Петима убити при руски удар срещу жилищен блок в град Николаев

Украйна вчера обяви, че си е върнала контрола над дузина села
11 ное 2022 13:38, Елка Василева
48
Петима убити при руски удар срещу жилищен блок в град Николаев
Кадър: YouTube

Най-малко петима души бяха убити и няколко ранени през изминалата нощ при руски ракетен удар по жилищна сграда в южния украински град Николаев, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Още по темата
„Като циничен отговор на държавата терорист на нашите успехи на фронта, тя удари пететажна сграда, която беше напълно унищожена“, написа в Телеграм ръководителят на областната администрация Виталий Ким, цитирайки предварителни данни за жертви, които по-късно бяха коригирани до петима убити и двама ранени.

На първите разпространени видеокадри на украинските спасителни служби се вижда сграда, разцепена на две, и спасители, които оглеждат отломките.

Вчера Украйна обяви, че си е върнала контрола над дузина села в района на Херсон, откъдето Москва потвърди, че е започнала да изтегля силите си. Украинският президент Володимир Зеленски каза, че са освободени 41 села в Херсонска област, където украинските сили започнаха контраофанзива през октомври.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Жалка работа преди 1 година
са и някои коментиращи тук. Не може да имаш претенции за компетентност, а граматиката и речниковия ти фонд да са на ниво <Столипиново> или <Факултета>.
32
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Укронацистите всеки ден обстрелват жилищни квартали в Донбас далеч от фронтовата линия, но западните и нашите медии това не го забелязват. Заосем години обстрел през т.н. разделителна линия нито веднъж наш журналист не отиде в Донбас за да покаже какво се случва там. Жалка работа е нашата ж'урналистика.
31
0
 
2
 
! Отговори
:( преди 1 година
Някои от коментиращите тук, радващи се на загинали цивилни, независимо от коя страна, са пълни *** и извeрги - срам ме е, че съм българин...
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 5 укропи гушнали букета. Тюю, язък. А можеше повече.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38,39. Пич пий си хапчетата. За да има световна война трябва да има поне две що годе равностойни страни. САЩ с кой да водят война - с Русия ли? То се видя че Русия е второстепенна регионална сила. Русия може да воюва успешно със страни като Грузия и Молдова. Неуспешно с Украйна. На тебе къв САЩ ти се привижда
28
8
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
ракетен удар срещу жилищен блок...ето това са руснаците...
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ разгръщат армията си на три Континента.В Азия,Европа и Африка Явно имат намерения да водят Световна война.Последната им вероятно,защото са решили,че Светът им принадлежи.Обаче грешат.САЩ ще са първите които ще изчезнат от лицето на Земята ако не се опомнят навреме.Има точно предсказание, кога това ще се случи.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ разгръщат армията си на три Континента.В Азия,Европа и Африка Явно имат намерения да водят Световна война.Последната им вероятно,защото са решили,че Светът им принадлежи.Обаче грешат.Ако ще са първите които ще изчезнат от лицето на Земята ако не се опомнят навреме.Има точно предсказание, кога това ще се случи.
25
6
 
6
 
! Отговори
Укрите стрелят по преди 1 година
дроновете с малокалибрено оръжие. Дроновете падат върху блок. И накрая излиза заглвие: РУСКИ УДАР ПО БЛОК. Горе долу това е механизмът на създаване на новини у нас.
24
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
До още факти. Град Санкт Петербург възниква в историческата област Ингрия, населена през Средновековието с финландци.[13] През 1611 година шведите основават на мястото на днешния град крепостта Нюеншанц. Около нея възниква град, наричан Нюен, който през 1642 година става административен център на Ингрия. Населението му по това време е предимно финландско, с по-малък брой шведи и немци. Града си е там когато Петър I го "основава" Руснаците просто винаги преиначават историята
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ми поясни в кои американски области живеят американци?
22
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
До към 123. Я ми поясни в кои руски области живеят руснаци. Щото на над 70% от територията на Русия преобладаващото население не е руско. В Татрстан, Бурятия, Чечня и тн кви живеят според теб.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите са превзели 41 селища след като руснаците се изтеглиха от тях . Вече трети ден страхливо се оглеждат от къде ще им дойде.САЩ се наместват в Средиземно море с ядрена подводница и самолети за противокорабни и подводни лодки.Явно натискът след изборите им срещу Русия ще е последният им предсмъртен вопъл . играта твърде много загрубяха.И ще има 3-та световна в Европа.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Попът - както снощи чекнах жена ти и дъщеря ти едновременно ли? добри са, то цялото ви село като ги е обучило са задобрели, но се оплакват, че нещо не ти става и не можеш да свършиш работа...
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БТА, ама друг път! Преписвано от американски сайт - няколко 'дузина села'. Кой и колко често употребява такъв израз в България, а? Мъничко, поне мъничко мозък и достойнство да имахте..
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На копейките им остана само да се радват под статии за извършените от Русия военни престъпления. Голям катарзис преживяхте ей. В началото на войната викахте , че русия не бомби цивилни, сега се развате (щото могучая друго не може). Май забравихте опорките с асвабаждаването и минахте на геноцит върху мирното население. Или руското население, ако се бори с окупаторите вече не е от добрите. Това вашето е шизофрения
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лл - не можеш и да видиш, то не можеш и да броиш, ама карай да върви, от февруари до ноември са точно 3 месеца, 11 дни, 12 часа, 9 минути и 28 секунди...
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херсон нали беше руски "завинаги", а кво стана напрактика, 50 дена след "референдума" руснаците бягат като пребита хомо дружинка.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как върви четиридневната специална военн операция на пияното мужджик от блатнато мордористан? Стигнахте ли вече Берлин, товарищи?
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Великата" руска армия е равностойна само когато се бие с цивилни.