Никоя страна не се е ангажирала с изпращане на бойни самолети за Украйна

Според Кулеба самолетите са важни за контранастъплението
17 фев 2023 08:33, Нели Христова
56
Никоя страна не се е ангажирала с изпращане на бойни самолети за Украйна
Снимка: БГНЕС

Киев все още не е получил обещания за доставка на бойни самолети от нито една страна. Това заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба в интервю, публикувано във вестниците на редакционната група Функе. "Досега никоя страна не се е ангажирала с доставката на бойни самолети. Но някои правителства, като британското, обявиха обучението на украински пилоти, а други скоро ще го направят", каза Кулеба, който участва в предстоящата Мюнхенска конференция по сигурността.

Според него самолетите са важни "за контранастъплението". "Преди всичко се интересуваме от изтребители от САЩ, Великобритания, Франция и Германия", добави той.

Той отново повтори, че Киев смята териториалната цялост на Украйна за условие за започване на преговори с Москва. "В началото на всякакви преговори с Русия трябва да има следното: териториалната цялост на Украйна трябва да бъде напълно възстановена. Това не подлежи на преговори", каза Кулеба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист 20 Аз вярваям на Путин, той защитава правата на самоопределилите се републики Крим, Донецк, Луганск и т.н., за които обединения запад нарича ,,анексия,,. А ти, пиленце, се постарай да разбереш колко народ бе избит в тия републики от властите в Киев, след 2014 г. когато Крим се отдели.Украйна е провинция, област, която никога не е била държава - създаде се изкуствено през 1991 г за да играе ролята на буфер и е населена повечето с православни руснаци. Така, че....
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом напишат Мюнхенската конференция по сигурността, веднага си спомням за Мюнхенския сговор от 1938 г, на който демократичните наглосакси и французи позволиха на Германия и Полша да нападнат Чехословакия от две страни и практически да стартират ВСВ.
27
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то за тяхната победа бяха нужни първо хамари, после танкове, сега самолети, ама на нея никаква я НЯМА
26
1
 
16
 
! Отговори
До БГ преди 1 година
Аааа Не,картечарката Льоня не си я даваме тя е за местна употреба!
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посейдоните са пред бреговете на САЩ и самолети за Украйна няма да има...!!!
24
1
 
36
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Предлагам като помощ от България да изпратим жива сила в лицето на храбрия пълководец генерал Наско и батальон от сподвижници на ПП и ДП начело с Кирчо, Кокорчо, Криптомир Ананиев, Христе Иванов с дебелия му авер, Миро на Лена и самата Лена за утеха на украинската войска.
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера укропитеците са поискали да узнаят А КОЛКО всъщност танка им остават на немците, НЕ ВЯРВАТ че не могат да им пратят още! И КОЛКО самолета имат Балтийските страни - НЕ ВЯРВАТ че нямат ни един!....... Абе то бива наглост, бива, ама чак толкова?! От смешно към трагично отива положението
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 - Ти май не си чул какво каза онзи ден български генерал от ВВС, понастояшем: президент на Републиката
21
36
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите да не се радват напразно, май или юни Украйна ще получи самолети.
20
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България и Полша с удоволствие ще се разделят с МИГ29 , стига да бъдат заменени за F16.са помогнем на братския изстрадал украински народ
19
0
 
26
 
! Отговори
До Реалист преди 1 година
Тъъпчо,как я виждаш тая работа с изхвърлянето и репарациите които трябва плаща ядрена сила като Русия,то и аз искам Адриана Лима да ми мачка чаршафите ката ден,ама ей на Тя не щеее,а пък ти си от тия*реалисти*които на които междоушното пространство кънти та чак дрънка.
18
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същевременно никоя страна след преврата на Майдана срещу народа-хората излезли на разходка на площада даже не масов протест,масов бунт или демонстрация,манифестация на които да са изразили недоволство от управлението на Президента,правителството,парламента през периода на управление преди датата на преврата началото на който бе насрочен през 2014 г. и от тогава до сега никоя държава не е упоменавала пред агенциите на СМИ,че в Украйна в лицето на управляващите са нацисти,милитаристи освен Русия.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се ангажират когато доставките на танкове непроменят с нищо ситуацията на фронта. Същата работа като с джавелините и химарсите......
16
2
 
25
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Защо управляващите в Украйна не разбраха,че страната им вече я няма.Ако помислят трезво,кога ще връщат парите,които запада им даде за да водят тяхната война.Тези хора не знаят ли,че безплатен обяд няма.Язък за украинския народ.
15
19
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ще дойде време и ще пратят, всичко с времето си. Не забравяйте, че в политиката едно се говори, а съвсем друго се прави. Просто в момента вкарват от любимата им драма. И Русия нямаше да напада, и преди точно една година се смееха и писаха статии как "гнилия запад" ги обвинява, че щели да напад, а те видиш ли, не нападат. И накрая какво стана? Затова, всичко с времето си. Първо ще обучат хората и после ще пращат, няма страшно.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сър ПичукКогато кажеш на русофоб, че му е замирисало на копейки....това е безценно :))) Казвам истината братле, укрите не стават за нищо :)
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония им изпрати четири самолета!!!!
12
20
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това би означавало да обявят официално война на Русия ----///----- Продължавате да си фантазирате глупости. Нито означава обявяване на война, нито на някого му пука за реакциите на Просията. Просията в момента бавно я доубиват. Единственото, което може да направи тя, е безпомощно да фърля ирански дронове по украинските подстанции.
11
19
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Замириса на копейки рано сутрин.
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само, че няма да им пратят никакви самолети, ами от обещаните 300 танка реално ще пратят около 30 и то след няколко месечен ремонт, така че направо ги отпишете и тях.