Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация

Руската армия обяви, че е подобрила позициите си
10 авг 2023 16:19, Елка Василева
150
Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в град Купянск, Североизточна Украйна, наредиха днес задължителна евакуация за жителите му на фона на настъплението на руската армия, която от няколко дни твърди, че напредва в тази посока, предадоха Франс прес и Укринформ.

Още по темата
"Като се има предвид тежката ситуация в областта на сигурността и увеличаването на броя на обстрелите ... може да се евакуирате на по-безопасно място", посочи в канала си в "Телеграм" администрацията на този град, чието население преди войната наброяваше приблизително 25 000 жители.

През септември украинските сили успяха да си върнат при контраофанзива контрола над Купянск, превзет от Русия в началото на инвазията й в страната през февруари миналата година, отбелязва АФП.

Според съответната заповед, подписана от ръководителя на военната администрация на града, Андрий Конашевич, задължителната евакуация е в сила за населените места Купянск, Заоскилия, Кившаровка и Купянск-Вузлови. В същия район задължителната евакуация важи и за населените места Дворичанское, Петропавловка, и частично за Кондрашовка и Кириловка, посочва Укринформ.

Градската администрация на Купянск призовава жителите да не пренебрегват своята безопасност.

Руската армия обяви днес, че е "подобрила позициите си" в Североизточна Украйна в район, където от няколко седмици провежда настъпление и откъдето беше изтласкана преди година от украинските сили.

"В посока Купянск щурмовите части на бойните групи "Запад" по време на настъпателни действия подобриха позициите си в предната линия на фронта", се казва в ежедневната сводка на руското министерство на отбраната, цитирана от АФП.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
8
 
1
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
подобриха ги с 700 метра по близо до москва
91
15
 
2
 
! Отговори
кратко и ясно преди 8 месеца
и за ден свърши с 2900 руски убити за 121 украинци
90
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
запо4на и свърши сега здадоха и някой от стартовите си позиций руска ,,ци...***..ия като цяли
89
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Около 50 000 са жертвите на фашагите вече, без пленените и евакуираните. Те крият, но това са потвърдени данни и от спътниковите снимки на гробищата им, и от онлайн некролозите, които публикуват семействата им. Браво на руската армия, че се бие заради всички ни с фашизма, нацизма, и най- вече с тероризма.
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как така бе? Нали Хероите обкръжиха Кремъл и Владивосток с Леопарди и Брадлита? Какви ереси пишете тука? Дръжте се политкоректно моля. Като сте почнали веднъж да лъжете - Поне лъжете докрай, че иначе няма да закачите нищо от бюджета за пропаганда.
87
4
 
23
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 8 месеца
Чакаме ги в България .Руски братя завинаги.
86
5
 
37
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 8 месеца
На времето, преди битка Наполеон се обличал с ярко червена униформа-- ако го ранят, войниците да не забележат..!! Сега вече разбрах защо ЗЕФЮРЕРА НОСИ ТЪМНО КАФЯВИ ПАНТАЛОНИ..!!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА........
85
2
 
20
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 8 месеца
След като в 404 се чудеха за деня на благодарността ,,решиха да приемат "Хелуйн"--на всеки ХОХЪЛ един по тиквата...!!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.......
84
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е отвличане на население. Знаят много добре, че жителите на Купянск чакат с нетърпение своите руски освободители.
83
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На това се казва контраотстъпление! Давайте леопардите! Хахаха!
82
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама нали им свършиха ракетите ? Как така настъпление? Нали Урките имат леопарди, 2 има няма
81
4
 
29
 
! Отговори
Ген полк Хьопнер преди 8 месеца
Хехе ко стана бе еврохатлантициии? Нещо Брадленца, Леопарденца имате ли още да ги направят на скрап рашките, а?! Контранастъпление щели да ми правят. Хаха смях. Всеки който подценява руската армия е пълен ***. Когото не са хванали него не са претрепали. Примерно Нигерия е 240 милиона население. Представете си каква армия биха могли да изкарат. Е и? При тях просто ще се наложи да се прибегне до гъбени супички. От по слабичките че ще стане ептен мазало. Русия има лек за всеки враг.
80
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама как може,нали уж прошляциmе-укри провеждаха "контраофанзива" какви са тия новини?
79
18
 
7
 
! Отговори
F16 преди 8 месеца
До ? БГ рашисти ? Ама "международно признат"-ият "окупатор" напълно Незаконно окупира територии на Османската Империя през 1877-78 ***. И едва Храбрата и Смела Международна Общественост успя да изгони Окупаторът от почти 2/3 от завладените Територии.Добре, че бяха Трижди Смелите и Доблестни дипломати на Берлинския Конгрес!!!
78
2
 
26
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 8 месеца
ръси глупости, обижда, псува, кълне...Живи да ги ожалиш.
77
4
 
34
 
! Отговори
F16 преди 8 месеца
Нещо не разбрах. Нали Контраофанзивата трябваше да върви Напред, а не назад?!? Храбрите Киборги от Украинският Ве..махт настъпват или Отстъпват?!?
76
36
 
13
 
! Отговори
NEW Fашизъм преди 8 месеца
Ставащото в Украйна най-добре показва отношението на Русия към славянските народи и зачитането на международно установени държавни граници.
75
3
 
19
 
! Отговори
До 75 преди 8 месеца
Бръмбари са ти нападнали главата на тебе. Те хората пускат клипове как французите се изнасят от базата си, ти ми разправяш, че ги били нападали. Вчера изтече предупреждението дадено от Нигерия, но и те не смеят да влезнат. Алжир само това и чакат за да напукат нигерийските глави.
74
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ОТ НАЧАЛОТО НА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО ДО КРАЯ НА ЮЛИ НАЦИСТИТЕ ГУБЯТ 43000 БРОЯ УКРОПИТЕКА. ПО ДАННИ НА АМЕРИКАНСКИ СЪВЕТНИК ДЪГЛАС МАКГРЕГЪР.
73
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен а ти като не искаш руските на Дунава - САЩ трябва да използват зърнената криза и да поставят рашка на място .ОК ?