Никоя страна не се е ангажирала с изпращане на бойни самолети за Украйна

Според Кулеба самолетите са важни за контранастъплението
17 фев 2023 08:33, Нели Христова
56
Никоя страна не се е ангажирала с изпращане на бойни самолети за Украйна
Снимка: БГНЕС

Киев все още не е получил обещания за доставка на бойни самолети от нито една страна. Това заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба в интервю, публикувано във вестниците на редакционната група Функе. "Досега никоя страна не се е ангажирала с доставката на бойни самолети. Но някои правителства, като британското, обявиха обучението на украински пилоти, а други скоро ще го направят", каза Кулеба, който участва в предстоящата Мюнхенска конференция по сигурността.

Според него самолетите са важни "за контранастъплението". "Преди всичко се интересуваме от изтребители от САЩ, Великобритания, Франция и Германия", добави той.

Той отново повтори, че Киев смята териториалната цялост на Украйна за условие за започване на преговори с Москва. "В началото на всякакви преговори с Русия трябва да има следното: териториалната цялост на Украйна трябва да бъде напълно възстановена. Това не подлежи на преговори", каза Кулеба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е обещания, друго е тези обещания да се изпълнят :))) Зеленото джудже тепърва има много да учи за западното лицемерие :)))
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още ли съществува таз фалшива държавица украйна създадена от ленин и сталин от територията на тогавашно РФСР...
7
1
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Можем и на имейл да им пратим чертежите, нали. Ако не са само рисунки де, все тая!
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това би означавало да обявят официално война на Русия, а на никого не му стиска, защото в такъв случай за ден ще е премазан, като този път руснаците нама да си играят да падят чуждото население. В Украйна от самото начало обявиха, че това е цел. За чужда държава няма да го направят.
5
1
 
49
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
То им писна на ххората от просията на укрите..
4
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пращането на самолети означава директна намеса във войната.Явно са взели да изтрезняват на Запад.А CoolЕба как си мисли да възтанови цялата територия като са настроили населението там срещу себе си?Държали са се зле,репресирали са ги,а сега искат да ги убият и да им вземат земята.Ако влезнат укрите в Донбас ще избият до крак местното население.
3
1
 
42
 
! Отговори
А танковете? преди 1 година
От обещаните 300 танка, май за подпалки за войната ще получат само 40!
2
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с ядрено оръжие могат да спрат Русия, разбира се без да го използват, но заплахата сама по себе си е спирачка както САЩ не смеят да нападнат пряко Русия. Всичко друго не върши работа.
1
2
 
45
 
! Отговори
Бойни балони преди 1 година
Ми да пратим нашите ф-ки тогава, и да ни върнат мангизите.