Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия

Генералният секретар на НАТО каза, че изтребителите идват скоро
22 фев 2024 09:19, Петър Бойчев
731
Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия
Снимка БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю пред Радио "Свобода“, че когато Украйна получи изтребители F-16 от съюзниците си, тя ще има право на самоотбрана, включително да нанася удари по законни руски военни цели извън Украйна.

На въпрос кога Украйна ще може да разположи изтребители F-16, Столтенберг отговори, че е невъзможно да се каже. Той повтори, че всички съюзници на Украйна искат те да бъдат там по-скоро, отколкото по-късно, но каза, че въздействието на F-16 ще бъде по-голямо, ако пилотите са добре обучени, а екипажите по поддръжката и другият поддържащ персонал са добре подготвени.

"Така че мисля, че трябва да изслушаме военните експерти точно когато сме готови или когато съюзниците са готови да започнат да изпращат и доставят F-16. Колкото по-рано, толкова по-добре“, заяви той.

Всеки съюзник ще реши дали да достави F-16 на Украйна, отбеляза още генералният секретар, а съюзниците имат различни политики. Но в същото време войната в Украйна е агресивна, отбеляза той и Украйна има право на самоотбрана, включително нанасяне на удари по законни руски военни цели извън Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
556
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Столтенберг да прати синовете си да защитават Украйна.Страната почерня от черни забрадки .Вече не останаха млади украински момчета.Или убити или осакатениВсичко е унищожено.Ако стане това,което иска Столтенберг Украйна ще се превърне в разорана нива.Дано проявят разум.
555
3
 
11
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Кой бе, Столти-меката китка дал заповед - ха-ха-ха? Пешо, наясно ли си с правомощията на този? Той е политическо лице, заповеди не издава, само размахва ръще и говори "политкоректно".
554
9
 
5
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 2 месеца
Ало,запада,ако ще давате,давайте.Навременната помощ е двойна помощ.
553
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще хапанеш и ти "дръвцето"
552
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един стар соц виц става вече актуален : При ядрен взрив си дръжте ръцете протегнати напред, за да не ви капе калашника по обувките ...
551
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Промяната в отношението на американците, ЕС и най- вече поляците към украйната е доста сериозен признак, че преговорите по подялбата и вероятно вече са приключили. Но за да си вземе всекий парченцето, първо трябва да я "разпаднат". Затова и съществена помощ от никъде няма да видят. Върнете мислено 2 месеца назад събитията с дипломатическите совалки между различните държави, вземете под внимание събитията по полско- украинската граница, и си направете извод. А ЦИПСО- то на фашагите да си пише тук
550
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
елате повече! смръдлuвци
549
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен569-_ Малеййй, с 20-30 самолета на възраста на нашите МИГ29 ще превземат Русия бе! Горко им на руснаците. Свърши се тяхната. Всеки ден чета коментарите на ЦИПСО- то тук да си повдигам настроението! Като със свалените 5-6 руски самолета. Самолетите свалени, ама снимки няма. Кораба го потопиха и веднага видеоклипове, ама от всички свалени самолети преди 2 седмици нито 1 снимка поне. Лъжци некадърни! Затова руснаците печелят И информационната война.
548
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен569, Тъй ще стане то! Натовски самолети от натовска държава с натовски пилоти над Русия. То така стават те тези работи. Колкото летяха през 2008г. когато руснаците за 2 дена начукаха канчетата на грузинците, толкова ще летят и сега. Даже тогава над 1200 американски военни са били на щат в грузинското мин. на отбраната. Та камо ли сега. Сега даже и фанатизираните фашаги от Азов не им се мре за украйната. Вечерта ги вкараха в Авдеевка, и до сутринта се бяха вече изчесали от там.
547
12
 
3
 
! Отговори
(^.^) преди 2 месеца
Да ударят Кремъл и бункерът на вджуджения кремълски психопат и военно-престъпник ... !!!
546
2
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 месеца
Столтенберг: Може да нападате Русия с Ф16. Мистър Зеленски: ама мистър Столтенберг, ние нямаме Ф16. Столтенберг: е нищо, някой ден като имате ще нападате. Мистър Зеленски - Ама ние и летища нямаме....
545
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Самолетите ще излитат от бази на Нато с пилоти на Нато затова Столтенберг дава разрешение.
544
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Банкеръ, Освен всичко това F16 се нуждае от постоянна потдръжка и целеуказания или от спътниците, или от Ауакс-а. Без тях ефективното му действие е около 30-50км. А това означава, че трябва да летят над Русия. Летищата в Украйна, които биха приели тези самолети вероятно веднага ще прекратят съществуването си. Това е сигурно, като се вземе в предвид, че такава логистична база просто няма как да се скрие от разузнаването на която и да е страна. Така, че с нищо няма да помогнат, просто се надъ
543
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Банкеръ, Да, има и още куп въпроси относно логистиката. Да не говорим пък за спец. гориво за тях, освен това кой ще ги пилотира? Всеки от нас, който е сядал да кара друга (не собствената си) кола например знае, че има доста дълго време, докато доведеш действията си до автоматизъм и рутина. А самолетите летят със стотици километри в час, едновременно пилотът трябва да потдържа радиовръзка, да прицелва оръжията, и да управлява самолета в екстремни условия. Не една и не две години са нужни.
542
3
 
22
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Интересно откъде ще излетят тези Ф16 за да кацнат в Украйна и къде точно ще кацнат,като всички летища са унищожени в първия ден на конфликта.Инак в сънищата си Солтенберг вижда падащи бомби на Червения площад.
541
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
окрайна свърши това е факт!
540
7
 
36
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Украйна губи територии почти всеки ден,но последните 3 дни гендарската пропаганда ни засипа с "чекфакти", как Русия останала без хора, колко стотин танка били унищожени, колко самолети свалени ,а пет дни и куп други глпсти. Аз се чудя, ако е така, защо Украйна отстъпва? А обяснетеми това, гендъри недоносени!
539
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Натовски виц -- Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия.
538
4
 
37
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Невероятна глупост, украинците които нямат вече патрони и ще капитулират до месец-два ще покоряват вътрешността на Русия с F-16 :)
537
20
 
4
 
! Отговори
нато преди 2 месеца
трябва малко по смело и адекватно да действате срещу русия стига с тази страхлива беззъба политика, дано новия шеф е малко по адекватен