От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна

Ще се търси отговорност и от заминалите зад граница
31 авг 2023 10:09, Стела Стоянова
224
От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Володимир Зеленски разказа как вървят проверките във военно-медицинските комисии, които освобождават от военна служба в Украйна. Миналия месец президентът уволни всички началници на военни окръжия по подозрения за корупция, съобщи Би Би Си, цитирано от "Сега".

"Скоро ще приключи проверката на военно-медицинските комисии в цялата страна. Вече са налице няколко извода", заяви Зеленски.

"Проверява се значителен масив от заключения на въпросните комисии за инвалидност и непригодност за военна служба, взети след 24 февруари 2023 г. - когато започна войната. Днес беше представена и статистика. Има области, в които решенията за освобождаване от служба след 24 февруари, са скочили 10 пъти. Напълно ясно е що за решения са това. Това са корупционни решения", каза президентът. Разследващите са открили много необосновани решения на комисиите.

"Има конкретни доказателства. Подкупите варират от 3000 до 15 000 долара. Ще бъде потърсена отговорност. Отделно ще се потърси отговорност и на заминалите зад граница, благодарение на такива съмнителни решения. Става дума за хиляди хора", каза Зеленски.

Още по темата

Тоя заяви и че ще бъда решен въпросът за т.нар. ограничена годност за военна служба. "Почти всички командири повдигат този въпрос. Твърде дълго това понятие позволяваше да се манипулира комплектуването на военните подразделения. В частност бойните бригади. Всичко, което се отнася до пригодност и непригодност, трябва да бъде максимално ясно. Както и на човек да стане ясно как може да помогне на отбраната и военните подразделения да са наясно как могат да се комплектоват", каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 7 месеца
Кървавият комик е като вампир.Търси отвсякъде пушечно месо за да се задържи на власт.Затварят го с усмирителна риза в специализирана болница и войната приключва.
193
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Казват, че само убитите укрраинци са 400 000. Те са повече. Поне още толкова осакатени. Над милион вече не могат нито да работят, нито да воюват. Украйна беше 45 милиона. 2014 стана 40. 2018 руснаците кказаха, че имат 7 милиона постоянно преебиваващи украинци. След 2022 в Украйна останаха не повече от 25 милиона. Половината жени. от 12 милиона мъже 2 милиона са в перфектна за война възраст. Половината вече не могат да воюват. Другата половина не искат. Качесвото на украинската армия ще пада.
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоталната цензура у нас, изкривява реалността за войната, но вижте какво има по торентите. Има потресаващи клипове със скрита камера, как украинските служби арестуват случайни минувачи по улиците и ги влачат и насила ги вкарват в коли и направо в месомелачката на фронта. Има клипове как разстрелват свойте, опитващите се да избягат от ужас на предната линия на атаката. Има коментарии на водещи ЗАПАДНИ анализатори, но неудовни за ЛИНИЯТА на (US) ПАРТИЯТА! Истината даже не е близо до това което...
191
0
 
3
 
! Отговори
Много ясно преди 7 месеца
Зеленски не е украинец. Пука му колко хора ще изгорят във войната. Явно желаещи да умират за него няма и сега търсят още пушечно месо.
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Парламмента започна работа а учителите защо не са на работа е въпроса.
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Начина на мислене и говорене на Зеленски и на неговите подопечни в Киев е един откровен нацизъм а техните медии са нациски. На фона на европейския фашизъм защото в Европа има фашизъм но украинския нацизъм е много по страшен. Нацизма е национал хитлеризъм.
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България защо не върне дезертьорите с татуировките да си покажат патриотизма в затвора...
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
славянски - У Крайна, В Крайнините, а в чии крайнини на коя държава? Пример български западни покрайнини... добре че сърбите не са се сетили да направят и такава нация
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко е ясно като мъгла, а уволняващият защо не е на фронта да даде пример...
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Построиха ли вече мавзолей,или Путин ще вика на Ленин стани да легна?
184
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВОЙНАТА ще продължи ако трябва 100г. За нея ще плащаме с кръвта и благосъстоянието си! Системно,всеки ден ще умират руски мъже,а Русия ще става по-бедна,и по-бедна! И точка
183
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 182 преди 7 месеца
Така е , западните държави искат да крадат от Русия, така както крадат от Африка!!!
182
0
 
7
 
! Отговори
Ха! преди 7 месеца
претоплени манджи. това си е известно от първите месеци на войната. зеленски да коментира искането на орбан за отчет на похарчените пари, които ес е отпуснал на украйна. ей това е по-интересно...
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеления, вече си е купил острова, парите не го интересуват, как не ви е срам?
180
0
 
7
 
! Отговори
Абе ша бегат преди 7 месеца
Целта нали е последният 0краинец
179
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За мен агресора са САЩ Нато и Запада които искат без пари руските суровини.
178
3
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 7 месеца
Момент, ама защо са им още хора, нали колят и бесят? Грубо 120К руснаци влязоха, грубо 260-270К мобилизираха. Ако сички са утепани, за какво искат укрите още хора, та нали даваха по 50 руснака за един украинец (украинец го разправяше това, имаше други дето 10:1, 7:1 викаха). Така де, ама фронта е 1000 км, айде 800, пък някак си държи, на усилията на някакви бабушки ли, и от двете страни...
177
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Еми прави са си. И аз да съм и аз ще избягам. На кой му се мре в прокси войната на американците срещу Русия.
176
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Страшно им се воюва на украинските мъже, те затова се предават в руски плен цели военни подразделения. Трябва да се спре тая война, не може да гинат хора за нищо.
175
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро ще започне да разказва и за майдана на вдовиците