Зеленски посети фронтовата линия, не каза нищо за съдбата на Залужни

Президентът на Украйна награди бойци близо до село Роботине
183
Зеленски посети фронтовата линия, не каза нищо за съдбата на Залужни
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски посети украинските войски на югоизточния фронт и връчи медали, съобщи кабинетът му на фона на усилени спекулации, че популярният главнокомандващ на армията Валерий Залужни скоро може да бъде уволнен, предаде Ройтерс.

„За мен е чест да съм тук днес. Да подкрепя воините и да ги наградя. Те са изправени пред трудна и жизненоважна мисия да отблъснат врага и да защитят Украйна“, каза Зеленски в изявление след като посети Запорожка област.

Президентската канцелария съобщи, че Зеленски е посетил предните позиции на украинската армия близо до село Роботине, което се намира почти на бойната линия. Югоизточното селище беше освободено в края на август при контранастъплението срещу руските сили.

Още по темата
Посещението на президента на бойните линии съвпада с момент на несигурност около съдбата на началника на армията генерал Валерий Залужни. Два източника казаха в петък, че украинското правителство е информирало Белия дом, че планира да уволни най-високопоставения военен, който ръководи войната срещу руските окупационни сили.

Предполагаемият ход за отстраняване на Залужни, който не е на едно мнение със Зеленски по редица въпроси, беше предшестван от украинското контранастъпление миналата година, което не успя да възстанови значителна част от контролираните от Русия територии.

Известен като "Железния генерал", Залужни е изключително популярен. Отстраняването му може да навреди на бойния дух на украинските войски, които се сражават, за да удържат позициите си по протежение на повече от 1000 км фронтови линии срещу огромни руски сили, разполагащи с големи запаси от боеприпаси, отбеляза БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 3 месеца
До #91Поредният анонимен страхливец. По стила на писане: Възраст 30-50г. Образование основно. Произход село. Живее в София. Познания по история зиро. Не е прочел една книга в живота си. В свободно време хортува по вайбър. Знае всичко. Не може нищо.Колко от това познах? Ееехбългари. Силни сте само в коментарите. Има ли нещо което може да ви обедини освен ракийката?
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те вече са едни терористи.
111
1
 
1
 
! Отговори
само факти преди 3 месеца
Зеленски като истински лидер на фронта а путин като гей мижитурка в бункера с китки и гумени аксесоари за мъжка любов от кирил
110
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Войната няма да свърши без да свалят тоя н.аркоман.. Вторият вариант е според мен трябва да падне столицата Киев и да прекъснат източният фронт..
109
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тия бронежилетки нищо не предпазват от тялото като минижупи хахаха
108
1
 
0
 
! Отговори
кентавър преди 3 месеца
Малките човечета са преобръщали света,гледайки историята назад във времето.С тази снимка можете да лъжете само децата ,но тези в ясленска група,защото никой друг няма да ви се хване на лъжата за фронта.Смешни сте
107
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя клоун него ли ликвидираха вече че ни писна само за него да пишете
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 98 "Зеленски е един обикновен убиец." Не обикновен, а масов убиец. Масов убиец на собственият си народ.
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВС на РФ скоро ще прекъсне логистичната артерия на зомбитата на киевската хунта в Авдиевка. Ситуацията в Авдиевка е критична за зомбакнацистишена: руснаците се закрепиха в постройките, съобщават украински експерти. Руските бойци влязоха в града от североизток, от кариерата. Това означава, че остават стотици метри до главната логистична артерия на ВСУ, стенат фашизоидните бандеровски нацита. Тези дни всъщност се решава съдбата на Авдеевка и тя не е на страната на привържениците на Бандера(за вас иде реч русофобиииииии).
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наоколо боеве, а Зеленски е без каска и с гумени ботуши. УкроСМИ започна да хвали смелостта на Зеленски, който уж посетил фронтовата линия край село Работино, където се водят активни боеве. Здравомислещите хора вече не приемат тази клоунада на сериозно. Освен това дори украинските медии блокираха коментарите по тази новина по обясними причини. Преди това МО на РФ съобщи, че ВС на РФ са използвали артилерийски удари в запорожското направление при което е унищожена техника и жива сила в районите на Работино, Вербовое, Нестерянка и Щербаки.
103
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
за да ликвидира пробива (без гаранция за успех), или да евакуира южната и централната част на града, тъй като руските подразделения стоят на единствената линия за снабдяване на разстояние от няколкостотин метра.В същото време най-неприятното за зомбитата е, че руснаците стигнаха до тила на основният укрепен район - 8-9 микрорайон, където са концентрирани високи сгради и затова се нарича "крепост". И ако пробивът не бъде елиминиран, тогава тази същата "крепост" ще бъде покрита от ВС на РФ от три страни, което ще опрости нейното нападение (или зомбакнацистишена ще трябва да се предаде без бой).
102
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Авдеевка 04.02.24г. в 16.00 - ситуацията за зомбитата на киевският наркокартел е близка до катастрофална. Точно така го оценяват украинските патриотични ресурси, след като сутринта руските щурмови групи, след като извършиха отвличаща вниманието атака на Донецката пречиствателна станция, пробиха фронта в ключова точка (районът източно от микрорайон Химик, западно от пясъчната кариера). След това те влязоха в града и се закрепиха в жилищни райони, което постави гарнизона на зомбираната по натовски стандарт биомаса пред дилема: или да хвърли всичко от гарнизона на Авдеевския коксов завод,
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Най-силният човек в Украйна", световният и европейски шампион по силов трибой, беше убит на фронта. Александър Белоконь беше на 32 години, той стана жертва на могилизацията, попадна в украинските въоръжени сили през март 2023 г. "През 2017 г. в центъра на Одеса той постави украински рекорд за преместване на ремарке с трактор, пълно с хора теглено от човек. През 2020 г. Александър Белоконь получи звание майстор на спорта по богатирски игри", съобщи Украинската асоциация по борба.
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е събрала 500 танка за атаката на Купянск - Forbes. Целта е до края на този месец част от Харковска област да бъде освободена. За да направи това, Русия разположи 500 танка, 600 бойни машини, стотици артилерия и 40 хиляди войници в тази посока. Украинските въоръжени сили заемат отбранителна позиция и се запасяват с FPV дронове за тази битка.
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първи Китай публично подкрепи Русия за СВО. Това заяви новият министър на отбраната на Китайската народна република Дон Джун по време на среща с руския си колега Сергей Шойгу. "Ще ви подкрепим по украинския въпрос, дори ако САЩ и Европа продължат да оказват натиск върху Китай, дори ако военното сътрудничество между Китай и ЕС пострада".
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възстановяването на Мариупол е най-големият инфраструктурен проект в Русия днес, каза руският вицепремиер Марат Хуснулин. В момента в новите региони работят около 40 хиляди строители. "Половинмилионният град беше силно повреден, ние всъщност го върнахме към живот", каза зам.-председателят на правителството. През 2024 г. в Мариупол ще бъдат реставрирани 1,8 хиляди обекта. Работи се едновременно на 12 хиляди строителни обекта.
97
7
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Рундю и той се е обучавал на запад за авиатор, вероятно и за президент. Ейговвна резултата.
96
2
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Това не е фронта, а снимачно студио. Ако бе фронта, щеше да се намери някой да му тегли куршума.
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски е един обикновен убиец.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера убиха 30 човека в Словянск без да им пука.