От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна

Ще се търси отговорност и от заминалите зад граница
31 авг 2023 10:09, Стела Стоянова
224
От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Володимир Зеленски разказа как вървят проверките във военно-медицинските комисии, които освобождават от военна служба в Украйна. Миналия месец президентът уволни всички началници на военни окръжия по подозрения за корупция, съобщи Би Би Си, цитирано от "Сега".

"Скоро ще приключи проверката на военно-медицинските комисии в цялата страна. Вече са налице няколко извода", заяви Зеленски.

"Проверява се значителен масив от заключения на въпросните комисии за инвалидност и непригодност за военна служба, взети след 24 февруари 2023 г. - когато започна войната. Днес беше представена и статистика. Има области, в които решенията за освобождаване от служба след 24 февруари, са скочили 10 пъти. Напълно ясно е що за решения са това. Това са корупционни решения", каза президентът. Разследващите са открили много необосновани решения на комисиите.

"Има конкретни доказателства. Подкупите варират от 3000 до 15 000 долара. Ще бъде потърсена отговорност. Отделно ще се потърси отговорност и на заминалите зад граница, благодарение на такива съмнителни решения. Става дума за хиляди хора", каза Зеленски.

Още по темата

Тоя заяви и че ще бъда решен въпросът за т.нар. ограничена годност за военна служба. "Почти всички командири повдигат този въпрос. Твърде дълго това понятие позволяваше да се манипулира комплектуването на военните подразделения. В частност бойните бригади. Всичко, което се отнася до пригодност и непригодност, трябва да бъде максимално ясно. Както и на човек да стане ясно как може да помогне на отбраната и военните подразделения да са наясно как могат да се комплектоват", каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А преди Русия да завземе Крим имаше ли проблем в Донбас и Луганс? Не никой по никой не стреляше там течеше нормален,обикновен живот. Русия направи широка пропаганда на базата противопоставяне. Воражи и обучи радикалите,които станаха ядро на сепаратистите. Русия пращаше регулярно въоръжение и обурудване в тези райони.
153
2
 
17
 
! Отговори
Киевстар преди 8 месеца
400 000 герои никога повече няма да отговорят на позвъняване или на съобщение. С тази реклама един от мобилните оператори в Украйна - Киевстар събира дарения за жертвите от войната. 400 000 мъже само от абонатите на 1 оператор в Украйна. Това е цената за безумието на Зеленски.
152
2
 
5
 
! Отговори
До 153 преди 8 месеца
А защо,и с какво право ние ще се превръщаме в съдници на народ,който той иска да избере...така да го кажа"чия колония да бъде"
151
1
 
11
 
! Отговори
До 152 преди 8 месеца
Остави тази песен. Кой стреля пръв? Украинци срещу руснаци или обратното. Събитията от преди тази война не са толкова далеч, нали? Кой запали руснаците в Одеса, кой бомбардираше и стрелят в Донбас мирното население... има две мирни споразумения и Киев не изпълни нито едно. Печелеше време да се въоръжава с надеждата да прогони руското население там,а практически това си бяха граждани на Украйна. И който не избяга, да бъде убит. Трети вариант нямаше
150
2
 
10
 
! Отговори
До 152 преди 8 месеца
Каква свобода? Ние сме колония на САЩ!И си го заслужаваме!
149
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Незнам що за примитивно същество е онзи,който злослови по адрес на народ,който взе оръжие за да стреля по онзи който с оръжие пресече границата му! Не съм убеден дали заслужаваме свободата си!
148
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом я докараха до там да прецеждат инвалидите за военна служба, значи контраофанзивата на киевския режим хич не върви добре.
147
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СеГа ще е голям пазар и за нашите, дето трябва да пращат украинците обратно. Още 3-15к долара не им мърдат, за да останат в България.
146
0
 
14
 
! Отговори
Окръжния преди 8 месеца
Анде, всички украинци зад граница за се пишат руснаци :) Зеленски няма да може да им търси отговорност. Досега руснаците от Украйна се правеха на украинци, но май е време да обръщат резбата, че току виж със стоте бетееря Тагарев прати обратно и украинските наборници.
145
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Корумпирана прогнила Украйна!!! Смятайте какво става с предоставените помощи!
144
0
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 8 месеца
Те укрите още Хитлер 1941 ги лъже и обещава независима Украйна и победа над СССР! Трябва му пушечно месо срещу Русия тогава и сформира 14 та пехотна девизия Галиция със западни украинци! И сега Англия и САЩ правят същото- използват укрите като пушечно месо срещу Русия! Има дълга традиция..Укрите обаче отказват са се поучат от историята си..или те я познават!
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До българка - Точно един умен лекар ще се поведе по зельовия безакъл да гине на фронта неизвестно защо. По-жалкото е, че нашите, както за много неща, не могат да му разрешат да си върши работата, в Чехия и Литва(ако не бъркам) са му намерили решението и лекарите работят по специалността си, у нас е някаква тромава процедура с взаимно изключващи се изисквания. но човекът не виси в ресторанта, а се е хванал санитар да работи и българи обслужва. Та по-леко с критиките.
142
0
 
16
 
! Отговори
До 140 преди 8 месеца
То цяла Европа е пушечно месо на САЩ! Просто ние в ЕС сме икономическо пушечно месо!Чрез инфлация, данъци и колониални данъци ( заеми, помощи за Украйна, самолети и оръжие купени от САЩ, вноска за Нато..) ние финансираме американските империалистки войни за разширяване на Изток! Изсмукват ни от САЩ живота и бъдещето..даже и физическо!
141
4
 
14
 
! Отговори
българка преди 8 месеца
Пушечното украинско месо свърши - за ужас на приятелите им от САЩ ! Е, сега да поискат от европейските си партньори да екстрадират ВСИЧКИ смели украински мъже, които се крият в козметичните центрове и в моловете из Европа, включително и в България. Тези дни четох как един украински лекар дошъл в България, не му признавали дипломата и работел като болногледач! Ти да видиш, не можах да се разплача. Същия би трябвало да е на фронта и да лекува украинските войници, а той хленчи и се крие като плъх!
140
0
 
9
 
! Отговори
Аз лично съм преди 8 месеца
За повече империи на света, отколкото само един хегемон! Канкуренцията на пазара на роби винаги е добра! Трябва да диверсифицираме господарите ..ъъ партнйорите си!
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Римите*
138
3
 
2
 
! Отговори
До 134 преди 8 месеца
Ти приятелче ще ни споделиш ли как установи разликата в миризмата? Или логиката ти е пълнеж за рибите?
137
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До оракул на боб - Тъй, де, ама нали не сме в средновекивоито, а в 21 век. Или вместо да поумнява и да се учи от миналото си, човечеството безвъзвратно оглупява?
136
0
 
9
 
! Отговори
Невероятно е преди 8 месеца
Но наистина откакто фондацията на С ор ос ( синът му) закри филиалите в Европа преди месец..ботовете изчезнаха..
135
1
 
9
 
! Отговори
оракул на боб преди 8 месеца
Откак свят светува бедните са пушечното месо.В Средновековието дори са воювали армии заради облози на кралете чия е по-добра,па след битката се черпят и се хвалят и така до следващата битка.