Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия

Генералният секретар на НАТО каза, че изтребителите идват скоро
22 фев 2024 09:19, Петър Бойчев
731
Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия
Снимка БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю пред Радио "Свобода“, че когато Украйна получи изтребители F-16 от съюзниците си, тя ще има право на самоотбрана, включително да нанася удари по законни руски военни цели извън Украйна.

На въпрос кога Украйна ще може да разположи изтребители F-16, Столтенберг отговори, че е невъзможно да се каже. Той повтори, че всички съюзници на Украйна искат те да бъдат там по-скоро, отколкото по-късно, но каза, че въздействието на F-16 ще бъде по-голямо, ако пилотите са добре обучени, а екипажите по поддръжката и другият поддържащ персонал са добре подготвени.

"Така че мисля, че трябва да изслушаме военните експерти точно когато сме готови или когато съюзниците са готови да започнат да изпращат и доставят F-16. Колкото по-рано, толкова по-добре“, заяви той.

Всеки съюзник ще реши дали да достави F-16 на Украйна, отбеляза още генералният секретар, а съюзниците имат различни политики. Но в същото време войната в Украйна е агресивна, отбеляза той и Украйна има право на самоотбрана, включително нанасяне на удари по законни руски военни цели извън Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
516
2
 
6
 
! Отговори
В Кринки преди 2 месеца
Окрънкаха крънкащите днес сабалям
515
14
 
4
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 2 месеца
Момчета вие на кой свят живеете бре.Не знаете ли че от руския войн по силен,по красив,по непобедим и по пиян светът не познава.Той умее всичко а най му се отдава руската салата и подводните спортове
514
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой ще се хаби за Русия? Блатото върви на самоунищожение.
513
6
 
4
 
! Отговори
Няма смисъл преди 2 месеца
Да хабим от атома.!блатото ще си свърши работата.природа-кво да правиш:)))
512
6
 
2
 
! Отговори
Анал Рушляк преди 2 месеца
Пичове, ще смачкаме Нато, ама аз май няма да идвам, че нещо не боли кръста. Аре успех пичове.
511
20
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Светът му писна от Русия, която скоро ще бъде ядрена пепел. Амин.
510
10
 
4
 
! Отговори
Тъдей преди 2 месеца
Някъде голям руски блогър се самоубил:))))но май май гальбъ са го самоубили.Те тия сами се унищожават.Няма смисъл да им помага човек.Способна нация:)
509
2
 
3
 
! Отговори
1 милион преди 2 месеца
Дрона вече голяма част са там където трябва
508
2
 
2
 
! Отговори
До 533 преди 2 месеца
Ами хххади де.но Недева.нъл.оти тъй
507
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами и Путин да даде зелена светлина за удари по държавите които снабдяват с оръжие фашисткия режим във Киев.Ще клекнат за отрицание а тоя пендераст Столенберг специално ще напълни памперса.
506
1
 
0
 
! Отговори
Ето аз щти покажа преди 2 месеца
https://m.youtube/watch?v=Nlzi7ZRarRo&pp=ygURd29qbmEgbmEgdWtyYWluaWU%3DЕ па а честита ти поредна победа и дооо дъно за руската армия
505
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голямата грешка на запада са всичките тея лакърдии- ще дадем, няма да дадем, после даваме... Не трябвше и не трябва никаква информация да се изнася публично. Оръжията трябваше да си вървят тихо и с отричане до дупка, точно както правят руснаците с иран и сев. корея. Ама нали демокрация, публичносто, осведоменост... това не работи добре срещу криминални елементи като тея в кремъл.
504
0
 
1
 
! Отговори
Брейвик преди 2 месеца
За тебе!
503
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
508 - точно във регистъра на ООН от 1991 година няма регистрирана държава със граница Украйна. Това го казва Бан Ки Мун през 2014 година.
502
0
 
4
 
! Отговори
Ангелчето преди 2 месеца
Каза ли ти за Кринки
501
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много от коментиращите си мислят че като пратят ф16 в Украйна и руснаците ще бъдат изметени за една нощ. така и не разбраха че оръжие чудо няма. Нито за едната страна , нито за другата. Както падат руските самолети така ще падат тия прословути и дълго очаквани ф16. И колко ще им пратят в Украйна? 2 000? 3 000? Колко трябва да са на брой че да обърнат войната? Ами пилотите колко трябва да са? Пак ще останат украинците само с голите надежди. Надеждата умирала последна ама все пак умира.
500
2
 
7
 
! Отговори
Джоко преди 2 месеца
Ти Стол and Берго лично , ще нарамиш ли пушка да помогнеш на Хохлите или само даваш акъли ?
499
1
 
11
 
! Отговори
сашо преди 2 месеца
Тоя престъпник като Ген. Секретар на най-голямата престъпна организация в историята на човечеството наречена НАТО с постоянните си провокации и подстрекателства тласка света към нов конфликт който може би ще е и последен.
498
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
но ще стане като вица на Шкумбата. "Първо трябва да си намерят бели чаршафи, второ, да вървят бавно, и трето към гро"бищата".
497
2
 
13
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Следващите цели на руската специализирана военна операция включва разрушаване на Киевско водохранилище, Каневско водохранилище, Кременчукско водохранилище, Камянско водохранилище и Днепровско водохранилище. Всички те са построени от съветските хора и затова трябва да бъдат разрушени като част от десъветизацията на фашистка украйна!