Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация

Руската армия обяви, че е подобрила позициите си
10 авг 2023 16:19, Елка Василева
150
Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в град Купянск, Североизточна Украйна, наредиха днес задължителна евакуация за жителите му на фона на настъплението на руската армия, която от няколко дни твърди, че напредва в тази посока, предадоха Франс прес и Укринформ.

Още по темата
"Като се има предвид тежката ситуация в областта на сигурността и увеличаването на броя на обстрелите ... може да се евакуирате на по-безопасно място", посочи в канала си в "Телеграм" администрацията на този град, чието население преди войната наброяваше приблизително 25 000 жители.

През септември украинските сили успяха да си върнат при контраофанзива контрола над Купянск, превзет от Русия в началото на инвазията й в страната през февруари миналата година, отбелязва АФП.

Според съответната заповед, подписана от ръководителя на военната администрация на града, Андрий Конашевич, задължителната евакуация е в сила за населените места Купянск, Заоскилия, Кившаровка и Купянск-Вузлови. В същия район задължителната евакуация важи и за населените места Дворичанское, Петропавловка, и частично за Кондрашовка и Кириловка, посочва Укринформ.

Градската администрация на Купянск призовава жителите да не пренебрегват своята безопасност.

Руската армия обяви днес, че е "подобрила позициите си" в Североизточна Украйна в район, където от няколко седмици провежда настъпление и откъдето беше изтласкана преди година от украинските сили.

"В посока Купянск щурмовите части на бойните групи "Запад" по време на настъпателни действия подобриха позициите си в предната линия на фронта", се казва в ежедневната сводка на руското министерство на отбраната, цитирана от АФП.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пример за Уркопитек по долу!
71
45
 
14
 
! Отговори
? БГ рашисти ? преди 8 месеца
Да оправдаваш и подкрепяш действията на международно признат окупатор си е чиста проба дибиллиZзъм подплатен с рубли и копейки от руснаците.
70
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Долния а ти като не искаш руските на Дунава може би искаш да пуснем турците на Дунава. Това ли искаш предател да дойдат американците в Черно море да правят война и по Дунава. Това ли искаш война защото те това искат !
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До мнение. Ние не сме колония като украйна , по зле Ние сме колония на украйна.
68
2
 
7
 
! Отговори
блицкриг преди 8 месеца
До Нигер нападнат----европейците си мислим за фашистка Украина, московците да мислят за прекрасния Нигер.
67
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евакуират нацистите на запад. Вагнер ги чака от другата страна таман си отпочинаха. Започва да става интересно.
66
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е как така Руско настъпление?!? Да не се объркахте бе форумни урк?!? Мислещите ви казваха ама зъбене та зъбене. Тепърва ще има мамамия......
65
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нигер иска да води независима политика, обаче САЩ и Франция не позволявали на нигерците. А Мария Захарова казала, че Нигер не е бананова република като Украйна и могат сами да решават с кого да търгуват и да се съюзяват. Хаха. То смешно, смешно, ама Нигер е по-независим и от България, щото и ние сме колония като Украйна.
64
11
 
7
 
! Отговори
блицкриг преди 8 месеца
Мислех че ще ги използват за жив щит, както ни убеждаваха московците, пък те щели да ги евакуират.....фашистка му работа
63
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сорроските от форумите не правят разлика между Нигер и Нигерия но все тая.
62
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
контранастъплението на Зеленски ще приключи с още райони, присъединени към Руската Федерация.
61
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ха! Каква стана тя? Реконтра на всичко коз с 4 валета. Хохохо. Украинците приключиха.
60
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой да се страхува от Буча бе ,освен самите украинци от украинските сили ги страх.
59
1
 
32
 
! Отговори
ОТО ФОН БИСМАРК преди 8 месеца
"знам 100 начина да изкарам руската мечка от бърлогата, но не знам нито един как да я вкарам обратно"
58
0
 
31
 
! Отговори
хм преди 8 месеца
То и с хитлеристите е било така - напреднали в началото яко и накрая се чудели къде да се скрият. Украинците и те същата работа - миналата година като си върнаха 15-тина села и 1-2 града и си повярваха, щяха до Москва да стигат, Крим чак да си връщат. Нашенските кравари много се радваха. И какво стана? Не са за подценяване руснаците. Стоически си чакат момента и настъпи ли, милост няма. И тук ще пада здрава контра на контрата. Ще ги гонят в бяг накрая. Зеления ще се чуди как да иска примирие.
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До мнение...Вашингтон казали чакайте да си изпием кафето с бисквитките и после ще помислим да видим какво ще правим. Много сложна академична мисъл стана , че даже не се разбира разбира ли се.
56
0
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Немските инженери ще сварят ли да ремонтират немското си оръжие, та да го пратят на Киев преди капитулацията?! По-некадърни от немските инженери и по-калпаво оръжие от немското НЯМА. Факт.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бърз превод: толкова добре върви констранастъплението на укритата, че лапат чypито на рашките и отстъпват. Пратете им още оръжие, щото има смисъл и им наливайте още пари, пк ги изплащайте през инфлацията, за интересите на посолствоТО.
54
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може и от Буча да се страхуват!?
53
1
 
20
 
! Отговори
Фен на Нигер преди 8 месеца
До56.Няма място за нигерийките по хотелите.Къде да настаним украинките?Хубаво е да се помага ама няма място за тези дашни пантери от Африка.Да отиват във Франция или Белгия.Стигат ни украинките само нигерийски бежанки ни липсват.Иначе съм фен на нигерийките ама няма място за тях тук.