на действие, за да удари руските линии за доставки.

"Към настоящия момент 53 населени места са потвърдени като освободени", заяви изпълняващият длъжността губернатор Дмитро Бутрий пред националната телевизия.

Това число е с девет населени места повече от броя, който той обяви в понеделник, което изглежда показва ускоряване на темпото на украинските успехи в региона, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следя сводката от бойните действия. Преди 2 часа гледах от вчера. Превзели са грънци. Руснаците са възстановили двете дупки на моста и са направили допълнително 2понтона. И чакат хохолите да излезат на открито. Там е голо поле за разлика от Краматорск няма толкова населени места та да си ги върнат. Досега руснаците ги възспираха само с артилерията си. Зеления натиска военните за някакъв резулта, дори за поредната безумна атака. Само, че тук се отваря пътя за Одеса при гарантирания неуспех.
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Екраинците освободили 53 къщи, и 10 пирални машини и си хвалят сега!
63
4
 
9
 
! Отговори
:) смехорани! преди 1 година
Къде са им партизаните на укропитеците? Защо депортират насила населението чак сега - че много саботира нацистите, а при Мариупол го бяха оставили за жив щит?
62
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво като са ги освободили, рашките нали им изкрадоха пералните и миялните вече!
61
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости на търкалета. Украйна само до обяд вчера беше изгубила над 200 войника, всякаква техника, включително 6 установки хаймърс.
60
14
 
12
 
! Отговори
Бареклиев преди 1 година
Най-ме кефи как родните ватнячета си прикриват нервността - аз си мислех че укрите вече са в Москва. Вижте ся тавариши, укрите никога не са имали претенции за голяма военна сила, те са просто една корумпирана раздвоена държава мецжду запада и русия. Обаче след втаржението на русия феновете на русия там рязко намаляха и много рускоезични се сражават за украйна. Големите претенции са на мамаша раша и тя трябваше да превземе киев за 3 дни, обаче не им се получи и се изнесоха от там като попарени.
59
8
 
16
 
! Отговори
на думи и на снимка преди 1 година
Урките побеждават само на думи и имат трите седмици само на снимка вече!
58
4
 
9
 
! Отговори
До 66 преди 1 година
като ти гледам акъла и ти си освободил 1 бутилка вече на мегданя
57
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ребятките освобождават хората от пералните и телевизорите им само. Хората плачат като знаят ква мизерия ги чака след освобождаването
56
7
 
12
 
! Отговори
кога бе? преди 1 година
Д ане са тия от които руснаците се изтеглиха заради план 'Б'? Че сега пак в Херсонска област укропитеците ядат бая бой!
55
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са освободили 53 шишета водка от руснаците хахаха
54
10
 
10
 
! Отговори
До АК-47 преди 1 година
Като лъскаш бастуна руски автомат ли си представяш! Типична Ватенка от Чепръчене на 3 ракии в 12.00 часа
53
19
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ако Русия имаше за 15 г. президент като Орбан щеше да има по-висок стандарт от Германия и САЩ ама за съжаление държат ботоксов пигмей да им смуче кръвчицата и да изпраща млади русначета на смърт - над 30 000 руски жертви до сега!
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на България! Нии сми по умен народ от украинцити и повечето от нас, различават лъжити от истината! Никога няма да прославям друга държава, най малко Украйна!
51
9
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ей, стига сте преписвали бълнуванията на наркомана Зеленски и нациста Арестович. Какви освободени места от укронацистите и каква контраофанзива ще правят недоубитите неонацисти?. Редактори, не публикувайте отявлени лъжи, или ви нареждат американските ментори. Не разбрахте ли, че ребятките освобождават и хората плачат от радост, а нацистите обстрелват денонощно Донецк, Макеевка, Горловка. Украйна е бита карта. Като падне Авдеевка хората ще си отдъхнат от обстрелите в района.
50
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразя управниците на Масква, а руският народ не е виновен! И не съм ***, пиша безплатно срещу Спутника
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Херсонска област? Аз си мислех, че вече са в Московска област хаха
48
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мястото на колкозниците е в ЕС, но ги командват милиардери - мафиоти, а те са @бан народ с наведена главица като нас! Ако бяха гърците, да са го свалили Путьоу и да са си сложили нормален демократичен президент, а не ченге от КГБ само да *** и да дава на 100 човека около него да живеят добре, а другите да пасат трева
47
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде слава на Украйна
46
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УК и САЩ притискат Украйна да покаже някакъв резултат за тея милиарди от данъкоплатците иначе, скоро масови протести и оставки! *** украинцити горките, едно село на месец освобождават..