Румъния все пак потвърди: Части от руски дрон са паднали на територията ни

По-рано страната отрече за подобен инцидент
6 сеп 2023 16:44, Нели Христова
137
Румъния все пак потвърди: Части от руски дрон са паднали на територията ни
Снимка: Twitter

Румънският министър на отбраната Андле Тълвар потвърди, че части от руски дрон са паднали на територията на Румъния, съобщава БТА.

"Видяхме, че в един много кратък интервал от време имаше серия атаки, които Русия извърши срещу украински пристанищни съоръжения и складове, поради което смятам, че е важно да засилим бдителността. Ще имаме повече наблюдателни пунктове, повече патрули. Покрихме една много голяма зона, включително зоната, за която имаше дискусии в публичното пространство, и потвърждавам, че в тази зона бяха открити части, които може да са от дрон", посочи Тълвар пред "Антена 3".

Частите са били открити в района на населеното място Плауру в окръг Тулча, след като в последните дни Русия извърши няколко нападения срещу украинските пристанище Измаил и Рени, намиращи се близо до границата с Румъния.

Елементи, които може да са части от дрон, са открити в Делатата на река Дунав, а произходът им ще бъде разследван, съобщи говорителят на министерството на отбраната Константин Спъну, цитиран от "Аджерпрес".

Той каза, че министърът на отбраната Анджел Тълвар, началникът на генералния щаб Даниел Петреску и началникът на щаба на Военновъздушните сили Виорел Пана са заминали за мястото.

Според Спъну през изминалата нощ екипи на министерството на отбраната са открили елементи, които може да са части от дрон, но предстои да се извърши разследване, за да се установи произхода им. Той подчерта, че засега не може да се направи причинно-следствена връзка между тези отломки и предходните атаки срещу украински цели на границата с Румъния.

"Хотнюз" напомня, че ден по-рано румънският президент Клаус Йоханис заяви, че "нито един дрон или друга част от някакво устройство" не е достигнала територията на Румъния след руските атаки срещу украински пристанища на река Дунав.

В понеделник украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба обаче обяви, че Украйна притежава фотографски доказателства, че руски дронове са достигнали територията на Румъния по време на атака срещу инфраструктурата на украинско пристанище на река Дунав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо паднало в реката!
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До IQ 3.14 "До Анонимен77 от съединението до ден днешен сме си платили всичко до стотинка.." ----------- естествено, че ще го платиш! Но тогава като си плащаш и получаваш това, което си платил и на качество не за бананов експорт! А сега като плащаме на новите господари какво получаваме??? Чертежи в рамка и стоки "съобразени с местните вкусове и предпочитания". Е да, получаваме и ценности.. не ги искаме, но ги получаваме, че даже си и плащаме за тях.
80
7
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
До Анонимен80 тия снимки излезнаха на сутринта, и то първо по руските издания. даже преди това неква цивреше, че са ги бомбардирали със скоростни кутии на бусове мерцедес и показваше снимки. със серийните номера и всичко. под валето си играй само ако цъкаш с кварталната сервитутка.
79
8
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 9 месеца
До Анонимен само плебса на татарите и монголите не разбра, че има "известни отклонения" в това, което пише на брошурата и това, което наследените от брежнев оръжия вършат де факто. то и 2 миг 35 можеха да охраняват цяла великобритания, а не можаха да умерят 10те кръжави бангии на украинците
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Даже и да паднат Кинжали и Искандери в Букурещ, НАТО няма да реагира. На НАТО не им пука за румънците.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До IQ 3.14 "като руските ракети дето гръмнаха двама поляци в осем , а в 12 вече беха части от украински с300" ---------- да, некво едно такова тъпо се получи, че некви пше-та бяха пуснали снимки на ракетите со все надписите и серийните номера преди да може министерството на истината да публикува официалната версия.
76
6
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
До Анонимен77 от съединението до ден днешен сме си платили всичко до стотинка, че и отгоре. или да ти разказвам що фалираха аналитик и електроакустика?
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен "А руските бандити какви обезщетения ни платиха за 45 годишната окупация???" ----------------- абе, сфиньо продажна, руската "окупация" ни остави 6 работещи ядрени реактора, уникална речно-язовирна система, ТЕЦ-ове във всеки по-голям град, електропреносна система на световно ниво, земеделие и животновъдство можещи да изхранят няколко пъти населението на България, химическа индустрия, металообработваща индустрия, достатъчно почивни станции за месец почивка на всеки работещ и т.н.!!!
74
7
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
мен лично като проукраински настроен не ме притеснява факта, че мамалигарите ги е било страх да стрелят. притеснява ме че почват много съвпадения с руски високоточни удари след интервюта на т.нар. "опозиционери" от телевизия "хромадске"
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разширяват конфликта УМИШЛЕНО! Трябват още жертви на сатаниското НАТО! Време е нормалните хора да се събудят от дрямката и да изритаме военолюбците .....
72
1
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 9 месеца
До Медведь днеска медведь, а утре пред камината хер шолц да си трие краченцата, татарин
71
4
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
като руските ракети дето гръмнаха двама поляци в осем , а в 12 вече беха части от украински с300. нема как румънците и поляците официално да признаят че руските ракети и дронове прелитат през тяхна територия да бият по западна украйна
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
от 70 до 65 и "ПРАВОПИСА" в твоя случай е подлог и се пише ПРАВОПИСЪТ. Разбра ли бе, келешченце дето казваш кой е грамотен и кой не?????
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Просто са ги натиснали да кажат нещо,щот иначе изкарват украинците лъжци... което си е самата истина де.
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държавата ви потъва след всеки по-силен дъжд, ама ще побеждавате Русия, жалка картинка
67
1
 
2
 
! Отговори
Медведь преди 9 месеца
Днес парче от дрон, утре цял дрон
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 66 Льольо какво търпи НАТО, натовска ракета се заби в българска къща когато твоето нато разрушаваше Сърбия. И? Какво стана?
65
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако украинците имаха ракети Атакамс, вече щяха да са в Крим!
64
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАТО търпи, търпи до едно време. Мужиците ще си го получат. НАТО не провежда разточителни военни аперации като Рашата.
63
0
 
1
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
До Анонимен п.62 Това че си анонимен не пречи да се види ,че си и неграмотен.Правописа ти е по-калпав и от мисълта.Която всъщност липсва.Факт.