Трима мирни граждани убити при нападение на руски дрон в Одеса

Отломки паднали върху жилищен блок и предизвикали пожар
Обновена: 10 юни 2023 11:09 | 10 юни 2023 11:08, Елка Василева
68
Трима мирни граждани убити при нападение на руски дрон в Одеса
Снимка: архив, БГНЕС

Трима мирни граждани са загинали при нападение на руски дрон срещу черноморския украински град Одеса в ранните часове на деня, след като отломки от дрон са паднали върху жилищен блок и предизвикали пожар, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на украинските въоръжени сили.

Още по темата
Противовъздушната отбрана в Одеска област е свалила осем дрона "Шахед" и две ракети при последния от серията нощни въздушни удари, нанесени по украински градове през последните седмици, съобщи говорителката на южното украинско военно командване Наталия Хуменюк.

В резултат обаче отломки от един от безпилотните летателни апарати паднали върху апартамент, намиращ се на висок етаж, което предизвикало пожар.

Службите за спешна помощ съобщиха, че са пострадали 27 души, включително три деца. Пожарът е бил бързо потушен и 12 души са били евакуирани от сградата.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А някога ще напишете ли за мирните убити в Донбас от украинските обстрели ?
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Подвеждащо заглавие. Реалността излиза, че е че трима мирни граждани да загинали в резултат на действията на украинците против дроновете.
55
6
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Руските въшкарници ще си платят за всичко!
54
2
 
8
 
! Отговори
Алек0 преди 10 месеца
А колко българи убиха 2014г. Украинските миротворци да спите с майките си....
53
9
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Руски терорист умора няма.Хага ги очаква.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На този свят няма ненаказано зло.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А колко убиха укронацистите при обстрелването на евакуирането на хората в Херсонска област. И продължават и днес да бият по превозните средства извозващи бедстващите. Но не е евроатлантическо да го споменавате, нали!
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пишете пак, колкото да не заспите..... дори самите украинци казват и показват видео,че е зрк ракета на украинското пво
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато IV-тият райх ЕС се разпадне, бъдещите поколения ще говорят с умиление за ЕС, въпреки че това е най-голямото зло сполетяло планетата ни след II-та св.война, дало територия и власт на сатанистите, защото генетично ще им бъде заложено, не на всички само на някои, да възродят отново мечтата на Хитлер за III-тият райх. Или казано накратко историята винаги се движи по спиралата на еволюцията, както и всичко в заобикалящият ни свят!
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВСУ понася големи загуби по пътя към руските позиции. Военните болници в Украйна са препълнени, а загубите на техника за няколко дни са стотици, а войници - хиляди.
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единствената надежда за света ще бъде Русия, за да спре пъклените планове на сатанистите от IV-тият райх САЩ, ЕС и техните пyge/\u за намаляване численоста на човечеството до 300 млн. човека, които ще останат на Земята, а останалите над определените и избраните ще бъдат превърнати в компост, за да възстановят, както те смятат, равновесието във физико-химичната биологична система на планетата!NB: Русофобите на компост от господарите им!
46
0
 
7
 
! Отговори
3 преди 10 месеца
И това, както вече казах, беше много неприятна изненада за противника и всъщност го лиши от едно от основните поразяващи оръжия, на които той разчиташе по време на "контраатаката". И в крайна сметка, поради комбинацията от тези фактори, врагът отново, удавил се в собствената кръв, не успя да пробие нашите позиции."
45
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
В същото време фашистката гмеж започва атаки от други посоки, но дори и там безрезултатно. Половин час по-късно последва следващата атака, а след това и следващата. Те вървяха един по един до около четири часа сутринта и със зазоряване започнаха постепенно да затихват. Подразделенията на противника с БПЛА-та не успяха да се разгърнат. Те са подтиснати от нашата радиоелектронна борба(РЕБ) и близо до фронта техните разчети не сработват, тъй като имаме "уреди", които изчисляват техните позиции, където веднага се нанася артилерийски удар.
44
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Около 23:00 часа на 9 юни фашистката гмеж, след кратка, но мощна артилерийска подготовка, отново се изкачи в окопите на 291-ви полк. Катери се мощно и от няколко страни едновременно. Освен това (макар че това не е напълно ясно, беше тъмно и не се виждаше), те хвърлиха нещо тук за разминиране и затова се опитаха да ударят от неочаквани посоки (през минното поле). В резултат на това те не разчистиха или устройствата които бяха хвърлени в минното поле не сработиха и затова бяха взривени няколко единици техника, гмежта беше покрита с артилерия, авиацията отработи.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съобщение ("Архангел Спецназа") в 6:00 московско време: "Ореховско направление, атаката е отблъсната, оцелелите и здравите избягаха, има доказателства за унищожаване на НАТО-вска техника. Врагът поиска евакуация, крещеше в ефир колко лошо е всичко, евакуационните машини не можеха да се придвижат, бяха унищожени от екипажи на ПТУР."
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съобщение ("Два майора") около 02:00 московско време: "Отново не всичката техника на противника достигна нашите позиции. Боевете продължават. Съобщава се, че те се опитват да нанесат основния удар в Работино. Пак минават през нивите, нещо е взривено от мини. Нашите оръдия и зенитно-ракетни комплекси работят, като един. Истинска красота. Опитват се да настъпят отново от няколко посоки. За съжаление, разбира се, има загуби, но пък загубите на противника са в пъти по-големи."
41
0
 
8
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Това може би е най-масовото нападение на гмеж от началото на годината. Противникът явно е подготвил резерви и ги е хвърлил едновременно в няколко посоки. Той се опитва да използва военна тактика, при която две вълни разрязват фланговете, а третата се опитва да забие клин дълбоко в нашата отбрана. Ситуацията е тежка, но никой не смята да отстъпва. За щастие се включи и нашата авиация. Има нови потвърдени унищожени вражески танкове."
40
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Вчера късно вечерта започна поредното настъпление на фашистката гмеж в запорожското направление. Около 23:00 часа московско време се появиха съобщения, че 10-ти армейски корпус от стратегическия резерв на гвежта е влязъл в бойна готовност, строил е техника в колона и е започнал движение. Очакваха се атаки по цялата линия на съприкосновение на Запорожкия фронт, предимно по линията Работино-Върбово. Съобщение ("Фронтовая птичка") в 1:00 московско време: "Оръдията са нагорещени до краен предел, момчетата въпреки това, нанасят огнево поражение на врага.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отломки... значи украинците са го свалили и предизвикали трагедията. Да ги стрелят преди да влязат в града
38
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
В резултат на това ВСУ отстъпиха с големи загуби. Позициите бяха превзети и отново заети от руските витязи. В Каменско направление ВСУ се опитаха да се окопаят в село Лобкове, като изтеглиха там бронирани машини. Разузнавателните групи на ВС на РФ са открили струпването на противника и са "извикали" огън по него. В резултат на това 2-ра рота на 128-*** гвардейска стрелкова бригада отстъпи, а самото Лобково отново се озова в "сивата зона".