Най-малко петима ранени при руските удари срещу Киев

В резултат на нападенията има разрушения
8 май 2023 08:23, Елка Василева
56
Най-малко петима ранени при руските удари срещу Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко петима души са били ранени при руските удари срещу Киев, съобщи Ройтерс, като цитира информация на градските власти, публикувана рано тази сутрин, след като Москва предприе поредната си мащабна атака срещу Украйна.

Трима души бяха ранени при взривове в киевския квартал Соломянский, а други двама - при падане на отломки от дрон върху квартал Святошин, и двата западно от центъра на столицата, съобщи кметът Виталий Кличко в своя Телеграм. Той добави, че отломки от дрон са паднали върху двуетажна сграда в Святошин, а експлозиите в Киев продължават.

Военната администрация на града съобщи, че в резултат на нападенията има разрушения.

"Вероятно в резултат на отломки, паднали върху паркиран автомобил в двора на жилищна сграда, автомобилът се е запалил", съобщи администрацията в Телеграма. "Регистрирано е падане на отломки върху жилищна сграда".

Според цитирани от Ройтерс очевидци в Киев са били чути множество експлозии. Местните власти заявиха, че системите за противовъздушна отбрана са отблъснали нападенията.

Експлозия е била чута и след ракетна атака, която е ударила черноморския град Одеса през нощта, заяви местен украински служител, а украински медии съобщиха за звуци от експлозии в южната област Херсон.

Отделно руските сили са обстреляли вчера осем населени места в Сумска област в Североизточна Украйна, съобщи регионалната военна администрация във фейсбук.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британският журналист Джони Милър избяга от Киев, за да избегне убийството си заради истината, която отразяваше в Украйна."Аз видях техните тела на улиците. Зеленски бомбандира своите съграждани." Интервюто тук: https://youtube/watch?v=3sGZNMuhhNk
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската фашистка craH сама си разрушава сградите и обвинява за това после Русия!
23
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи военнопрестъпника от кремлин утре ще се изтъпани на червения площад и гордо ще обяви, колко майки с деца са успели да утрепят последната седмица. Бравооо на "славната" чеввена армия.
22
9
 
3
 
! Отговори
Картечар преди 1 година
Анонимни русофиле, елементарен си ! Какво се радваш от кочинката си ? Защо не отидеш и да си подложиш червеното ду.*** на украински обстрел и тогава пиши тук ?
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес нещо много постна статията, що така? Нищо не казвате за 3-те бригади които вече няма да вземат участие в контранастъплението, за няколкото склада със западно оръжие, за прекъснатите логистични връзки и разрушената инфраструктура нарушаваща доставките за Украинската армия.
20
1
 
3
 
! Отговори
Сметка преди 1 година
Хе,хе! Сериозен удар на руската армия - 5 ранени ! В Сърбия само един сърбин , без да е армия , убива 7-8 човека и ранява 14-15 ! Това сърбина го прави сам , а руската армия от 1 милион човека може само да рани 5 украинеца !
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казармите край Киев в кратери ли са?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай урките до вашингтон!
17
1
 
10
 
! Отговори
Полковника преди 1 година
Къде ги намериха тези 5-*** украинци да ги ранят ? Та всички украинци са по Малдивите, по Ривиерата, по хотелите на Слънчев бряг и Златни пясъци! Там от скъпи автомобили и разгонени украинки не можеш да се разминеш !
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мястото на министерствата има ли кратери?
15
1
 
7
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама след като 'системите за противовъздушна отбрана са отблъснали нападенията" от какво се жалват. Освен това нали свършиха ракетите на Армиятя на РФ? Значи някой друг ги обстрелава...Да почават да търсят кой е !!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ осем убити и седем ранени. От войната..
13
1
 
8
 
! Отговори
Иама добри клипчета преди 1 година
Как ланцетите изрязват НАТО-украинското ПВО.
12
0
 
4
 
! Отговори
ИМАГИНЕРНИ РАКЕТИ преди 1 година
Водят до реални разрушения - и как така?
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче кметчо пише в телеграм вместо да помогне. Ай си.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дрон трябва да е бил към 100 тона да повреди жилищен блок с отломките си. Ама за умствения багаж на Кличко няма да коментира. След толкова бой по главата само бисери ръси.
9
1
 
16
 
! Отговори
Буци преди 1 година
Пълна денацификация на руските украйнини и пълна депедерастизация на Европа!
8
3
 
8
 
! Отговори
Киро парцала преди 1 година
Такива безцеремонни престъпници скоро светът не е виждал.. Ноо новата Байкало-Амурска чака свежи бригади, с татуировки или без кирката не прави разлика. Едно е сигурно, че ще им е забавно с такъв продажен Клоун всички желания ще бъдат одолетворени.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците никого не обстрелват, още преди година им свършиха ракетите. Снощи беше циничен самообстрел на укрите, за да изклинчат още пари от ес.
6
32
 
5
 
! Отговори
Пуржо преди 1 година
Руснаците много слабички. Като тръгнаха преди година и половина си помислих, че с Европа е свършено. Повечето хора имахме убеждението, че това е страшна армия. Оказа се, че всичко е било една пропаганда, бутафория.