Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа

Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на украинците
24 фев 2024 15:15, Елка Василева
119
Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Не е клише да се каже, че войната, която се води в Украйна, е война за бъдещето на Европа. За това общата европейска политика и политиката на сигурност на Европа, в това число и политиката за сигурност и отбрана на Европейския съюз, в момента търпи своите промени, за да се адаптира към обстоятелствата, за да адаптира и своята икономика, и индустрия, в това число и военно-промишления си комплекс за нуждите и очакванията на деня. Това каза днес в Плевен председателят на Народното събрание Росен Желязков, който бе гост на откриването на регионална академия на Младежи ГЕРБ. Коментарът му бе по повод две години от началото на военния конфликт, които се навършват днес.

Още по темата
Желязков подчерта, че Украйна е "страна, с която споделяме общи исторически и морално-нравствени ценности, страна, която води своята война, така че тя да не се пренесе по на запад и по на югозапад".

По думите на Желязков това е най-голямата и най-кървавата война в Европа след Втората световна война. Той направи кратък исторически анализ на причините "за този кървав сблъсък с неясен във времето край".

"Когато посетихме Киев и от разговорите си с обикновените хора видяхме една решимост – тези, които в момента са в Украйна и защитават териториалната цялост и суверинитета на държавата, да го отстояват до край. Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на обикновените украинци. В Киев населението живее спокойно, но това спокойствие по-скоро е стоицизъм на това да покажем, че нашият живот не може да се промени от обстоятелствата, които ни налага тази промяна. Живее се с уморена гордост, която умора идва от почти еженощните атаки на руските ракети, които успешно се неутрализират от системите за противоракетна и противовъздушна отбрана, но кошмарът е всяка нощ. Това е големият терор, който е немислим за нашите възприятия, защото от няколко поколения в Европа се живее спокойно", каза още Желязков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оказа се, че производството на шистов газ отделя много въглеродни емисии и променя климата. Освен това е вредно и за почвата и за природата. Дядо Байдън спира кранчето за Европа.
67
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Без ресурсите на Русия Европа е обречена да влачи жалко съществуване. Войната е не за Украйна, войната е за Русия.
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия разбраха, че оттук нататък трябва да живеят без Запада. Това беше неочаквано. Но е напълно логично.
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За никакво бъдеще на Европа не става въпрос в този конфликт! Целта на кръвожадните западни хищници беше чрез машата укра да се удари Русия,да се разпадне и да я ограбят,както са правили винаги досега! Резултатът е,че шизофренните им фантазии се оказаха пълно капо и Русия се справи чудесно със скапаните им хиляди санкции! Икономиката и е първа в Европа и пета в света! А икономиките на западните васали са в рецесия,фалити,безработица! Този е в грешка! Войната не е за бъдещето,а за краха на Европа!
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
90те години Русия беше съсипана държава, а днес отново е велика държава. След ВСВ от нищо направиха икономическо чудо със СССР което щеше да катурне запада ако Горбачов не им беше направил този подарък. Русия е добре защитена и осигурена с всичко, докато западът (без САЩ, те са самодостатъчни) се гърчи от енергийна криза и недостиг на ресурси. Всичко зависи от руснаците, всичко е в техни ръце - дали пак ще се излъжат както 90те или ще направят страната си просперираща.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много се надявам възможно по-малко българи да "споделят едни морално-нравествени" "ценности" със съвременните украинци, основно от лицето на формированието наречено Украйна,
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Икономиката на Германия е в състояние на развал. След развала на Германия следва развал на ЕС.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ все още контролират почти целия свят, дори и Русия и Китай икономически с долара. 45а година САЩ представляваха 53% от световния БВП. Днес САЩ са само 14% от световния БВП, по най-оптимисични оценки 18%, (с монетизация на фиктивните активи става 21%). Да напомним, че 80-те години СССР не контролираше целия свят, дори не половината свят, контролираше само Третия свят, и предсавляваше 25% от световния БВП.
60
1
 
14
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
Наистина ми писна едни говорещи глави да редят едни безумни клишета.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те даже нямат литий и суровини за батерии и слънчеви панели и вятърни перки да си направят малко ток да си сготвят топла супичка. Всичко им е вносно.
58
2
 
9
 
! Отговори
Още един, преди 2 месеца
който не знае какво говори.
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕС няма нищо, бедни като мишки. Изцяло зависим от Русия. Но разбира се, че Европа може и без Русия - ще карат колела, ще развиват земеделие, ще се придвижват с коне, ще ядат насекоми - спокоен, екологичен живот, без въглеродни емисии, без напрежение, без стрес, ще спасяват планетата. Това е бъдещето на Европа.
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A в Европа фон дер Лайен ги подготвя да ядат червеи и насекоми, защото Европа няма плодородни земи и не може сама да се изхрани, а освен това земеделието и животновъдството отделя въглеродни емисии и причинява климатични промени. Месо, мляко, млечни продукти, яйца, плодове и зеленчуди, пшеничен хляб ще ядат в Русия, защото Русия е богата и разполага с изобилие от всичко необходимо.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Смееех - "ЗАМРЪЗНА ЛИ ЕВРОПА ручкииии?Вън е 18 градуса." - а Европа няма да замръзне, колкото за отопление винаги ще има. Но ще остане без икономика, вече масово фалират заради високите цени на енергията.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Умориха се да умират !
53
4
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
Е, късно е либе за китка. Фронта е скъсан, спирайте ги рашките ако можете
52
1
 
14
 
! Отговори
Роза преди 2 месеца
Политиката се променя,политиците също.Едни умират,други ги свалят от власт.Само хилядите невинни хора,загинали по волята на изтрещели политици,не може да възкреси никой!Гледам синьото небе и ясното слънце,благодатно греещо.И се моля небето над България да бъде винаги такова-мирно,ясно и чисто!И никога зловещите черни криле,носещи бомбена смърт,да не летят в него!
51
2
 
11
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 месеца
Фалшификаторът на изборни бюлетини се изказа неподготвен.
50
12
 
5
 
! Отговори
Смееех преди 2 месеца
ЗАМРЪЗНА ЛИ ЕВРОПА ручкииии?Вън е 18 градуса.
49
4
 
18
 
! Отговори
Цитат преди 2 месеца
"В Киев населението живее спокойно, но това спокойствие по-скоро е стоицизъм на това да покажем, че нашият живот не може да се промени от обстоятелствата, които ни налага тази промяна". Пълен,абсолютен нон сенс. Животът винаги се променя от обстоятелствата. Изказването е доказателство,че коефицента на интелигентност на този човек е отрицателно число. Също говори лошо за хората в Киев, който си ходят на дискотека докато техни събратя умират на фронта.