От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна

Ще се търси отговорност и от заминалите зад граница
31 авг 2023 10:09, Стела Стоянова
224
От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Володимир Зеленски разказа как вървят проверките във военно-медицинските комисии, които освобождават от военна служба в Украйна. Миналия месец президентът уволни всички началници на военни окръжия по подозрения за корупция, съобщи Би Би Си, цитирано от "Сега".

"Скоро ще приключи проверката на военно-медицинските комисии в цялата страна. Вече са налице няколко извода", заяви Зеленски.

"Проверява се значителен масив от заключения на въпросните комисии за инвалидност и непригодност за военна служба, взети след 24 февруари 2023 г. - когато започна войната. Днес беше представена и статистика. Има области, в които решенията за освобождаване от служба след 24 февруари, са скочили 10 пъти. Напълно ясно е що за решения са това. Това са корупционни решения", каза президентът. Разследващите са открили много необосновани решения на комисиите.

"Има конкретни доказателства. Подкупите варират от 3000 до 15 000 долара. Ще бъде потърсена отговорност. Отделно ще се потърси отговорност и на заминалите зад граница, благодарение на такива съмнителни решения. Става дума за хиляди хора", каза Зеленски.

Още по темата

Тоя заяви и че ще бъда решен въпросът за т.нар. ограничена годност за военна служба. "Почти всички командири повдигат този въпрос. Твърде дълго това понятие позволяваше да се манипулира комплектуването на военните подразделения. В частност бойните бригади. Всичко, което се отнася до пригодност и непригодност, трябва да бъде максимално ясно. Както и на човек да стане ясно как може да помогне на отбраната и военните подразделения да са наясно как могат да се комплектоват", каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Понеже Зеленски и Путин са врагове,да смятам ли,че Путин е спаситела щом Зеленски е убиеца? Ако това ти е логиката искам да те подсетя,че спасителя(Путин) изстрелян 147 крилати ракети по убиеца(Зеленски) в първия ден на войната
113
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Собствения народ на Зеленски е готов да умре за свободата си,не като българския на 06.09.1944 да посреща 46 армия от 3-ти украйнски фронт с музика вместо артилерия! Е този срам е нищо сравнение с това,че в последствие в продължение на 2г.храним тази окупационна армия,така България се изправя пред фалит!
112
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленски носи кармата на убиец, жалкото е, че много хора изгинаха за нищо.
111
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленски носи кармата на човека,който пречиства планетата от рускопитекос паразитикос(разбира се,че това си има цена)
110
2
 
11
 
! Отговори
до 111 преди 8 месеца
Американците имат кинти и те си тръгнаха, защото тези със сандалите им дадоха газ... руснаците поне се оттеглиха организирано, запазиха някакво достойнство, а американците за 24 ч. изчезнаха. Щаха да овиснат по дърветата... и понеже имат кинти оставиха и за 1 млрд. оръжие на талибаните....
109
1
 
15
 
! Отговори
До 107 преди 8 месеца
Или по скоро не познават американските си колонизатори! Щото ти идват от далеече..от друг континент и нямат нищо общо с украинските си роби!!
108
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това твоето скоро да не стане като в Афганистан,след десет години русите да свият опашките и си тръгнат щото няма кинти. И после по отиграния вече сценари разпад
107
2
 
21
 
! Отговори
до 107 преди 8 месеца
Както виждаш щом ги събират насила, не са толкова готови да дават живота си.... но нямат избор. Зеле е заложил страната си за собственото си спасение
106
1
 
15
 
! Отговори
НАДЯВАЙТЕ СЕ преди 8 месеца
Зеленски , не така ! ! ! Това не ти е съветския съюз , нито пък русия ! Ако търсиш войници , роби , и работници не задължавай хората да умират за теб а се обърни към твоите роднини и приятели да си дават синовете за твоята война . Народа не ти е длъжен , който иска бяга , емигрира или се предава ! Това е . Останалото е руска робовладелческа принуда . Не бъди такъв , разпродай си дворците зад граница и поне плати на войниците си !!!!!!!!!!!!!!!! НЕ БЪДИ ПУТИН !
105
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Настръхвам като гледам клипове как ги събират по улиците и заведенията в Украйна. Тежка гледка... сега чакат да започне новата учебна година и ако има някой татко да се е излъгал да заведе детето си на откриването, ще го чакат от военните окръжия да го приберат. А този се пъчи и заканва. Като е толкова прав що събира поддръжници по улиците насила?
104
10
 
2
 
! Отговори
До 102 преди 8 месеца
Смятай щом укайнците са готови да дадът живото си за да станат американска колония кво им ме мнението и очакванията за руските им съседи.
103
2
 
10
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
да не се притеснява зеления плъх, скоро путин ще уволни цялата държава, и без това е измислена!
102
0
 
18
 
! Отговори
БЕН преди 8 месеца
НИКОЙ НЕ ИСКА ДА МРЕ ,В ТАЗИ ПРОСТАШКА ВОЙНА.ЖИВОТАТ Е МНОГО КРАТЪК И ВСЕКИ ИСКА ДА СИ ГО ЖИВЕЙ.МИСЛЯ ЧЕ УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ЗАВЛАДЯНА.ЖАЛКО ЗА ХИЛЯДИТЕ ЗАГИНАЛИ МЛАДИ ХОРА.РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ПРОВАЛ.
101
0
 
16
 
! Отговори
мнение преди 8 месеца
И що така? Нали побеждаваха, бяха киборги, безсмъртни. А сега се оказва, че оръжия има (те не свършват), а няма кой да ги използва.... Зеле провежда най-големия геноцид и то на собствения си народ, на избирателите си.... до сега са около половин милион за има няма година и нещо... с тези темпове няма да има кой да го избере на следващите избори. А неговото семейство си е в Лондон. Е, периодично обикаля и европейските молове.
100
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво бе руски! Вие унищожихте 5 леопарда от 71,а в нета е пълно с клипове на гармящи руски танкове по 5 наведнъж. Гърмят като пуканки в микровълнова,голям цирк.
99
1
 
18
 
! Отговори
Баси преди 8 месеца
Даже в Африка им писна френския коланиализъм и махат платените от Франция и Запада марионетки една след друга! Судан, Мали, Нигер, Габон..там от 60 години управлявала френска марионетка и всеки път като искат да го махнат Франция идвала с армията си!! Хората умират да независимост от Запада, а тъ пите украинци умират да станат колония на САЩ! В Европа!!Докъде стигнахме, даже Африка ни изпревари по независимост бее!
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 98 - В 21 век, 2023 година никой не трябва да умира безсмислено, нито бедни, нито богати. Ама на, има едни рептили с мислене отпреди векове и си устройват войни заради някакви съмнителни мераци. Ама не те се бият, а вкарват други хора в битките и те гинат. Светът трябва да се събуди и да реагира, все пак нормалните са повече.
97
1
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 8 месеца
Тук сина на Мелник си развява ..а синовете на Порошенко в Лондон..
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
85 и 92 разглеждайте като една публикация(в 92 се има предвид Путин)
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Към 85 Ааа, големи очаквания имаш от такива, оставяй го да си вмре от собствената болест, пълен игнор.