Плашат Зеленски с военен преврат

Конфликтът с Валерий Залужни се задълбочава
27 ное 2023 10:17, Нели Христова
473
Плашат Зеленски с военен преврат
Снимка: БГНЕС

Гневни коментари заваляха в Украйна след изявлението на депутата от "Слуга на народа" Маряна Безугла. Тя призова за оставката на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Известният активист, близък до западните структури, основател на организацията StateWatch Александър Леменов, заплаши Владимир Зеленски с военен преврат.

"Какво може да се каже за този стил на комуникация? Нямам достатъчно думи да опиша... Ще довършат играта. Ще загубим още територии. Но не всички, далеч не всички. А в Киев наистина ще се смени правителството, но не към руско, а към военно. Аз обаче съм категорично против този стил на дискусия. Някои хора забравят кой държи фронта. Не народните депутати, а Въоръжените сили на Украйна", написа Леменов във Facebook, коментирайки поста на Безугла.

Народният депутат обвини Залужни, че няма военен план за 2024 г. и затова трябва да подаде оставка.

"Да, главнокомандващият на украинските въоръжени сили не успя да предостави план за 2024 г. Нито голям, нито малък, нито асиметричен, нито симетричен. Военните просто казаха, че трябва да мобилизират поне 20 хиляди граждани на месец", пише тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Взе нещо, да се пропуква...
304
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 329. НАТО е в киреча. Като гледам какво става с нашето военно оборудване и с нашата "армия", нищо различно няма в цяла европа. Ни оръжия, ни снаряди ,ни войска ... само дже ндър ляци.
303
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Факти 328. Знае се кой режисира протеста. И кой раздаваше бисквитки на Майдана-
302
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Копейките се развълнуваха, отивайте да го сваляте, пък белкем си останете там
301
1
 
13
 
! Отговори
Задача за преди 5 месеца
Мисирките - От публикувани меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association (MYBA) стана известно за придобиването на две суперяхти - 46-метровата "Lucky Me" и 57-метровата "My Legacy" от братя Шефир, които са близки до Зеленски. Първата яхта е закупена за 25 милиона долара на 18 октомври, втората - за почти 50 милиона долара на 25 октомври, пишат руски Телеграм-канали, като привеждат за доказателства статии в чужди издания. Нали разследват Путин, да видим могат ли и Зеленски.
300
1
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
Поне 20 хиляди на месец са нужни. Поне. Значи това са месечните разходи. Реалните.
299
1
 
13
 
! Отговори
А снарядите свършват преди 5 месеца
Президентът Володимир Зеленски предупреди, че основните доставки на 155-милиметрови боеприпаси са спрени след избухването на боевете между Израел и Хамас. В същото време Европейският съюз призна, че целта за доставка на един милион снаряда на Киев до март следващата година няма да бъде постигната.
298
3
 
23
 
! Отговори
Слава на Русия преди 5 месеца
До Анонимен 329: Набира скорост, ама накъде? Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват, Израел също чака, а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности за евтини боеприпаси без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
297
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 328. Е и ? Всички знаем че протеста беше режисиран и знаем от кого. Стига сте го представяли все едно украинския народ го е избрал.
296
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Военната индрустриална машина на НАТО тепърва набира скорост, рано е блатниците да искат примирие. Тепърва ги чака големия пердах.
295
17
 
5
 
! Отговори
Факти преди 5 месеца
През 2013та година в Украйна беше проведен Евромайдан - протест срещу президента Виктор Янукович, който се отметна от предизборното си обещание за по-близи връзки с Европа. В резултат на протеста, Виктор Янукович подаде оставка и избяга при шефа си - в Москва.
294
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До326 Ами Шкумбата доста време беше посланник в САЩ. Има значи полирически опит. Защо пък не? Къде отидоха ципсо- то да обяснят какви загуби големи търпят руснаците, и как ВСУ- то напредва? Всичките им лъжи лъснаха на яве. САЩ изоставиха фашагите, ЕС им показа среден пръст, и сега се чудят какво да правят без пари и боеприпаси. Края на денацификацията вече се вижда. Мечо ще смачка бърлогата на терористите със свастики на вратовете.
293
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "Представи си обаче, Камен Воденичаров или Тончо Токмакчиев, да станат президенти и да поведат България на война срещу Македония, да речем!" Или някой от Комиците. Резултатът пак би бил Трагедия.
292
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 324В интерес на истината, много от епизодите на Квартала съм гледал. В интерес на истината, мога да кажа, че Зеленски наистина го биваше като комик в предаването. Гледал съм и комедии с него. Не мога да отрека, че е талантлив. Представи си обаче, Камен Воденичаров или Тончо Токмакчиев, да станат президенти и да поведат България на война срещу Македония, да речем! Плюс - да се извъртят на 180 градуса и да се правят на дръж ми шапката. Не е извратено, а смешно.
291
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Железният Феликс Има скечове в Квартал 95, в които Зеленски, на чист руски говори за Бандеровците, затова, че едва ли не всеки украинец го задължават да чете Майн Кампф на Хитлер. Че американският президент е реалният президент на Украйна. Всичко е публична информация и го има в тубата. А сега Зеленски се прави, че е забравил руския език и може само да мови по украински. Имаше го в интервю, питаше как е полон на руски, т.е. плен.
290
9
 
2
 
! Отговори
Швейк преди 5 месеца
Поредният проруски миш маш изсмукан незнайно откъде!
289
1
 
14
 
! Отговори
Железният Феликс преди 5 месеца
Същият днешен Кумир и Идол на новодемократите Клоунът Зеленски - можете да видите също така на Ютуб отново на новогодишната програма 2013 на Русия, на канал Россия 1, с...подрав към руснаците за ЧНГ. Както също така и със...Соловьов. Песни, смешки, отлично настроение...все неща, които явно Клоунът е забравил. Колко удобно. Удобно за всички търсещи причина да ненавиждат руснаците. Но, нищо. Всички клоуни умират сами, в нищета и тонове алкохол.
288
4
 
14
 
! Отговори
Железният Феликс преди 5 месеца
На всички "приятели" на украйна и Клоуна, предлагам да погледат в Ютуб откъси от новогодишната програма на Русия през...2013 година! Там ще видят в пълен блясък техният Кумир - Зеленски, който в дует с Максим Галкин пеят, танцуват и веселят присъстващите. Интересното е, че веселият тогава Зеленски, разговаря с Галкин и публиката на...ЧИСТ РУСКИ ЕЗИК, пуска шеги и закачки и се къпе в московският хай-лайф и любов! 10 години по-късно, Клоунът забрави от къде тръгна. Найс, а?
287
3
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Не е истина как някои властимащи си играят с милиони човешки животи! Трагедия...
286
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Президента на Украйна Валерий Залужни, как ви звучи ???? Зелю ще е скоро уволнен, както беше с предишните куклени управници преди него . Израел е по важен от някакъв си самозабравен полу евреин . Ще започнат да излизат разни работи за имотите му в Европа ,за изхарчените от жена му пари за маркови дрехи и бижута ,изхарчените пари за фотосесии , статии и така нататък ...докато смелите млади момчета на Украйна умират на фронта. Да припомня че този човек бе рекламиран за президент защото играеше / престуваше се на такъв в измислен филм/сериал.