От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна

Ще се търси отговорност и от заминалите зад граница
31 авг 2023 10:09, Стела Стоянова
224
От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Володимир Зеленски разказа как вървят проверките във военно-медицинските комисии, които освобождават от военна служба в Украйна. Миналия месец президентът уволни всички началници на военни окръжия по подозрения за корупция, съобщи Би Би Си, цитирано от "Сега".

"Скоро ще приключи проверката на военно-медицинските комисии в цялата страна. Вече са налице няколко извода", заяви Зеленски.

"Проверява се значителен масив от заключения на въпросните комисии за инвалидност и непригодност за военна служба, взети след 24 февруари 2023 г. - когато започна войната. Днес беше представена и статистика. Има области, в които решенията за освобождаване от служба след 24 февруари, са скочили 10 пъти. Напълно ясно е що за решения са това. Това са корупционни решения", каза президентът. Разследващите са открили много необосновани решения на комисиите.

"Има конкретни доказателства. Подкупите варират от 3000 до 15 000 долара. Ще бъде потърсена отговорност. Отделно ще се потърси отговорност и на заминалите зад граница, благодарение на такива съмнителни решения. Става дума за хиляди хора", каза Зеленски.

Още по темата

Тоя заяви и че ще бъда решен въпросът за т.нар. ограничена годност за военна служба. "Почти всички командири повдигат този въпрос. Твърде дълго това понятие позволяваше да се манипулира комплектуването на военните подразделения. В частност бойните бригади. Всичко, което се отнася до пригодност и непригодност, трябва да бъде максимално ясно. Както и на човек да стане ясно как може да помогне на отбраната и военните подразделения да са наясно как могат да се комплектоват", каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
17
 
7
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 8 месеца
До Анонимен 175 И руснаците се разбягаха като пилци. На никой не му се умира в една безсмислена , с нищо не предизвикана война.Руснаците нападат , а не се отбраняват, както при ВСВ.Няма за Родину , за Путину.
173
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама то било доброволно и демократично!
172
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Укритата не искат да се бият и търсят как да избягат, ама Зеленчовски под натиск от НАТО ще намери начин да ги принуди да се бият. Хахаха. Така е, свиквайте. Всичкото укри - на фронта, да мpe. Който пита, укритата нямат загуби в жива сила, ама все търсят нови и нови за могилизация.
171
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Голяма демокрация - пращаш набойното поле хора, да се бият до смърт, под страх, че ще ги осъдиш на смърт ...
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най добре изхарчени пари! Цял живот си откупуваш и социалните помощи ти ги връщат за 7 месеца! Мега инвестиция!
169
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера чаках мисирките по трите проамерикански телевизии да покажат многохилядния митинг-протест в центъра на Киев, ама не! Хиляди жени, майки и предимно съпруги с децата си носеха огромни плакати с имената на изчезналите си съпрузи и десетки плакати на цели поделения със снимки на 30 и повече пропаднали, с въпроси към наркомана и нациста Зеленски. Та, защо не го излъчихте, нали Украйна ви е любима?? Това го излъчиха самите украинци!!
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе няма ли велики победи на фронта, че ни занимават с корупцията, която и без това си я знаем?!?
167
3
 
19
 
! Отговори
Полски наемници преди 8 месеца
Нещо за полските наемници, пленени под Соледар??? Или Големият презокеански обор не позволява да се публикуват такива неща за американския башибозук???
166
1
 
21
 
! Отговори
Горките хора преди 8 месеца
Да са принудени да дават годишния си доход за да се отърват от удоволствието да умрат за кефа на Зеленски и поредния му американски милион с който да купи на жена си или тъща си луксозна вила на някое райско място по света. Колко ли биха дали българите за да се отърват от удоволствието да умрат за кефа на Боко или Кирчо и поредния им милион доларчета в сметката?
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
...Германия не може да храни непотребни гърла! Всеки ще работи докато умре на негово място ще дойде друг който ще работи докато и той умре!
164
6
 
6
 
! Отговори
До 147 преди 8 месеца
Украйнците посрещат вермахта кото освободители с хляб и сол,скандират нацистки лозунги и масово поздравяват с испъната рака,за това никой не може да ги вини,спомена от гладомора е пресен. В почти всяко украйнско семейство има смърт или ГУЛАГ. Немците обаче изпускат шаса да спечелят украйнския народ на своя страна,след като Гьоринг посещава Украйна,той заявява....
163
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Корумпираните български власти от Подмяната да екстрадират всички укринци, избягали от военна служба. Незабавно трябва да помогнем на Украйна с хора украинци.
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Които са се забавили сега плащат за да се отърват.Навремето тук ако имаше опция : "Плащаш или казарма" много пари щяха да вземат военните.
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Но прокремалския президент Янукович не оспя да се изправи срещу тази американска игра(тоест болшинството украинци създадоха почвата за пролома от едната империя към другата. Не вярвам,че американците не са опитали и в Беларус,но там нямаше достатъчно предпоставки да стане като в Украйна. Гладомора трудно да бъде забравен
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още преди една година хората в мобилизационна възраст са казали, че минимум 10 000 евро са давали, за да напуснат Украйна.
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Незнам руснаци,американци. Само знам,че не желая германците да им влиза "мухата"! Два пъти полудяват така,че погледнем ли на планетата като на консерва на етикета пише"кайма смес". Та мисълта ми е да не им влиза в главите да се явяват на поправителен,трети път за щастие.
158
0
 
7
 
! Отговори
До 160 преди 8 месеца
Гледай си видеото на Вики Нюлънд на Майсана в Киев как раздава курабийки на протестиращите! И си представи Мария Захарова или Лавров да раздават пелмени и чай на хротестите пред Капитола във Вашингтон!! Също и аудио записа на Нюлънд в който реди правителството в Киев 2014Да ти звучи познато?! Аха щото Посолството и ташето правителство на ППДгерб нареди!!
157
0
 
9
 
! Отговори
До 160 преди 8 месеца
Така е и знеиш ли коя страна се намеси? САЩ!! Виктория Нюланд а има на видео където казва ле САШ са наряли 8 милиарда долара в Украйна до 2013 за нейшън брендинг и преврати! За НПО, медии и манипулация на общественото мнение! Евромайдана 2014 даже не е първият преврат спонсориран от САЩ Оранжевата Революция на Юшченко 2004 беше!!
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нима някой вярва,че ей така бес намеса от трета страна хора, който са живели в един квартал на една улица,или работили в един завод си вземат караници и патрони от ибея и почват да се гармят
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама чакайте - как така ще пращата децата на сигурна смърт?