Ожесточени боеве в Бахмут, петима ранени от руски ракети в Харков

Една от ракетите е ударила жилищна сграда, избухнал е пожар
5 фев 2023 13:29, Елка Василева
301
Ожесточени боеве в Бахмут, петима ранени от руски ракети в Харков
Снимка: архив, БГНЕС

Ожесточени сражения се водят в северните квартали на украинския град Бахмут, който е във фокуса на вниманието на руските сили вече седмици наред, предаде Ройтерс.

Още по темата
Ръководителят на частната военизирана компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че нейните бойци водят битки там за всяка улица, всеки дом и за всяко стълбище срещу украинските сили, които не отстъпват.

"Разбира се е приятно това, че медиите желаят отстъплението на въоръжените сили на Украйна, но това не се случва нито в северните квартали, нито в южните, нито в източните", каза Пригожин в отговор на журналистически въпрос относно съобщения в руски медии, че украинските сили са се изтеглили от северните райони на Бахмут.

Същевременно Сергий Хайдай, областен управител на Луганска област, заяви, че украинските сили продължават да контролират село Билохоровка, което е последната част от Луганска област, държана от украинците.

"Нашите войски си остават на техните позиции, никой не е превзел Билохоровка, никой не е влязъл там, там няма врагове", заяви Хадай и допълни, че ситуацията на фронта е напрегната, а броят на руските атаки е нараснал, но всички са били отблъснати от украинските войници.

Две руски ракети поразиха центъра на град Харков, в Североизточна Украйна. Една от ракетите е ударила жилищна сграда, заяви в Телеграм Игор Терехов, кметът на града, предаде Ройтерс.

В кооперацията е избухнал пожар, а ранените в нея по последни данни са четирима, съобщи в Телеграм областният управител на Харковска област Олег Синегубов. Петият ранен е охранител в училище наблизо.

Синегубов публикува и кадри от сграда с избити прозорци,  а според регионалната прокуратура нападението е било извършено с ракети С-300, допълва Франс прес.

Същевременно от поразена вчера от украински снаряд жилищна сграда в град Донецк бяха извадени телата на трима убити - двама мъже и една жена, предаде ТАСС, като се позова на Алексей Кулемзин, проруския кмет на града.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 269: Точно така. Западът ще изпраща още оръжия докато руската армия достигне пак до Киев.
242
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение пич. Идват още нови системи. Западът ще праща до края..
241
4
 
1
 
! Отговори
ГОВОРИТ МОСКВА! преди 1 година
За последния ден русия е унищожила :150 Bradley IFV120 Abrams MBT 52 Himars системи3 Звезди на смърта5 Ситски лорда 3 Зеленски ХВАЛА !
240
0
 
11
 
! Отговори
Кочината се запали преди 1 година
#Преди седмица първата оставка се подаде от близкия до президента неонацистки идеологически гуру Арестович.#Министърът на отбраната на страната Резников, в петък е подал оставка.Същият този Резников който вече в личната си сметка е натрупал 1.3 млрд. долара /според сп.Forbes/.#Срещу Кличко /кмета на Киев/ и подчинените му в градския съвет е издадена заповед за обиски, които са планувани за днес /понеделник/ !
239
19
 
9
 
! Отговори
гредайте преди 1 година
агресията на кремъл срещу цивилизацията показва грозното си лице
238
4
 
10
 
! Отговори
toti преди 1 година
То тука само по пътищата на ден загиват повече хора !!!
237
10
 
5
 
! Отговори
С-300 преди 1 година
Е отбранително оръжие, никой не напада с такова...
236
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не знам аз, но НАТО губи градове, при това използвайки безогледно украинците, "отпускарите" и "доброволците". Скоро ще трябва да опре до армиите из ЕС и тогава наистина ще стане трагикомедия. Обрат може да бъде внесен наистина, ако САЩ се включат директно, с всичко налично. Но и той ще е временен. Късия от Кремъл го извади дълъг и го наби яко на НАТО-то, особено на европейския му сектор:)))))
235
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ги бият, че след 1г още са там откъдето тръгнаха, без цялата си начална армия и половинта механизирана техника. 12 генерала и до там :))) Голям бой ... голямо нещо :))) Това е най лошо тръгналата война в модерната история. Хахахаа клоуни
234
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 261 - Нямаше да има и хора на плабетата.
233
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 259 Цялото Нато,ако беше в Украйна ... вече нямаше да има русия :)))) Цялото Нато да не можеш да му преброиш армията и техниката.
232
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Бахмут като Соледар, после още някой и друг град, и така нататък, и така нататък. А льопите, аврамите и другите возила кога ще стигнат в Украйна?
231
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото НАТО в Крайна , а руснаците пак настъпват. Тези руснаци не знаят ли, че трябва да загубят конвенционална война с НАТО максимум за 2 седмици? Не четат ли западни медии, неграмотниците му такива?
230
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От други
229
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първият Леопард -2 от Канада лети към получателя си.Браво на Канада.Не се мотаят там.Да видим дали ще буди възхищение,като дядо си Тигъра.
228
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агент-провокатор - съратник на Ботев и Левски
227
15
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
до 250 и така и с предатели, като Левски и Ботев...........
226
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
250 - АМИ ТРЯБВАЛО Е ДА МИНАТ 100 000 ЗА ДА НЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ СЕГА И ДА НЕ МЪРСИТЕ ПРИРОДАТА.
225
17
 
6
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Анонимен до 247 не ве тая, дето 45 години безправна губерния, в народът се радваше, как са избити 40 хиляди от нашите и се подиграваше на краварите,че живеят зле.
224
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 246 - не само Резников ами и за КЛИЧКО че и там??????